13

872 110 48
                                    

-Изненадващо тих си днес? - отбеляза, седящия до мен Джин.

-Замислил съм се. - отвърнах съвсем откровено.

-За какво? - попита ме Джин, с уста пълна с ябълков пай.

Честно ли? Не знам. Цял ден мисля, за това което Чан-мин ми беше споделила. Всяка една нейна дума отекваше в съзнанието ми и будеше въпроси, които знаех, че няма да ѝ задам.

Чувствах се гузен, че я накарах да се върне назад, в тази не толкова светла част от живота си. Че трябваше да изживее всичко отново, разказвайки ми.

Замислих се за момент, че Джин реално не знаеше за среднощния ми разговор с Чан-мин. Бебето беше заспало в мига, в който главата му се беше докоснала до възглавницата.

-Вчера, докато ти спеше - реших все пак да отговоря на въпроса му - ние с Чан-мин проведохме един доста задълбочен разговор. По-точно тя говореше, а аз я слушах.

-За какво толкова сте си говорили? - полюбопитства брюнета.

-Тя ми разказа за миналото си.

-Какво по-точно за него?

-Ами за всичко... Майка им ги напуснала, а това променило живота ѝ завинаги. Баща им забравил за съществуването им...-

-"Им"? - прекъсна ме брюнета.

-Нейното и на Джънгкуук.

-А-ааа, вярно бе, те бяха брат и сестра. Тотално изключих.

Извъртях очи и продължих да преразказвам историята на Чан-мин. Минах през всичко съществено, за да може Джин да придобие представа за цялостната картинка.

Разказвайки стигнах до момента, който най-силно ме беше заинтригувал.

-Слушай, Джин... - понижих гласа си - Чан-мин каза нещо, което ми направи силно впечатление.

Усетил, че нещо интересно се задаваше, Джин реши да остави обяда си настрана и се наклони леко напред, за да ме чува по-добре.

-Първоначално Джънгкуук си бил напълно нормален... как да се изразя по-ясно... Държал се е с Чан-мин съвсем добре, има ли са обикновените отношения тип брат-сестра, но един ден всичко се променило.

-Какво имаш в предвид? - Джин беше затаил дъх, в очакване на същинската част.

-Както знаеш, Куук преди е учел в друго училище. Спекулирам, че там е бил във връзка с някого, който на по-късен етап е разбил сърцето му. Той явно трудно изживял раздялата и си изкарал всичко на Чан-мин. На нея ѝ писнало от ужасното му поведение и започнала да се държи с него, както той се държал с нея.

I'm not gay, Tae! (vkook F.F.) ✅Where stories live. Discover now