Capitolul 7

1K 52 8
                                    

                            -Bursa-

         1.Media la istorie -FINALIZAT

   "Unde ma aflu??Sunt intr-o casa veche ,nu defapt foarte veche .Am analizat incaperea si am descoperit un calendar . Pana si calendarul este un model foarte invechit.

Nu se poate ,chiar nu se poate, conform calendarului suntem pe 28 aprilie 1916 .

Suntem in timpul primului razboi mondial.Cum se poate intampla asa ceva??

-Draga , voi fi bine. Nu iti face griji.

  Am auzit vocea aceasta si mi-am intors privirea socata . Era tata . Era imbracat intr-o uniforma a armatei . In mana avea o pusca lunga cu inscriptia armatei ungare .Stiu asta de la ora de istorie .Cine stia ca asta ma va ajuta vreodata ?

 

Mi-am intors privirea catre persoana cu care vorbea tata .Am analizat-o instinctiv . Era o femeie slabuta , blonda cu ochii verzi . Avea o palarie pe cap si purta o rochita de un alb murdar . In picioare avea un fel de balerini vechi si albi .

  Din cate mi-am dat seama plangea . Si-a dat palaria jos si am recunoscut-o .Era mama .

  -Ai grija . a spus printre lacrimi  dandu-i lantisorul ei .

  Tata l-a luat si l-a bagat in buzunar . A imbratisat-o si a plecat .

  Mama a cazut in genunchi plangand . As fi vrut s-o consolez si s-o intreb ce se intampla dar nu m-a bagat in seama. Ori nu ma putea vedea ori chiar nu voia sa ma bage in seama . Am iesit afara din casa incercand sa-l caut pe tata .

Wow!!Lumea in jurul meu era imbracata in haine elegante .Femeile purtau palari de soare si umbrele . Rochiile erau predominante . Barbati erau  toti imbracati la costum ,cu papion sau cravata iar in cap aveau palari negre pe care le dadeau jos cand salutau o persoana .

Am observat un grup de femei mai ciudate care stateau la o masa a unui bar , "Cheily's Bar" . Se pare ca doar ele ma observau .Toate aveau priviri seducatoare dar dure in acelasi timp. Aveau pielea foarte alba si ,desi purtau palari foarte mari care le ascundeau destul de bine chipurile am observat ochii rosiatici . Am observat ofemeie fara palarie ,bruneta cu par lung si cu ochi caprui  ,inalta si slaba.

Purta o rochie galbena care era sfasiata la baza .Ca si celelalte , avea ochii rosi si pielea alba . Se pare ca se intamplase ceva deoarece aceasta alerga cu viteza spre masa lor spunandu-le .

   -Ne-au descoperit ascunzatoarea . Trebuie sa plecam.

  -Ceilalti unde sunt?a intrebat o femeie blonda putin trecuta de 30 de ani . Din cate am putut observa ,ea era sefa .

  -Au fost arsi in camera tortelor doar eu am putut iesi . Imi pare foarte rau dar trebuie sa fugim , acum ca stiu despre noi vor veni in cautarea noastra .Hai repede !    

  Nu au mai stat pe ganduri si au plecat in directia din care am venit eu . As fi vrut sa le urmaresc dar trebuia sa il caut pe tata .

   Dintr-o data ,totul s-a facut negru si m-am trezit langa corpul insangerat al tatei . M-am aplecat asupra lui . Am inceput sa plang si sa il strig . Mama a venit si l-a imbratisat cu lacrimile curgand siroaie . As fi vrut sa-i zic sa se fereasca dar nu ma auzea .Un soldat a impuscat-o si aceasta a  cazut . Atunci m-am trezit . "

    Huu!!A fost doar un vis . Am invatat prea mult pentru istorie. Asta e clar . M-am culcat la 3 ca sa termin de scris .Desi intr-un fel era asa adevarat .Mama si tata chiar au murit .Am inceput sa plang .

Matusa a venit la usa camerei mele si a strigat :

  -La masa ,Amber!

   Mi-am sters ochii si am raspuns:

   -Acum .

  A plecat .Mi-am luat un tricou negru , o pereche de blugi taiati ,tenesi negri , geanta si am coborat in bucatarie . Am mancat si am plecat la scoala pe jos . Mda...Nu mai am valet .

   Am luat tramvaiul 3 stati apoi am luat-o pe o strada ,am mers putin si gata . Eram la scoala. M-am dus in cabinetul profesorului de istorie .

  -Buna dimineata !Ai terminat portofoliu , Fields?

  -Da .

  Am bagat mana in geanta dupa dosar dar nimic . Nu l-am gasit .

  -O secunda . Nu il gasesc .

  Am rasturnat tot ce aveam in geanta pe o banca dar nici urma de dosar .Atunci mi-am dat seama . L-am uitat pe birou. Pfff...de ce eu ?

  -Domnule profesor ,imi pare rau.L-am uitat acasa . Ma pot intoarce dupa el ?

  -Fields ,sper ca asta sa nu fie o scuza pentru a scapa de ora !

  -Nu ,va jur.L-am uitat acasa .

  -Ok .Intoarce-te pana la urmatoarea ora .

  -Da .

   Am luat-o la fuga spre tramvai .Am lovit o batranica si era sa cad de 2 ori dar am ajuns acasa la timp . Am urcat scarile si l-am luat . Am coborat spunandu-i matusi ca nu am timp de explicati si am plecat .

    Am ajuns la scoala ,dinou . Am pornit spre clasa de istorie si am dat dosarul profesorului . Eram cu sufletul la gura . Daca nu iau 10 sunt moarta!!

  -Hmm...E bun . Bravo ,Fields! Nu ma asteptam ! Felicitari ,ai un 10 !!

  Eram in al nouălea cer . Am sarit in sus de fericire si i-am multumit profului . Apoi am plecat spre ora de sport .

   Am stat pe banca deoarece eram obosita de la drumul lung pe care l-am facut mai devreme . Da de unde , am gasit un motiv ca sa stau pe banca . URASC SPORTUL!!

    Ziua a trecut rapid si nu am mai avut parte de evenimente neplacute .

Dar mai am doua probleme .

Prima ar fi :MEDIA LA MATE . Sunt terminata!!Ce ma voi face ??Am nevoie de un 10 iar eu urasc matematica . Nu o inteleg de nici-o culoare si pot spune ca nu sunt nici pe aproape preferata profesoarei si a doua ar fi :media la chimie. Am adormit cu gandul la ora de maine de matematica .AJUTOR!!

******

VREAU SA STIU PAREREA VOASTRA IN LEGATURA CU POVESTEA . TREBUIE SA STIU DACA VA PLACE ALTFEL NU MAI AM DE CE SA O CONTINUI . ASTEPT PARERI .

   

Jurnalul unei viitoare vampiriteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum