6 - Műmosoly

167 10 0
                                    

Másnap reggel Petra rosszul kelt. Képtelen volt kiűzni gondolatai közül az előző napi eseményeket. Az epe előtört belőle, kínzón marta gyomrát és torkát. Arcára grimasz húzódott. Hamar felöltözött, arcát megmosta, a tükör előtt gyakorolta általában megnyerő, kedves arckifejezését.

A folyosókon járva mérlegelte Hanji osztagvezető szavait. Nem tudta, a sok ellenszenv után hogy kéne a bizalmukba férkőznie. Talán kezdhetne pár bókkal, szép szóval, vagy süthetne nekik valamit. Végül az első mellett döntött, apró bólintással jelezte saját magának, hogy ez lesz a nyerő választás. Lassan, de határozott mozdulatokkal lépett az étkezőbe, helyet foglalva az egyik szabad helyen. A két lány, a hadnagy és a parancsnok már lent voltak, reggeli kávéjukat és teájukat kortyolgatták.

- Beka, tetszik a hajad. Nagyon jól áll. - próbálkozott a lány, egy őszintének nem mondható mosoly kíséretében, mire az emlegetett felhúzta az egyik szemöldökét.

- Hát, kösz... Azt hiszem....

Petra megveregette a saját vállát gondolatban.

- Tényleg, Beka elolvastam a könyvet, amit adtál. - nézett rá a parancsnok az értetlen tekintetű lányra.

- De hiszen csak tegnap este adtam... Nem dolgozott?

- Pihenőt adtam magamnak. Mellesleg eléggé tetszett.

Rivaille a két trécselőt nézte.

- Én is elolvasnám. Mi a címe?

- A vágyak tengerén. - kortyolt a lány a már kissé kihűlt, citromos teájába. Arcára enyhe grimasz kúszott a hideg tea ízétől.

- Elég pajzánnak hangzik... - húzta el a száját az alacsony férfi.

- Nem csodálom. Erotikus könyv. - szólt Beka, amit a parancsnok egy bólintással, az asztalnál ülők pedig döbbent arccal követtek. – Mi van? Az, hogy fiatal vagyok, nem jelenti, hogy nem érdekel a téma.

Hamar lezárták a témát annyival, hogy a kisebb serdül, így téma nélkül maradt a csapat.

A vörös lány a fejét törte. Mindenképp szóval akarta tartani a lányokat, minél többet szeretett volna róluk megtudni. Ám a két lány láthatóan számba se vette a jelenlétét. Halkan kopogott lába a néhol kissé korhadt fapadlón, felkeltve a vele szemben ülő Oluo figyelmét, ám ezt ő maga nem vette észre. Nem tudta levenni barna íriszeit a hadnagyról, ki furcsa tekintettel fürkészte a mellette ülőt.

- Netta, majd szeretnék veled beszélni. Erent már volt szerencsém megvizsgálni, de, ha nem bánod, rád is szeretnék kitérni. Kíváncsi vagyok, mi a különbség kettőtök közt, már, ami a titánt illeti.

- Semmi akadálya, amíg nem kötözöl le.

- Szupi! – reagálta le a nő.

Ugyan feltűnt neki Rivaille gyilkos tekintete, igyekezett nem tudomást venni róla. Felpattanva helyéről karon ragadta a fekete hajút. A férfi majdnem utánuk szólt, hogy megveri az osztagvezetőt, ha árt neki, végül azonban visszafogta magát. Helyette...

- Erwin, mielőtt visszaadod a kicsinek a könyvet, igényt tartanék rá én is.

- Semmi akadálya...

Hanji külön kuckója közvetlenül a szobája mellett épült. Minden teli volt szanaszét heverő papírokkal, aktákkal, illetve itt voltak eltárolva a felderítő egység tagjainak dossziéi is. A két szemközti falat végig megtöltött könyvespolcok fedték. Az egyik szélen volt az asztala, közvetlenül vele szemben egy kanapé, mellette két székkel.

Heichou Őrangyalai 2., feat. Beka123X (Szünetel)Where stories live. Discover now