•7•

65 13 2
                                    

Havva yağmurluydu. Camdan dışarı baktığımda ise yerden kendi yüz ifademi görebiliyordum. Arkama baktığımda ise Arkadaşlarımı gördüm. Bizi takip ediyorlardılar.

Daha fazla onlara bakmayıp yerime oturdum. Ellerime bakarak oturduğumda ise Berk' in sigaranın kokusu burnuma geldi.

"Yok et onları." diye kuru kuru bir emir verdi Burak' a. Ben ise ne olduğunu öğrenmek için Burak' a baktım. Camını indirip belinde ki silahı çıkarttı ve arkamızda olan arabaya birkaç defa ateş etti.

Yerimden bağırdım. Arkadaşlarıma baktığımda ise araba sallanıyordu ama Cenk arabanın kontrolünü koruyabildi.

Kurşunlar isabet edildiğinde arabada olan herkes eğildi. Birkaç saniye sonra yine kalktıklarında Sude "Herkes iyi mi?!" diye seslendi.

"İyiyiz. Sanırım sadece motora bir kurşun denk geldi." diye yanıtladı Cenk.

"Kaçıyorlar! Onları kayıp ediyoruz! Bir şeyler yapmamız gerek!"

"Yapacağımız bir şey yok Sude. Onları durdurmaya ve çatışmaya yeterli malzemelerimiz yok yanlarımızda. Hem Esin arabada. Ona bizden kurşun gelmesine izin veremeyiz." dedi Uğur çaresizce.

"Sanırım bizimde en iyisi böylece sadece Eve gitmemiz iyi olabilir.." dedi Cenk önüne bakarak.

Onları daha fazla arkamda göremiyordum. Berk o kadar fazla gaza yükleniyordu ki etrafımızda ki sokak lambaları bile zor görünüyordu.

"Elveda diyerek el salla Esin." Berk' in söyledikleri yüreğiyime oturdu. Her şey bitti mi şimdi? Sonunda gerçekten ailemin istediği gibi Berk ile evlenecek miydim?!

Uğur evin kapısını kapattığında Cenk' e sırtı dönük konuştu. "Neredeydin sen?" Cenk yerinde durmuştu ve Sude ise onu izliyordu.

"Kahretsin Cenk! Neredeydin!" diye bağırarak ona döndü. Onlara doğru yürüyüp devam konuştu.

"Rüzgar bu dünyadan gözü açık gitmedi Cenk. Sen de bunu yanıtlayabilir misin?"

"Ne?"

"Ben Rüzgar' ı tanıyorum o benim.. arkadaşımdı. Uyandığında onun yüz ifadesini gördüm. Rüzgar hep net biriydi ve eğer gücü olsaydı uyanabilirdi ama-" diye durup derin nefes aldı. Sude ise yalarında ağlıyordu.

"Önceliklerini bilmen gerek Cenk.. doğru kararlar vermen gerek." diyip yanlarından yavaşça ayrıldı.

"Nereye gidiyorsun?" diye Sude seslendi arkasından.

"Az önce en iyi arkadaşım öldü Sude ve inan ki ikinizi de gözüm şu an görmek istemiyor. Gitmem gerek." diyip kapıyı açtı Uğur.

"Esin ne olacak peki?!"

Uğur sinirli bir şekilde Cenk' e baktı. "Anlamak istemiyorsun dimi! Ona artık daha yardım edemeyiz! O nişanlı biri ve nişanlısı da onu alıp gitti! Eğer onunla küçük bir aşk hayatı yaşamasaydın veya hemen bitirseydin bunu sende görürdün!"

"Uğur..-"

"Ne diyeceğini inan ki duymak bile istemiyorum Cenk. Senden sadece hislerine hakim olmanı istiyorum. Bu kadar. Bunu senden Rüzgar da isterdi." diyip Evden çıktı ve kapıyı şiddetle çarparak kapattı.

"Bunlar nasıl oldu?" Söylediklerine karşı Sude Cenk' e sadece sinirlice bakıp yanından ayrıldı ve onu yalnız bıraktı.

Berk ise Esin' in kolundan tutup onu en üst kattaki odaya sürükledi. Kapıyı açıp onu yere atıp içeri girdi.

Esin yerden ona iğrenerek bakıyordu. "Üstüne bir şeyler giyin. Sanki iç çamaşırlarınla çıkmış gibi gözüküyorsun. Sen benim malımsın! Kendine çeki düzen ver!"

Cesur. •Ara verildi•Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum