Kapitola 2. Ruka Mrtvoly A Autobus

6 0 0
                                    

Je 20:03 a Meghan, už začíná ztrácet poslední naděje. Její doktor nevypadá moc sympaticky nebo spolehlivě navíc je na pokoji s bláznem co si myslí, že je kytka. Aktuálně by dala cokoliv za Marcovu kyselou kuchyni, protože jídlo tady chutná jako... Vlastně nechutná... Nemá vůbec žádnou chuť, takže pokud vám někdy někdo tvrdil , že v nemocnici jste jak v bavlnce tak je to pěkná blbost. Teda to aspoň neplatí o téhle nemocnici kde se všude válí použité náplasti a na stěnách jsou napsané poslední závěti lidí co tu leželi před ní. Očividně to tu musí být hodně dlouho a v nějakým zapadákově, jinak by to tu už dávno zavřeli.

Chlapec vedle ní se právě vzbudil a vypadal docela otráveně. Posadil se a sáhl po jasně červeném tácku na jeho nočním stolku. Na táce ležel talíř na, kterém bylo maso s něčím co mělo připomínat těstoviny.Celé to bylo zalité nevábnou tekutinou.,, Nejvíc jedlá je na tom ta sklenice vody. "Řekla Meghan a kývla hlavou ke sklenici s nálepkou na, které byla reklama na zubařství slečny Huttsnové ve 3 patře.,, To nemůže být tak hrozné."

Řekl a po třech sekundách co si dal lžíci s těstovinou politou zvláštní tekutinou do pusy se zatvářil jako by právě snědl plátek citrónu.,, Já tě varovala." Řekla Meghan a nemohla se ubránit úsměvu když viděla jak světelnou rychlostí vypil celou sklenici vody a po té otráveně odložil tác na noční stolek jako by na něm ležela měsíce se rozkládající mrtvá krysa.,, Fuj doufám, že tu jsou aspoň lepší doktoři.",, No ti jsou upřímně taky nic moc teda aspoň ten co léčí mě."Odmlčela se na 
chvíli. Mladík se lokty opřel o prostěradlo a natočil hlavu jejím směrem. ,, To jsme to dopracovali co? " Řekl a zadíval se na ní těma velkýma hnědýma očima.

,, To jo.. Můžu se tě na něco zeptat?"zeptala se trpce a pohled mu oplatila.
,, Ano? "
,, Cos myslel tou zahradou a mou květnou, že uvádá? " Mladík se na ní chvíli nechápavě díval, pak jako by si na něco vzpomněl chápavě zakýval hlavou.
,, Myslel jsem si, žes tam byla taky..."
odpověděl zklamaně.
,, Myslíš v té zahradě? "
,, Ano.. Totiž když jsme byli v sanitce tak ta žena s dredy tě uklidňovala a tys jí odpověďela, že je to dobrý že půjdeš do zahrady za tetou March..."Meghan na něj jen šokovaně civěla. Musela být úplně mimo když odpověďela něco takového. March byla sestra jejího táty, ale zemřela před 5 lety na rakovinu.Moc se s ní sice nevídala. Z vyprávění však věděla, že bydlela v centru Londýna a se zbytkem rodiny neměla moc dobré vztahy. Také měla dceru, která pár dní po její smrti záhadně zmizela. Meghan to příliš nezasáhlo, jelikož svou setřenku v životě neviděla a tetu March viděla jen v rakvi v upnutých černých šatech a závojem přes obličej.Ten kluk si to vymyslet nemohl, ale neznal přeci její tetu.

,, Byl jsem tam."

Vyhrkl najednou a vyrušil Meghan z přemýšlení.,, Je to obrovská zahrada kde jsou květiny všech lidí na světě.Když člověk zemře tak jeho květina zvadne a on se může potom jak dlouho chce procházet po zahradě dokud si jeho duše neodpočine. Když si odpočne tak se vrátí na zemi žít svůj druhý život. "Meghan se na něj jen nechápavě civěla a přemítala jestli to opravdu myslí vážně.
,, Myslíš, že jsem blázen že jo?" řekl opět stejně zklamaným tónem,,nejsi první kdo si to myslí. "
,, Ne to si nemys... fajn možná trochu, ale to je jen, protože každý máme jiný názor na to co se děje po smrti.. " na chvíli zavládlo trapné ticho.

,, A co myslíš ty, že se děje po smrti?" Snažil se změnit téma, ale řekl to takovým hlasem, že z něj nedokázala Meghan nic vyčíst.
,, No já věřím, že dobrý lidé půjdou do nebe a špatní do pekla. Každý musí pykat za své hříchy." Na chlapci bylo vidět, že se snaží ze všech sil potlačit smích. To Meghan trochu podráždilo.

,, Co je ?Máš problém?"
,, Promiň jen mi to přijde hodně nepravděpodobné... A vlastně no a co ty zase nevěříš v mojí zahradu." Uchechtl se a pokusil se znovu ochutnat těstoviny. Meghan dost naštvalo, že srovnává její víru s tím, že si myslí že všichni jsou kytky. Otočila se na bok a ignorovala ho. Nevěděla, proč je tak urážlivá asi to, ale bylo tím, že jí rodiče pěkně rozmazlili a zvykla si, že když si dupne a naštve se tak dostane co chce. Taky jí přišlo, že se občas chovali míň spravedlivě vůči Marcovi. Na druhou stranu Marc byl vždycky narozdíl od Meghan to problémové dítě, už od malička. V pěti letech neustále dráždil kočku sousedů štěkáním, které uměl dokonale napodobit. Nebo s oblibou pomazával zvonky ostatních domů zvířecími výkaly.

Chlapec se předklonil aby viděl na cedulku s jménem, která byla pečlivě přidělaná k Meghanině posteli.
,, Promiň... Me...Meghan... Meghan Greenová. "Řekl a pousmál se nad jejím příjmením,, Ou vlastně jsem se ti ani nepředsravil. Jsem Rick."

Meghan se otočila. Podával jí vybledlou ruku .Meghan opatrně natáhla zdravou ruku a cítila jak se její pokožky dotýkají jeho, až neuvěřitelně studené prtsty měla pocit jako by si potřásala ruku s mrtvolou. Podívala se mu do očí do, kterých mu padalo několik černých pramenů a došlo jí, že si potřásají rukama nějak moc dlouho a, že na ni celou dobu civí. Pomalu se jí pustil a zakoukal se z okna kde právě zuřivě pršelo.

Meghan ho chvíli pozorovala a potom jen mlčky seděli a poslouchali kapky jak bubnují na okení tabuli.





Na autobusové zastávce před nemocnicí stojí dvě postavy v černém.

,, Jde vše podle plánu? "
Zeptal se ženský hlas vyší postavy vedle ní.
,, Vlastně máme problém... Ten chlapec..."
,, Co je s ním? "
,, Nejspíš ví o zahradě..."
,, No a? To byl snad účel celé naší akce? "
,, No ehhh. V nemocnici se povídá, že se o ní zmínil i té dívce se, kterou je na pokoji. "
Žena se otočí na podpadku a dá obličej tak blízko k muži, že se pomalu dotýkají nosy.
,, Děláte si srandu víte jak je pro nás důležitý?A proč ste ho sakra nedali na samotku?!"

,, Myslíte si, že v týhle prdeli světa máme víc pokojů? Nevím proč ste vybrala na naší akci zrovna tohle místo."
,, Jsme míň nápadný idiote!A ten chlapec je pro nás hodně důležitý."
,, Ano vím, ale nebojte nikdo mu nevěří a na tu holku si dáme pozor..."Muž si začne nervózně mnout ruce a právě ve chvíli kdy se žena chystá na pořádnou facku.Se muž snaží nenápadně odcouvat pryč, přijíždí autobus. Žena se otočí překročí louži a vchází do dveří , které se před ní se zahučením otevřou. Ještě před tím než vkročí na první schod si přitáhne muže za límec a zašeptá.
,, Dávejte pozor jinak ta autonehoda byla k ničemu.A tu holku zařaďte do průzkumu taky."
Usmála se a elegantně odkráčela. Sedla si na sedačku u okýnka. Když autobus odjížděl tak na muže zamávala. A pak, už se jen autobus i s ní ztratil v mlze.


Dávejte pozor jinak ta autonehoda byla k ničemu...

Zahrada bláznů Where stories live. Discover now