8

1K 119 34
                                    

Още преди да съм влязъл в къщата си, знаех, че в нея няма никой. Факт, който лесно установих - вратата беше заключена само веднъж. Аз заключвах само по един път, докато майка ми винаги по два.

И това не беше лошо нещо. Обичах да имам цялата къща на мое разположение - канех, когото исках, правех каквото искам.

И не ме разбирайте грешно. Животът ми далеч не е толкова вълнуващ - под " канех, когото исках" може най-спокойно да разбирате Джин. Под " правех каквото исках" може да разбирате, че изяждах абсолютно всичко сладко, което намерех вкъщи, докато гледам нещо - или телевизия, или youtube.

Когато съвсем се отегчавах, пишех домашни. Писането ме успокоява. Няма значение какво или за какво пишех. Самото писане - държането на химикалката и оставайки сини следи с нея по белия лист, ме успокояваше.

Пишех често. Когато нямах домашни за писане, пишех за него. Всякакви сини думи, с розово значение, за него. За нас. Имах си цяла тетрадка, на която даже бях дал име.

(Много често по време на часовете в училище си драсках неща, свързани с него в тетрадките си за работа в клас.)

Но си имах и специална такава, която беше посветена конкретно на Джънгкуук

Докато влизах се замислих за тази тетрадка и как не я бях докосвал от известно време.

"Е, скъпа днес имам много с какво да те напълня..." - обещах ѝ наум.

...

След като отключих, разгърнах вратата и се обърнах с гръб към входа и с лице към приятелите си.

-Заповядайте в скромния ми дом. - Джин ме избута и си влезе, сякаш бе у дома си. Не го виня, той беше идвал толкова често тук, че отлично знаеше кой е шкафът ми за бельо и кой за чорапи.

-Идваш ли? - погледнах към Чан-мин.

Тя се поколеба, но все пак влезе. Малко неуверено свали обувките си и ги остави до тези на Сокджин. Застана по средата на коридора, като видимо не знаеш накъде да тръгне.

-Наляво. - подсказах ѝ аз, а тя, без да чака втора покана, пое по левия коридор, водещ към кухнята ни.

Там заварих Джин, който си тананикаше кейпоп песента, която слушахме по-рано в колата, и същевременно бъркаше в хладилника, като подбираше съставките, които щяха да му бъдат необходими, за да приготви, каквото там беше решил да готви.

I'm not gay, Tae! (vkook F.F.) ✅Where stories live. Discover now