7.🇮🇪

400 21 0
                                    

Trvalo nám, kým sme našli cestu späť. Vyznať sa s Dublinskej doprave je ešte horšie ako v samotnej Amerike a o ich organizácii ani nehovorím. 

Ale napriek tomu sme sa nejak dostali naspäť k tomu baráku. Akonáhle sme prešli cez prechod, spoza zákruty sa vyrútil zlatý športiak bez strechy, s techno hudbou duniacou medzi domami ako ozvena.

Zľakla som sa, že ma zrazí, potiahla som Seana za ruku a skočili sme na chodník, tesne predtým, než na mieste kde sme predchvíľou stáli zastal so škrípajúcimi kolesami.

,,Ale čo vy dvaja ?!" Russel. Keď jeho auto zastalo, podvozok sa na okamih zahojdal a aj všetci v aute. Ostatní, tj. Sasha a nejaký týpek s ktorým sa olizovala, a ešte nejaké dve baby, ktoré sa tam smiali ako divé kone, nás ignorovali, iba Russel ma chlípne sledoval.

,,Lynn, nechceš sa zviesť ?" Kývol hlavou na znak, nech nasadám. To myslí vážne ? Hnusil sa mi už len pohľad na neho, prečo by som mala dobrovoľne stráviť čo len minútu v jeho prítomnosti ?

,,Zabudni." Vyštekla som. Mykol kútikmi úst, ale inak nijako nereagoval.

Vypol motor, úplne nepodstatné, že stál na prechode. ,,No tak decká, párty is over, padajte." ,,Choď doriti, ešte sme neskončili." Odsekol ten chalan, čo riešil so Sashou.

,,Tak pokračujte mimo môjho auta, a vy dve  tiež, no tak, zmiznite !" Takto ich vyprášil von z auta ako blchy. Nikto sa neobťažoval otvárať dvere, povyskakovali von a rozpŕchli sa na všetky smery. Iba Sasha a Russel tu ostali, aj keď aj tí by mohli ísť niekam, najlepšie naspäť do Amsterdamu a zhúliť sa tam k smrti.

,,No čo, užili ste si to dneska ?" Sasha sedela na dverách auta s prekríženými nohami a na obrazovke mobilu kontrolovala svoj vzhľad. Dnes mala na sebe voľné červené tričko, čierne džíny vyhrnuté do polovice lýtok, staré čierne konversky a fancy dúhové ponožky. 

,,A odkedy vás to zaujíma ?" ,,Odkedy ste boli v Guinnessovom pivovare." Vyslovil to, ako keby o nič nešlo, a práve preto som mala stochuti ho v spánku udusiť vankúšom.

,,Čo prosím ?!" Zreval Sean. ,,Ale no tak ukľudníme sa. Tuto Jordanova sestra, Sashinho frajera tam robí, bolo ľahké zhodiť na Lynn jedno malé pivko."

,,Ja ťa zabijem !" Zrevala som ako nejaký kmeňový bojovník, no našťastie ma Sean zdrapil za pás a zdvihol do vzduchu. Tiež som počula, ako mi funí do ucha, no okrem toho, že mal čo robiť so sebou ešte držal mňa.

Keď som skľudnila hormón, položil ma na zem a tromi krokmi sa dostal k nemu, ja skm ho zadržať nestihla. Nevrazil mu, ale päste zatínal. ,,Doriti Russel a prečo ?" Snažila som sa byť ešte mierna. On len ležérne pokrčil plecami.

,,Myslel som, že bude sranda, že cez to tvoje mokré tričko aj niečo uvidím, keď už si v byte dávaš taký pozor." Sean sa naňho už už chcel rozbehnúť, no našťastie mu do cesty skočila Sasha a aj ja som ho ešte držala na uzde.

Už aj Russelovi lepilo, ešteže aspoň my dve sme mali rozum. Sasha je aká je, ale brata si zmastiť nenechá.

Akonáhle sa Russel spamätal, znova nahodil ten nedotknuteľný výraz, akoby sa nič nestalo. ,,Ale chlapec to pokazil, tým že ti dal tú košeľu. Videl som ťa keď ste odchádzali a úprimne, vôbec sa ti nehodí."

,,Russel už dosť !" Okríkli sme ho so Sashou. ,,Už stačí, ukľudni sa. Vy obaja !"  Sean sa teda neukľudnil. Zahnal sa, no on sa uhol a tiež mu chcel vraziť, no Sean to vykryl. ,,Dosť ! Chalani no tak !" Zrevala som na celú ulicu. Môj zúfalý hlas donútil Seana vychladnúť.

,,Ty dávaj si pozor na jazyk ina...." ,,Inak čo ? Zbiješ ma ?" Russel sa k nemu vyzývavo priblížil. ,,Sean poď. Ideme."

Ťahala som ho za ruku smerom do baráku. Vedela som, že tam sa im nevyhneme, ale dúfam že majú rozum a pôjdu sa ešte niekam ožrať, aby sa nám vyhýbali. Verím, že aspoň Sasha toľko rozumu má.

Síce vytočený, no prikývol. Naposledy sa naňho pozrel tak pohŕdavo, ako to len šlo, a potom sa už otočil a išiel so mnou.

,,To je tvoja slabina ! Necháš sa vyprovokovať lebo si sebec !" Kričal za ním. ,,O čo si myslíš, že si lepší ako ja ? Zamysli sa." Sean sa neobzrel, hoci v tvári bol červený ako paprika. Rozrazil vchodové dvere ako FBI. vrútil sa do výťahu a spolu sme sa mlčky viezli hore do bytu.

What is love ? British islesWhere stories live. Discover now