Capitolul 24

1K 61 53
                                    

Jurnalul

Imediat ce am intrat in casa, am pornit catre camera mea. Aveam de facut o mica recapitulare a lucrurilor pe care le-am aflat in aceea zi.

M-am aruncat in pat lasandu-mi mintea sa se relaxeze macar 5 minute.

Toata chestia cu vampiri m-a bulversat complet.

Am stat nemiscata timp de cateva minute dupa care mi-am pornit laptop-ul.

Am dat drumul la muzica si am inceptut sa scriu in jurnal.

Aveam de scris o multime de lucruri, dar mi se parea riscant sa le scriu in jurnal asa ca am rupt o foaie si am inceput sa scriu urmand ca apoi sa o ard:

Draga jurnalule,

Ziua de astazi am petrecut-o alaturi de David si Ramona. Stiu ca sunt vampiri si ar trebui sa ii evit dar sunt prieteni mei. Ramona este prima si singura mea prietena de cand Tylor nu a mai dat nici-un semn de viata. Credeam ca ceva s-a intamplat si planuiam sa iil sun pana imi va raspude dar nu a facut-o. Cred ca a uitat sau pur si simplu si-a gasit pe altcineva cu care sa isi petreaca timpul astfel incat a presupus ca a ma anunta ca nu mai vine in vizita era inutil. M-am gandit de mai multe ori sa ii fac o vizita dar de ce sa ma duc acolo daca el nici nu s-a obosit sa imi raspunda la un amarat de mesaj. Oricum, se pare ca nu vrea sa mai fie contactat de mine asa ca am ramas singura. Ei bine, nu chiar singura. Sunt blocata in acest oras cu matusa, familia ei si dragalasi mei vampiri sugatori de sange. Oare ce ar putea merge prost?
Ramona mi-a povestit viata ei, cum a fost transformata de David acum 2o4 ani.
Mi-a spus ca suferea de o bola grava si ca era pe moarte iar David nu a vrut sa o lase sa moara.
Mi-a povestit despre setea de sange pe care o avea la inceput si despre cum a omorat 4 persoane pana a inceput sa se controleze.
Mi-a spus despre verbina si despre cum uni vampiri au inele, bratari sau coliere care le permite sa umble ziua ca niste oameni normali.
Mi-a spus despre verbina, varcolaci si vrajitoare.

David mi-a spus ca nu isi aminteste cum a devenit vampir. Stie doar ca intr-o zi s-a trezit cu o pofta de sange incontrolabila si neputand sa iasa ziua din casa, noaptea omora persoane pentru a-si potoli setea pana a dat de un alt vampir care i-a explicat defapt ce se intamplase cu el, l-a ajutat sa se controleze si l-a ajutat sa se integreze in societate dandu-i un inel al zilei.

M- au luat foarte incet crezand ca voi face un soc sau ceva de genul. I-am intrebat si de existenta altor vampiri in oras dar ei au dat din umeri nestiind raspunsul.

Eu am...

Nu ma mai apucat sa scriu nimic deoarece am fost intrerupta de zgomotul unei pietre care s-a izbit de geamul meu. M-am ridicat rapid si am ajuns langa geam intr-un suflet. Ce noroc, geamul nu s-a spart. Il deschid si privesc in jos: nimeni.

Las geamul deschis pentru a intra putin aer curat si ma indrept spre baie. Cand ma intorc, ma asez pe pat pentru a continua sa scriu. Imi iau pixul dar ca sa vezi. Foaia a disparut. Ma uit in jur pentru a da de foaia caruia i-au crescut picioare. Nu. Nu am cum sa o pierd. Nimeni nu trebuie sa afle despre asta. Agitata mi-am pus mana in cap gandindu-ma pe unde poate fi. Apoi m-am uitat catre geam. Afara bate vantul usor. Daca curentul provocat de usa camerei a trimis foaia la o mica plimbarica pe micul geam al acestei incaperi? M-am repezit catre geam uitandu-ma prin jur dupa acea foaie. Intr-un final am zarit-o si am luat-o la fuga pe scari iesind pe usa si dand de aerul deosebit de rece. M-am uitat in locul in care zarisem foaia dar nimic. Incerc sa o caut cand dintr-o data, in spatele meu apare David, tinand o foaie in mana si aratand cu degetul catre mine.

-Asta este a ta, nu ? a spus acesta fluturand foaia.

Am suflat usurata vazand ca el a gasit-o si nu altcineva. Dar ma simteam si prost , daca a citit-o?

-Mda..E a mea. am spus intinzand mana pentru a o primi.

S-a facut ca mi-o da apoi a tras-o inapoi si a inceput sa citeasca. Eu eram nervoasa si incercam sa i-o iau.

-Bla, bla,bla,Ramona, blaa,bla,bla vampir, bla,bla Tylor. Cine este Tylor?Este iubitul tau? a spus David oprindu-se din citit si privindu-ma atent si serios.

M-am oprit si eu din incercarea jalnica de a-i lua foaia si am raspuns:

-Nu!Tylor este prietenul meu de la fosta scoala. Era...mai bine zis.

-Ce s-a intamplat? a spus acesta asezandu-se pe una din treptele de la intrare si facandu-mi semn sa il urmez.

Eram putin stanjenita de pijamalele mele roz, de felul in care imi statea parul si de discutia care avea sa inceapa.

M-am asezat langa el si am incput:

-Sti, eu nu prea am avut prieteni iar Tylor a fost acolo cand alti nu au fost. Este un tip grozav dar se pare ca m-a inlocuit. am spus eu privind in jos neuitandu-ma la David. Sincera sa fiu, nu o puteam face. Cand il priveam simteam un gol in stomac iar inima mea se zbatea sa iasa din piept.

- De ce crezi ca te-a inlocuit?

-Trebuia sa vina acum 4 zile in vizita dar evident, nu a facut-o.

-Poate nu a avut cum sa mai vina. Cine poate sti?

-L-am sunat in fiecare zi de cateva zeci de ori si i-am trimis o groaza de mesaje dar nimic. Chiar daca era racit, un nenorocit de mesaj putea sa dea.

Spunand acestea ochi mei s-au umezit. M-a privit in ochii si l fel am facut si eu. A urmat un moment de tacere in care doar ne priveam.

-Eu voi fi aici mereu.a spus David dupa care s-a repezit sa continue: la fel si Ramona.

I-am zambit nestiind ce altceva sa fac. A zambit si el apoi s-a apropiat de mine dupa care s-a retras uitandu-se in pamant.

Eu m-am ridicat spunand:

-Se face tarziu si este frig. Ar trebui sa intru.

-Da, ar trebui. a spus ridicandu-se si el.

Mi-a dat foaia inapoi dupa care am continuat:

-Ne vedem maine!?

-Ne vedem. a spus facandu-mi cu mana si plecand ingandurat.

Am intrat in casa inchizand usa incet pentru a nu trezi pe nimeni dar degeaba. Chad a aparut de nicaieri cu un creion si un carnetel in mana.

-Unde ai fost? a spus acesta pregatindu-se sa scrie.

-Afara. am raspuns intrand in jocul lui

-De ce? a intrebat notand de zor in carnetel.

-Aveam nevoie de aer. am mintit eu.

-Aha...a ridicat creionul de pe foaia carnetelului si l-a indreptat dinau spre mine cu un ton autoritar. Si mama stie de plimbarile tale nocturne?

- Chad, prietene. am spus zambind si luandu-l de umar. Ar fi frumos ca asta sa ramana intre noi.

-HMM..Bine. Dar doar de data asta.

-Mersi. am spus luand-o inainte pe scari.

Am inaintat pe culoar intrand in camera mea. Am luat o bricheta dintr-un sertar al biroului si am dat foc acelei harti. Nu puteam permite ca cineva sa afle despre cei doi. Ei mi-au inmanat secretul lor, au avut incredere in mine iar eu..eu nu ii puteam dezamagi.

Am asteptat ca foaia sa dispara intru-totul dupa care am inchis geamul si m-am bagat in pat,

Am inchis veioza si am adormit.

Noapte buna.

*****

ACESTA ESTE NOUL CAPITOL. SPER SA VA PLACA SI ASTEPT PARERI. AM ASCULTAT SFATURILE VOASTRE SI M-AM HOTARAT. DE ACUM IN COLO VOI POSTA IN FIECARE DUMINICA (PENTRU A AVEA TIMP SA SCRIU, SAMBATA CAND NU SUNT LA SCOALA) SI DACA VOI PUTEA VOI MAI PUNE PE LANGA CEL DE DUMINICA SI ALTUL IN TIMPUL SAPTAMANI.

MULTUMESC PENTRU CELE 7500 DE VIZUALIZARI.

-

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Nov 08, 2014 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

Jurnalul unei viitoare vampiriteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum