Capitolul 14

823 49 24
                                    

                           -Bursa-
           3.Media la chimie-FINALIZAT

   Imediat ce profesoara a terminat de pus nota in carnet, a terminat si Tylor. S-a uitat la mine zambind. Ora s-a terminat. M-am ridicat din banca si mi-am luat geanta. Tylor isi strangea cartile de pe banca spunand:

   -Unde vrei sa mergem sa mancam?

   -La KFC dar fac eu cinste. am raspuns fara a ma gandi foarte mult. Era corect. El ma ajutase cu media la mate. Ii eram datoare pe viata. Macar atat sa fac pentru el.

   -Da dar tu ai terminat prima. mi-a spus nedumerit.

   -Este adevarat ,dar din cauza ta voi lua bursa asa ca fac cinste. Sunt fericita! i-am zambit fredonand o melodie si topaind spre iesire. Mai aveam cateva ore printre care si chimie asa ca nu puteam sa lipsesc acum cand am nevoie de un 10. Poate va intrebati de ce nu fac foarte mare tamtam pentru media la chimie. E destul de adevarat. Chiar sunt foarte relaxata. O am la mana pe profa de chimie. Cu ce? Ei bine, eram clasa a 10a si am vazut-o cu mama unui elev vorbind asa ca, nebuna fiind, le-am filmat. Spre marea mea surprindere, telefonul meu genial a surprins un moment prin care aceea profesoara ar putea fi data afara din invatamant. Da, e ceea ce credeti! Profa noastra sfanta a luat bani pentru a trece clasa un elev de a11a. Urmatoarea intrebare ar fi; de ce nu am profitat de asta mai inainte? Sincera sa fiu, stiam ca voi avea nevoie de aceea filmare printra 12a dar na s-a intamplat mai devreme. Deci pur si simplu, ma voi duce la ea ii voi arata fimarea si imi va da un 10. YAY!! Am pornit rapid spre sala unde aveam ora de chimie deoarece profa nu prea sta prin clasa si in acest fel, avem timp sa fug pana la cancelarie sa vorbesc cu ea in caz ca nu o gaseam in clasa, desigur. Norocul meu! Profesoara era in clasa notand iste teste in catalog. M-am apropiat de catedra. M-am uitat in stanga si in dreapta pentru a fi sigura ca nu ne auzea nimeni. 

   -Buna ziua! am spus pe un ton politicos.

   Dupa cum vorbeam nu ai fi crezut ca as fi vrut s-o santajez.

   -Buna ziua! Uite Amber, sunt cam ocupata. Trebuie sa notez testele in catalog asa ca te-as ruga sa spui repede ce ai de spus, daca e ceva ce nu mai merita amanare.

   -Stiti. Eu v-as sfatui sa va faceti timp daca mai vreti sa ramaneti in acest liceu ca profesoara. Daca nu, ati putea de acum sa lasati testele si sa va scrieti demisia.

    -Ce vrei sa spui? Ce bazaconi scoti pe gura , Amber? Tu te auzi ce spui?a intrebat profesoara foarte uimita si agitata.

    -Nu ar trebui sa vorbim aici daca ma intelegeti.

    A dat din cap in semn ca a inteles apoi a rostit:

  -Amber, ma poti ajuta putin cu niste substante in anexa? Mi-a facut semn incercand sa ma faca sa inteleg ce voia defapt. 

   -Desigur. Va ajut! Ce trebuie sa fac? am spus indreptandu-ma spre incaperea in care profa tinea substante chimice,  eprubete, pipete si alte ustensile de laborator. M-a urmat si profesoara de chimie inchiand usa in urma sa. 

  -Ce e Amber? Spre ca e important!a spus aceasta asezandu-se pe un scaun cam prapadit saracu. 

    Am scos telefonu din buzunar si i-am aratat filmare. 

   -De unde ai asta? Cine mai stie?a intrebat socata.

  - Eu am facut-o si stati calma. Nu am spus la nimeni, momentan.

  - Ce vrei? a intrebat sigura.

 -De ce credeti ca as vrea ceva?

  -Filmarea e de anu trecut. Daca voiai sa ma dai afara din scoala o faceai pana acum. Nu imi spune ca o faci in scopuri umanitare ca nu te cred. a spus aceasta incepand sa transpire si sa tremure. Dupa ce m-am uitat mai bine mi-am putut da seama ca i se zbatea si un ochi.

 -Aveti dreptate. Vreau ceva.

 -Pai si zi!Ce vrei?

   - Vreau un 10 la chimie. Am nevoie de medie mare pentru a lua bursa la liceul la care ma voi transfera.

    -Ok. Ti-l voi da. Acum sterge filmarea.

   Am sters filmarea in fata ei dupa ce a adus catalogul si mi-a trecut un 10.

   -Ati vazut ca se poate!Apropo, eu si cu Tylor nu venim la ora. Bye!am iesit din anexa luandu-l pe Tylor si iesind din clasa inainte ca sprofesoara si clopotelul sa ne opreasca.

    Am pleat spre cel mai apropiat mall vorbind in continu despre fata profesoarei cand a vazut filmarea. I-am aratat si filmarea, desigur. Normal ca aveam o copie de rezerva, in caz de orice!

        Radeam de ne prapadeam, Tylor punandu-ma sa repet iar si iar povestea despre moaca transpirata si tremuranda a profei care semana cu o nebuna de la spitalu 9 cu acel ochi, zbatandu-se incontrolabil. 

  Dupa ce am mancat si am intrat prin cateva magazine, Tylor m-a condus pana acasa. Ne-am luat la revedere dupa care am intrat in curte inchizand poarta. Nu stiu daca mai era acolo dar asta e. Eu ii spusesem pa, mai clara de atat nu puteam fi, nu ?

****

 "Draga jurnalule,

  Mai am 3 zile de scoala, 4 zile in acest oras si multe bagaje de facut. Acum ca am terminat cu problema mea cu mediile ma pot gandi serios la ce voi face in continuare. Stiu ca pare absurd, dar pana acum am fost singura iar acum cand trebuie sa plec ma imprietenesc si eu cu cineva. Desi stiu ca aceasta prietenie nu s-ar fi intemeiat niciodata daca nu as fi avut nevoie de el, sunt constienta ca imi va fi dor de el. Ceea ce ma aduce inapoi la povestea cu mutatul. Inca nu stiu daca ma voi acomoda. Nu stiu daca matusa sta singura, nu stiu unde sta matusa, habar n-am daca are iubit dar ce sa mai zic de sot? Nu stiu nimic despre acel oras, nimic despre locul in care ma voi muta si totusi nu mai sunt ata de curioasa in acest moment. Tot ce conteaza e ca voi sta cu matusa si vom fi o familie cat se poate de fericita. "

 Am inchis copertile jurnalului punandu-l in sertarul noptierei. Am inchis becul, m-am bagat in plapuma si am adormit.

  Somn usor!

*****

  MULTUMESC PENTRU CEI 1200 DE CITITORI, PENTRU VOTURI SI PARERI. SPER SA VA PLACA ACEST CAPITOL SI SA IMI SPUNETI PAREREA VOASTRA INTR-UN COMENTARIU.

Jurnalul unei viitoare vampiriteWhere stories live. Discover now