Capitolul 6

980 47 3
                                    

                            - Prima misiune-

             1.Media la istorie

  Este duminica...Au trecut doar doua zile de cand am vorbit cu directorul si iata ca deja am teme in plus...La istorie ,am de facut un portofoliu cu 100 de pagini despre primul razboi mondial si 150 de pagini despre al doilea razboi mondial .

   Pe langa asta , profesorul m-a enervat la culme. Sa va povestesc:

       Am iesit de la ora de sport ,m-am  schimbat si am pornit spre dulapul meu de la etajul 1 . Eram incantata ca voi primi o bursa si chiar credeam in mine . O MARE GRESEALA!! M-am uitat peste orar . Se pare ca aveam istorie .  Mi-am scos  cartea si caietul de istorie(sau ce a mai ramas din ele...manualul nu mai are coperta si ii lipsesc cateva pagini iar caietul nu este intr-o stare mai buna )  si am pornit spre clasa .

   Profesorul inca nu ajunsese asa ca m-am pus in banca si am inceput sa repet lectia. Stiu la ce va ganditi: eu si repetatul..ce gluma buna..dar nu este . Eram pregatita sa invat oricat ar fi fost nevoie pentru a obtine bursa aceea si chiar ma straduiam sa invat.

  Deci am inceput :desi erau 2 pagini pline,  titlul nu era greu asa ca am prins putina incredere...Primul razboi mondial...nu era deloc greu dar apoi a urmat prima propozotie : Acesta s-a desfaaurat intre anii 1914 si 1918..Tot ce am putut retine a fost ca razboiul a durat 4 ani.

  Am continuat :In 1914 pe 3 august ,Germania a invadat Belgia . Mi-a luat ceva dar am retinut ca Germania a invadat Belgia . Cum de am retinut asta??Ei bine, nu am sa va mint spunandu-va ca sunt foarte inteligenta si am o memorie impecabila asa ca va voi spune adevarul .

   Sa nu radeti!!Daca ma gandesc mai bine , de ce ati rade??Pe pariu ca si voi treceti prin asta . Din Germania mi-am cumparat ,luna trecuta, o pereche de sandale cu toc ,aurii , super dragute iar apoi am gasit aceeasi pereche la un magaxin din Belgia cu 30 de euro mai putin .

    Asa ca a fost mai usor de retinut. Am continuat sa repet pana si-a facut aparitia profesorul cu catalogul la brat . M-am uitat la ceas : 10:14 .De ce o fi intarziat atat ??Oare a vorbit cu directorul despre problema mea ?Aveam sa aflu raspunsul doar peste cateva momente . Profesorul s-a asezat la catedra lui a deschis catalogul si a rostit fara pic de indoiala :

  -Amber Fields , la tabla !!

  Ce??Nu terminasem de invatat lectia . Ma tot intrebam ce voi face . Am pasit speriata in fata clasei . Profesorul m-a privit incantat vazand ca eram terifiata .

   -Ai invatat pentru astazi ?m-a intrebat de parca ar fi fost sigur ca voi spune nu dar s-a inselat .Cu putin noroc asi fi putut sa primesc intrebarile la care stiam sa raspund asa ca am raspuns :

  -Da ,am invatat.

  Toata clasa se uita la mine uimita chiar si profesorul a fost putin socat dar si-a revenit rapid pentru a-mi pune prima intrebare .

     Poate ca nu stiti dar profesorul nostru de istorie are o regula pe care o respecta intotdeauna cand asculta pe cineva .Regula aceea este foarte simpla :primesti 9 intrebari ,esti punctat cu un punct daca raspunzi corect si ai un punct din oficiu .

  -Amber , spunemi in ce an a inceput primul razboi si im ce an s-a terminat?

  Nu am stat pe ganduri si am raspus rapid.

  -Razboiul a inceput in 1914 si s-a terminat in 1918. In concluzie ,acesta a durat nu mai putin de 4 ani .

  Profesorul a fost putin surprins dar a continuat fiind sigur ca nu  voi mai sti in continuare .

  -Care a fost tara care a declansat razboiul ?

  -Germania a invadat Belgia pe 3august 1914 .

  Profesorul devenise putin iritat .

-Unde ataca Rusia?

-Rusia incepe atacul in Prusia Orientala .

A mai pus 6 intrebari la care am raspuns corect si am luat un 10 dar nu e de ajuns..

Mai am nevoie de inca un 10 .

  -Bravo ,Amber, vezi ca se poate?Dar sa sti , iti mai trebuie un 10 asa ca iti voi da de facut un portofoliu . Ramai in pauza sa iti spun ce si cum .

   Mi-a facut semn sa ma duc in banca , s-a ridicat de la catedra , a luat o creta si a inceput sa scrie lectia pe tabla .

  La sfarsitul orei ,m-am dus la catedra .

  -Amber,tinand cont ca mai ai nevoie de un 10 iti voi da sa faci un proiect pana luni. Vreau ca portofoliu sa fie pe masura asteptari asa ca daca vrei 10 ,portofoliul va trebui sa arate de 10 . Vreau 100 de pagini despre primul razboi mondial si 150 despre al doilea . Nu uita , nu vreau sa dai pur si simplu copy paste , vreau sa intelegi ceva ,sa ramai cu ceva !Daca ai inteles ce ai de facut poti pleca !

  -Multumesc!Am inteles ,voi pleca!

Deci asa am ajuns sa imi petrec duminica facandu-mi portofoliul . De ce nu l-am facut de ieri? Pai ,voiam sa il las pe mana Elenei , ea se ocupa inainte de temele mele , dar se pare ca matusa a crezut ca nu este necesar ca altcineva sa-mi faca temele asa ca a concediat-o .

     Bravo Amber! Aaaaahhh...nu pot sa cred !!Este deja 6 PM iar eu nu am terminat nici macar 100 de pagini.Voi scrie mai incolo .Promit !

Jurnalul unei viitoare vampiriteOnde as histórias ganham vida. Descobre agora