18. BÖLÜM

1.6K 132 64
                                    

Selamlar. Son bölüm yorumları için herkese çok teşekkür ederim. Okul hayatımın son yılı olması, KPSS, ALES ve okulumun saçma sapan uygulamaları yüzünden hayattan bezmiş bir insana iyi gelecek yegane şey o yorumlardı. Bir süredir artan anksiyetem, kronik uykusuzluğum, depresyon düzeyime rağmen bu hikayeyi bitireceğiz.

Hepinizi çok seviyorum. Bölüm normalde daha kısa ve bence baştan savma haldeydi ancak şu an onu düzenliyorum.  😍😍

Bölüm Şarkıları
Kedi- Aşk Var Mıdır?
No Doubt- Don't Speak
Candan Erçetin- Umrumda Değil
***
Beraber yedikleri akşam yemeği ve sahildeki gecenin sonrasında işlerinin yoğunluğu yüzünden iki gün boyunca yalnızca birkaç kez karşılaşan ve bir kez de kahve içerken konuşabilen Batuhan ve Gülşen akşamları bolca mesajlaşmışlardı. Batuhan iki gün boyunca akşamları yeni evinde ustalara işi hızlandırmaları için refakat etmişti. Çarşamba günü yatak odası hariç mobilyaların çoğu gelecekti ve ertesi pazar da yeni evine taşınmış olacaktı.

Batuhan'ın haftaya hazırladığı büyük sürpriz öncesi bir de küçük sürprizi vardı. En sonunda Gülşen'e mesaj atıp hangi gün müsait olduğunu sormuştu. Gerçi cumartesi akşamı Berrak'ın harika fikri olan 90'lar partisi olduğu için cumartesi olmayacağına emindi. Gülşen de cuma günü boş olduğunu söylemişti. Tabi kızın planı vereceği eğitimin hazırlıklarını yapmaktı ancak genç adamın daha eğlenceli fikirleri vardı. Batuhan yalnızca sürpriz olduğunu söyleyip yarın sabah seni alırım demişti.

Cuma sabahı Berrak yeni bir seminer için daha hazırdı. Lise öğrencilerinde uygulanabilecek motivasyon tekniklerinden bahsetmek için okuluna gidecekti. Kariyeri bu kadar yolunda giderken özel hayatının tam bir kargaşaya dönmesi Berrak'ı yormaya başlamıştı. Alışmış olduğu koşulların değişmesine çabuk adapte olabilmeyi ömrü boyunca becerebilmiş değildi. Değişikliklere karşı zayıf toleransa sahipti.

Yüksek lisansını verdiği ve hali hazırda doktora yaptığı okula gittiğinde önce hocalarıyla sohbet etti. Hocalarının gözünde Berrak kendini geliştirmiş ve daha da geliştirebilecek yolu açık bir kadındı. Onun mesleğine olan aşkı hepsinin dikkatini çekiyordu. Doktora tezini yazmaya vakit bulamadığını söylediğinde- ki bunun nedeni işlerinden çok özel hayatı olmaya başlamıştı- aldığı tepki ona duyulan inancı gösteriyordu. Eğer Berrak aklına koyarsa o tezi zamanında teslim eder ve kuruldan geçirip unvanını alırdı

Bunun dışında daha önce kıza yapılan akademisyen olarak kalması teklifi de yinelenmişti bu konuşmada. Bölüm başkanının da uzmanlaşmış olduğu alan mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı olduğu için Berrak aranan kandı. Ancak kız daha karar vermek bir yana dursun düşünme fırsatı bile bulamamıştı. Gelecek ay olan İstanbul dışı birkaç seminerini iptal etmek zorunda kalmıştı.

Daha sonra yanına gelen kendi döneminden beraber doktora dersleri aldığı asistan arkadaşlarından biriyle sohbeti onun derse gitmesi gerektiği için yarım kalmıştı. Berrak, Gülşen'i soran arkadaşına cevap verirken laf arasında ertesi günkü partinin lafı geçince onu da davet etmişti. Nasılsa Ufuk çok uyumlu bir insandı ve, aralarında yalnız kalmazdı. Seminer sonrası tekrar buluşup sohbet etmeye sözleşerek ayrıldılar. Berrak yukarı kata çıkıp yanında taşıdığı laptopundan hazırladığı sunuyu tekrar tekrar kontrol etmişti.

Üniversiteye başladığı ilk zamanlar sahne korkusunu çok fazla yaşayan ve sunum yapmaya çok çekinen bir insanken sonrasında kendini geliştirmişti. Şu an hayatta en çok zevk aldığı şey kendisini dinleyen insanlar karşısında konuşmaktı. Artık kendini geçmişe göre daha güçlü ve kendine güvenen biri olarak hissediyordu. Başarının ona en büyük getirisi başkaları tarafından sevilme ve kendine güven duygularıydı.

Aşk İkilemi -Aşk Serisi 1-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin