Capitolul 22

777 50 16
                                    

                  Ce este un vampir?

     Ajunsa in camera mea inchid usa si ma trantesc in pat gandindu-ma numai la ce s-a intamplat astazi. Am luat jurnalul din obisnuita ascunzatoare si rasfoiesc pana la prima pagina goala din el. Apoi am luat si laptop-ul aproape pentru a cauta informati. Stiam ca ma va astepta o seara grea dar nu aveam de ales. Viata mea era in joc! Desi eram sigura ca Ramona nu imi va face nimic, nu eram asa sigura si in privinta lui David care nu parea un vampir foarte bun cu victimele sale.

    M-am apucat de scris in jurnal:

  "Draga jurnalule,

Astazi am.."

  M-am oprit din scris gandindu-ma foarte bine. Sansa ca cineva sa imi gaseasca jurnalul si sa afle despre existenta vampirilor este foarte mare chiar daca nu acum dar cu siguranta peste cativa ani. Nu puteam scrie asa ceva in jurnal. Nu puteam dezvalui un asemenea secret in acest fel. Ramona era prietena mea si nu m-a constrans sa uit ca era un vampir deoarece a avut incredere ca nu o voi trada. Voi avea grija de secretul ei. Promit.

   Am inchis jurnalul punandu-l in ascunzatoare si am deschis laptop-ul tastand pe pagina principala de google cuvantul "vampiri".

  Nu stiam ce caut. Nu stiam ce as fi putut sa gasesc. Nu stiam de ce fac asta. Stiam doar ca asta simteam sa fac, sa stiu tot. Simteam ca sunt mai multe lucruri de aflat.

    Am apasat "cauta" iar dupa nici 3 secunde, mai multe site-uri mi-au aparut pe ecranul laptop-ului. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa intru pe wikipedia si sa vad ce pot gasi.

 

  Conform legendelor lumii, vampirii sunt oameni al căror trup continuă să trăiască în absenţa sufletului. Inteligenţa lor nu ţine de calităţile duhului, ci de spiritul diabolic. Tocmai din cauza absenţei sufletului, vampirii nu au umbră şi nu se văd în oglindă. Condiţia lor de morţi vii este consecinţa unui pact infernal, prin care şi-au cedat sufletul în schimbul nemuririi trupului. Dar această nemurire nu reprezintă, mântuirea în lumină, ci este damnare la întuneric.

  Ok. Am citit doar un fragment si deja mi s-a facut pielea de gaina. Am continuat sa citesc sariind peste chestiile neinteresante:

  Cum devi vampir?

Oamenii devin vampiri de obicei dacă sunt muşcaţi, dar nu ucişi, de un vampir. Tot alte legende spun că vrăjitoarele sau vrăjitorii devin vampiri atunci când mor.

* Vampirii au nevoie de obicei de sânge sau tânjesc după el, de obicei sânge uman. Vampirii obţin de obicei sângele prin muşcarea gâtului victimei şi sugându-i sângele.

* Vampirii de obicei nu tolerează lumina soarelui sau focul.

* Vampirii nu pot traversa ape curgătoare şi nu pot intra într-o casă sau cameră fără să fie invitat. Unele legende susţin că vampirii pot să se reîncarneze în lilieci sau lupi.

   Am sarit cateva randuri si am ajuns la:

    Cum se îndepărtează şi se distrug vampirii?

* Unele legende spun că vampirii nu suporta sunetul clopotelor trase, în special al celor din biserică.

* Legenda spune că, de obicei, o ţeapă de lemn înfiptă în inima vampirului îl va ucide. Ţeapa trebuie  să fie făcută dintr-un anumit tip de lemn, ca de exemplu lemn de măceş.

* Unele legende spun că vampirii sunt alungaţi cu ajutorul crucifixului, apă sfinţită, sau usturoi.

* O legenda spune ca vampiri au o slabiciune la verbina.

  Verbina? Ce este aia?Am deschis o noua pagina de cautare si am tastat in graba cuvantul "verbina".

  Rezultatele nu au incetat sa apara.

    Verbina, numita si "iarba sacra" de catre persani, egipteni si romani, si cunoscuta la noi si cu numele de "spornic" sau "veronica", pare o planta venita de nicaieri pentru ca inca nu i s-a putut stabili locul de origine.

Insa poate fi intalnita pretutindeni, pe toate continentele lumii, in zonele cu clima subtropicala si temperata. Verbina a fost pretuita inca din antichitate atat ca planta medicinala, cat si ca planta magica.

Ca sa aiba eficienta maxima, verbina se culege numai in noptile de sarbatoare, de Inaltare sau Ispas, de Sanziene si de Sfantul Petru si Pavel. 

    Verbina este un bun tratament pentru durerile de cap, insomnii si altele.

    In unele legende, verbina este descrisa ca o planta care indeparteaza vampiri si ii opresc pentru a nu putea constrange victima.

   Am fost intrerupta de matusa care si-a indesat capul pe usa pentru a vedea ce am deoarece nu am venit la masa:

  -Sunt in regula. Nu am nimic. Doar ca am mancat in oras si nu imi este foame. am raspuns la intrebarile ei de care nu avem nici un chef.

-Esti sigura ca nu vrei sa mananci?

  -Da matusa, sunt sigura. Nu vreau sa mananc.

  -Bine. Noapte buna. a spus plecand din camera mea pentru a se duce la culcare.

  Am vrut sa ma apuc dinou de citit dar usa care era deschisa nu ma lasa sa ma concentrez. M-am ridicat cu cea mai mare lene posibila, mai mult tarandu-ma decat mergand, spre usa pentru a o inchide.

   M-am tarat inapoi spre pat trantindu-ma e burta pe salteaua moale. Mi-am relaxat capul pe perna mea pufoasa. Dupa nici 5 minute de liniste, un zgomot puternic avand ca punct de plecare fereastra mea, mi-a facut pulsul sa o ia razna.

  

*******

   IN ACEST CAPITOL AM SCRIS CHESTI ADEVARATE PE CARE LE-AM GASIT PE NET SI PE CARE MA VOI BAZA PE TOT PARCURSUL POVESTI. MAI SUNT SI ALTE INFORMATI, TIPURI DE VAMPIRI  SI ALTELE DAR LE VOI SCRIE CAND VA FI MOMENTUL. MAINE VOI SCRIE CONTINUAREA DEOARECE VOI AVEA UN MIC AJUTOR. MULTUMESC PENTRU CELE 4700 DE VIZUALIZARI SI ASTEPT PARERI SI SUGESTI.

  

 

                                            

Jurnalul unei viitoare vampiriteWhere stories live. Discover now