Kapitola 9. Pach Krve

2 0 0
                                    

Meghan vyvalila oči a Beth při pohledu na vysokého černovlasého chlapce ztuhla.
,, CO TEN TADY DĚLÁ?! " Vykřikla naštvaně s trochou strachu v hlase. Rick se jen ušklíbl a tiše jako nějaká šelma blížící se ke své kořisti obešel brunetu. Postavil se před Beth a při pohledu na její tvář trochu zesmutněl.
,, Ty škrábance jsou taky od požáru?"
Řekl sarkasticky a jemně dal dívce tmavé vlasy za ucho. Vykoukla na něj zoahavená část obličeje na, které již stihla zaschnout krev. Chlapec se k ní pomalu nahnul a po té si jí k sobě přitiskl. Obejmul ji jako by jí tím snad mohl rány vyléčit. Beth tohle gesto nečekala, takže mu obětí neopětovala. Jen tam stála ztuhlá jako kámen a vyjeveně zírala před sebe.
Meghan je ignorovala a znovu sledovala jak z červeného afrikánu pomalu odpadají kvítky. Vypadal ještě víc vyčerpaněji než před tím. Sedla si do tureckého sedu a po tváři jí stékala slza. Beth si toho všimla. Těžce se vymanila z Rickova oběťí a sedla si vedle brunety.,, Byl to tvůj známý? "
Zeptala se opatrně.,, Ano. Můj bratr."
Dívka soucitně kývla. Natáhla se po konvici a naposledy květinu zalila. Né, že by to nějak pomohlo, ale Meghan potěšilo že se stará. Rick si k nim po chvíli přisedl tak aby viděl Beth na zakrytou stranu obličeje.

Najednou se Meghan zamlžilo před očim a zase začala padat. Opět ucítila tvrdý naráz do zad a studené prostěradlo. Rychle se vzbudila. Zběsile se rozhlížela po místnosti a popadala dech. Trochu se uklidnila když jí došlo, že je opět na pokoji. Rick na vedlejším lůžku ještě spal. Měl zamyšlený obličej a zuřivě se škrábal na levé dlani. Jak mile si toho Meghan všimla tak rychle vyskočila na nohy, ale hned jak vstala tak se svalila k zemi. Cítila neuvěřitelné pálení na noze s popáleninou. Jak mile se, ale na ránu podívala tak malém omdlela.
Obvaz, který měl za účel ochránit spáleninu držel jen tak tak na jejím lýtku lehce přilepený čerstvou krví.
Rána byla docela dost hluboko rozškrábaná. Zděšeně se podívala na své prsty, které byli celé rudé od krve.
Nevěděla co dělá. Byla tak neuvěřitelně vyděšená, že prostě začala volat o pomoc.,, Pomoc! Prosím.... Vzbuď te ho někdo! " Do místnosti vtrhl nejdřív její doktor, který na ni jen vyjeveně valil oči a křičel něco na Johna, který vtrhl do místnosti hned po něm. Doběhli k Rickovy a rychle ho připoutali šedými pásy k lůžku tak, že se nemohl hýbat.
,, Co to děláte?!" Vyjekla Meghan trochu unaveně a vystrašeně zároveň.Docela jí ještě děsil fakt, že připoutaní prováděli doktor s Johnem v dokonalé spolupráci. Jako by to nedělali po prvé.

Když viděli, že se Rick trochu uklidnil tak si trochu oddechli a John si začal stěžovat.
,, To je dneska děsněj den. Fakt nejdřív pokus o sebevraždu a pak tohle. "
,, Má stejné příznaky jako Fullerová. Snad nedopadne jako ona." Řekl zamyšleně a pásy na chlapcově hrudi trochu povolil.
,, Jak to myslíte. Jako Fullerová? " Zeptala se Meghan a sledovala jak John začal vyměňovat obvaz na její noze. Doktor očividně zapomněl, že tu pořád je, takže se jejího hlasu ze začátku trochu lekl. Po té však znovu nasadil svůj nacvičený neutrální výraz a bez náznaku jakékoliv emoce odpověďel.
,, Ráno ji našli v dámských umívárnách. Rozbila zrcadlo a střepem se pokusila podřezat naštěstí jí v čas našla doktorka Hillsová, která ránu ošetřila. " Bruneta nemohla uvěřit vlastním uším.
,, A kde... je teď?" Řekla po krátké odmlce ve, které zasykla bolestí jelikož jí John dával na ránu dezinfekci.
,, Byla převezena do léčebny v Birminghamu a jestli vaše příznaky nepominou tak ji budete v nejbližší době následovat." Řekl chladně a zavolal na Johna něco ve smyslu, že musí jít za pacientem z pokoje číslo 8. Blonďák kývl a před tím než odešel tak pomohl Meghan si sednout na postel. Jakmile za sebou muži zabouchly dveře tak se v Meghanině hlavě spustila lavina otázek.

Za prvé.
Proč se podřezala? Nevěřila tomu sice jí ze zahrady, už opravdu hrabalo, ale přece by si kvůli tomu nevzala život? Navíc na ní bylo vidět, že se má až moc ráda na to aby si doprovolně ublížila.

Za druhé.
Proč se všichni kdo byli v zahradě škrábou?

A za třetí.....
Třetí fakt nestihla domyslet, protože slyšela jak se Rick probouzí.
,, Co to kurva? " Řekl si sám pro sebe když viděl jak se kolem něj jako nějací hadi obmotávají šedobílé pásy. Meghan k němu dokulhala. Pásy rozepla a černovlasý chlapec se ospale protáhnul.
,, Co to máš s nohou?" Řekl překvapeně a odhrnul si černé vlasy z čela.
,, Co máš ty s rukou?" Odpověďela mu otázkou a kývla k roškrábanému zápěstí. Mladík na něj vyděšeně civěl.
,, Museli tě připoutat jinak by ses mohl poškrábat hloubš. " Vysvětlila dívka a zadívala se svýma šedýma očima na již zalepenou ránu, která zdobila její trochu zarudlé lýtko. Oba chvíli mlčeli dokud bruneta neprolomila mrazivé ticho zprávou o Fullerové.
,, Beth se dneska ráno podřezala."
Rick se na ní rychle otočil a vypadalo to jako by se ta mlha co měla zkrývat jeho emoce pomalu rozplynula.
Jeho hnědé oči se teď staly černými jako temná hustá noc se zataženou oblohou. Věděla, že to pro něj bude šokující zpráva, ale takovouhle reakci nečekala. Vždyť se s ní znal jenom pár dní.

Asi to na něj, ale neměla takhle vychrlit.
,, Je... mrtvá? " Řekl tiše a pohltil ji svýma černýma očima. Meghan to, ale nějak nevyvedlo z míry.
,, Ne jen ji převezli do léčebny v Birminghamu." Rick se omámeně opřel zády o zeď za jeho postelí a vyjeveným pohledem zíral před sebe.
Bruneta se jen otočila směrem ke dveřím. Chápala to chtěl být sám...
Ale opravdu by jí zajímalo proč mu na  tmavovlásce tak záleží. Kdo ví co si ti dva řekli když, už nebyla v zahradě....

Dobelhala se ke dveřím, které s vrzáním otevřela. Pomalu vyšla na chodbu kde nikdo nebyl, až na Johna který byl, ale očividně velmi zabraný kousáním svých nehtů. Meghan kolem něj proklouzla a namířila si to k dívčím toaletám na, které poukazovala cedule hned vedle reklam na ty kyselé vitamíny co jí dával doktor druhý den po nehodě.
Nechápala proč tam jde. Ale něco jí na tom incidentu s Beth prostě neštymovalo.

Byly to docela malé šedé dveře na levé straně chodby s tím typickým jednonohým panáčkem co měl představovat dívku v sukni. Co nejtišeji otevřela dveře a pomalu vešla do vnitř. Byli tu tři kabinky s přehnaně vysokými dvířky. Naproti nim byla dvě umyvadla za, kterými bylo již roztříštěné zrcadlo. Ve vzduchu to tu bylo cítit po různých čistících přípravcích, kterým se ale úplně nepodařilo překrýt kovový pach krve. Podívala se na ještě trochu lepkavou podlahu od posledního umití. Je to trochu děsivé si představit, že tu před vámi někdo ležel a pomalu krvácel obklopený střepy, vlastní krví a myšlenkami nad smyslem života. Vlastně v takovéhle situaci asi člověk nepřemýšlí.....

Zvedla hlavu a zadívala se na svůj odraz v pavučinkách střepů , které zdobily zrcadlo. Vlasy měla víc rozcuchané než obvykle. Pod šedýma očima se jí objevily tmavé kruhy a růžové rty měla nyní okoralé a suché. Což jí přípomnělo, že by se mohla konečně napít. Sehla se ke kohoutku když ho, ale chtěla zapnout tak uslyšela něčí kroky jak se chodbou pomalu blíží ke dveřím toalet.







když ho, ale chtěla zapnout tak uslyšela něčí kroky jak se chodbou pomalu blíží ke dveřím

Zahrada bláznů Where stories live. Discover now