42.🇬🇧

255 14 0
                                    

A tak som ho na druhý deň ťahala k čiernym dverám Valkyrie Tattoo Studio, neďaleko Cardiffského prístavu. Netváril sa nadšene, narozdiel odo mňa. Bol odutý jak stará topánka, a priam bolo v duchu počuť, ako sa modlí, aby ho otec nezniesol zo sveta. No čo už, bude to musieť prežiť, a ja tiež. Koniec koncov, bol to môj nápad.

Po mojom vpáde dnu mi do nosa okamžite udrela zmes pachov, tvorená prevažne dezinfekciou a spálenou kožou. Poviem vám, nebolo mi všetko jedno, keď som zbadala tie hlavohrude, čo tetovali kadejaké pipky, ktoré boli dobreže nie kompletne vyzlečené.

Napríklad jedna sedela opodiaľ v červenom kresle s natrčenou ľavou nohou v červenej koženej minisukni, a týpek jej tam po celej dĺžke nohy tetoval nejakého tigra. Čo ja viem, nevyzeral zle, asi mi je jasné, prečo to chcela na celú nohu.

,,Lynn vieš ty vôbec čo chceš ?" Oboril sa na mňa, on sa tváril sebavedomejšie ako ja. Bodaj by, pre mňa to bolo prvé tetovanie, kým on v tom už chodiť vie.

Áno, hádajte čo ! Presvedčila som ho na spoločné tetovanie. Keby ste ho videli, skrúcal sa ako taký malý červík, veľmi mu to bolo proti srsti. Ale na oplátku som mu sľúbila, že na dnešný večer nezabudne. Viete čo tým myslím.

,,Ah, tak počkaj, nechaj hovoriť mňa." Vybral sa k pultu, za ktorým stála na moje prekvapenie, síce baba ktorej ani kúsok kože nebolo vidno, ale nepôsobila nevrlo.

,,Myslíš si, že to nezvládnem vykomunikovať ?" Ohradila som sa. ,,O to nejde, len takíto ľudia sú divné nátury. Ver mi, radšej to nechaj na mňa." ,,Och, no dobre." Fľochla som otrávene, a nasledovala ho ako poslušný psík.

,,Dobrý deň." ,,Dobrý..." Otočila sa na nás ležérnym tempom. V ústach mala žuvačku, z ktorej neustále nafukovala bubliny. Dobre, beriem späť. Jej fialové oči, ktoré nás súdili spod tmavofialovej ofiny a dlhých vlasov už také prívetivé neboli.

,,Tak ?...Čo to bude ?" Vzdychla si. Páni, je vidno, že ju jej práca baví. Myslené ironicky. ,,Spoločné tetovanie." Chytil ma za ruku a pritiahol bližšie k pultu. Keď si ma premeriavala, cítila som sa ako na röntgene. Ešte nikto si ma tak okato neskenoval.

,,Moji zlatí, nerobte to." Založila si ruky. ,,Spoločné tetovanie je tá najväčšia sprostosť na svete, a medzi nami, tu v štúdiu pri každom spoločnom uzatvárame stávky, za koľko si ho prídu dať odstrániť."

,,To je síce pekné, ale my sa istotne nerozídeme." Sean zaujam pevný postoj a stisol mi ruku. Nevyzerala, že by ju jeho názor presvedčil. Tak som sa ozvala ja, jednoducho mi to vykĺzlo.

,,Nebojte sa, sme Američania. Ak si ho bude chcieť niekto z nás odstrániť, urobíme to tam." Zagánila na mňa riadne hnusne. S povýšenecky nadvihnutým obočím sa oprela o lakeť smerom ku mne. Sean mi však šklbol rukou, nech sa ukľudním a nepiskujem.

Tej babe sa však na tvári mihol sarkastický úškrn. ,,Páčiš sa mi." Narovnala sa, a prižmúrila oči. ,,No dobre. Tak asi vám to nevyhovorím. Ale ak vám môžem poradiť, žiadne meno toho druhého, vážne to za to nestojí." ,,A tak...." oprela som sa lakťom o pult, a obrátila sa na Seana.

,,Kebyže si dáme niečo neutrálne ? Čo ja viem, nejaký pásik alebo tak ?" Sean sa oprel o pult oproti mne. ,,Čo ja viem, napríklad. Alebo niečo drobné čo....nemáte tu niekde dačo na inšpiráciu ?" ,,Nech sa páči..."

Spoza pultu vytiahla hrubý zakladač a podala nám ho. Tak sme si v ňom začali listovať, a narazili sme na protikladný druh spoločných tetovaní. To, že boli rozdielne, a zároveň sa dopĺňali, ich robilo takými krásnymi.

Boli tam napríklad jin a jang, zámka a kľúč, slnko a mesiac, či klišé ako king & queen.

,,Počkaj, počkaj, vráť to späť..." stránku som otočila na predchádzajúcu. Na dolnej fotke boli vedľa seba dve ruky, na ženskej bol plameň, a na mužskej snehové vločky. Jemne som po nej prešla prstom. Toto som si vedela dokonale predstaviť.

What is love ? British islesWhere stories live. Discover now