13. Kapitola

56 6 3
                                    

Pohľad Taia:
Prebudil som sa. Uvidel som Ethy. Kedy som sa sem dostal? Ako dlho som bol mimo? Cítil som sa stále slabší a slabší. ,,Ahoj, Ethy." už ani môj hlas nebol taký, ako keď som bol plný života. Dotkol som sa zrkadla, no hneď som ruku stiahol. Akoby som dostal prúdom do tela. Bolo to zvláštne. ,,Ty si...Ty si rozbila zrkadlo? Ale ako?" nechápala. Jej hlas znel stále rovnako. Pamätal som si ho od tej doby, ako ma tu uväznila.

,,Ako to myslíte, že ako?" nechápala som. ,,Veď normálne. Udrela som doň rukami a ono sa rozbilo. A on teraz umiera. Prosím. Nemôžte ho nechať umrieť." môj hlas bol plačlivý.

,,To zrkadlo sa nedalo rozbiť! Zakliala som ho tak, aby jeho väzenie bolo večné!" Sledoval som ich rozhovor. ,,Ethy, prosím, odpusť mi." Prehovoril som slabým hlasom. ,,Nechcel som ju zabiť," zmĺkol som. ,,Milujem Sarrie!" nechápem, čo ma to napadlo, no chcel som, aby to vedela. Mal som na ňu toľko otázok. Sarrie mi otvorila oči. Mohol som sa jej spýtať, prečo sa Evelyn tak zmenila. Ona s ňou bola. ,,Nikdy ti nepomôžem!" zvýšila hlas. ,,Čo sa stalo na tej misii?" nakoniec som to povedal. Ostala zaskočená. Akoby som trafil do čierneho.

,,Čo sa Evelyn stalo. Prečo bola tak krutá?" prvý krát sa do rozhovoru zamiešala aj Amber. Ja som bola ticho. Toto nebola moja záležitosť. Cítila som, že do tohto rozhovoru by som nemala ja zasahovať.

,,Ja... ja som..." nedokázala to povedať. ,,Čo si spravila?" ozval som sa. Chcel som poznať tú odpoveď. ,,Ja som jej dal amulet, ktorý ju mal chrániť, tak čo sa stalo?" znova som nabral dosť síl, no aj tak som bol slabý. ,,Ja som jej ho zobrala a zakliala! Nechcela som, aby ste boli spolu! Nenávidela som ťa!" Jej slová ma zaskočili. Čo to spravila? ,,Prečo? Boli sme šťastný!" povedal som potichu.

,,Ty mrcha! To znamená, že on za nič nemôže! To ty si na vine! Ty si zabila vlastnú sestru!" zakričala Amber a chcela na ňu poslať mágiu, ale ja som ju zastavila. ,,Ticho! Teraz to máme vysvetlené. Obaja za to môžete z polovice. Obaja máte rovnaké práva ako aj na utrpenie tak aj na slobodu. A to, že ho chceš nechať umrieť nie je fér!" možno to zo mňa vravel len strach o Taia. Ale všetci sme vedeli, že to je pravda.

Ostala zaskočená. ,,Dala som do nej démona, no nemal ju zmeniť až tak. Len spôsobiť to, že sa mala s ním rozísť, no vymklo sa to kontrole a on sa jej úplne zmocnil. Evelyn si ani neuvedomovala čo robí, vlastne to ani ona nebola, ale ten démon v nej. Prijala ho a bolo jej jedno, čo s ňou bude. Preto sa tak zmenila, no stále to bola moja sestra a stále som ju mala rovnako rada. Stále som sa ju snažila chrániť i keď sa to zvrtlo, no chcela som to napraviť...." zmĺkla. ,,Prepáč mi to!" Povedala mi. Ostal som zaskočený. Ostal som s toho zmätený. Nechápal som tomu. Čo jej na mne také vadilo?

,,Takže. Ešte stále si myslíš, že Tai musí umrieť? Veď ona mohla zabiť jeho! Ja viem, že ťa to bolí. Chápem ťa. Ale naozaj chceš zabiť tohto chlapca? Uvedom si, že neublížiš iba jemu. Ublížiš aj jej. Miluje ho." povedala Amber a pozrela na mňa. ,,Umiera. Cítim to. Za chvíľu už bude neskoro. Prosím, zachráň ho." už som to nevydržala a rozplakala som sa. Cítila som posledné zvyšky jeho energie... jeho života.

Usmiala sa. ,,Tak dobre! Kvôli tebe to spravím, no neviem, či to pomôže, keďže umiera." Podišla ku mne, no pomaly som strácal sily. Stále som bol slabší a slabší. Môj zrak slabol. Cítil som, že môj koniec sa blíži. Už je takmer pri mne. Ethy začala robiť nejaké kúzlo, no už som ju nevnímal. Zavrel som oči. Ocitol som sa niekde medzi. Bol som slabý. Svet sa mi točil. Okolo mňa bola len temnota. Nepočul som nič a už vôbec som nič nevidel. Toto je môj koniec! Zomriem!

Chlapec zo zrkadlaWhere stories live. Discover now