Kapitola XXII. - Ti dobří

119 9 13
                                    

Bunkrem se ozývala dunivá, pomalu se vzdalující salva dělostřelecké artilerie. Otřesy a vibrace odtrhávaly z kamenného povrchu zdí kamínky, které tvořily drobné hromádky štěrku.
Temný dusot ocelových kopyt smrti byl doprovázen rachotem těžkých kulometů a štěkáním samopalů.
Peklo války se naplno projevovalo a dávalo znát svoji přítomnost.
V jedné z chodeb se na provizorním lůžku krčila drobná postava. Mladý Mech v rudo-hnědých a žlutých barvách, těkal ledově modrými optikami po šeru kolem sebe. Byl ještě příliš mladý na proměnu a tak jeho tělo neneslo žádné znaky sekundárního módu.
Zády k němu stál vysoký oranžovo-zelený důstojník s tankovou věží na zádech.

Hrozivě vyhlížející Decepticon byl oděn v zdobeném samurajském brnění, hruď kryl náprsní krunýř Dó, s prvky fialové, tankové pásy mu na ramenou tvořily ozdobnou ochranu serv Teko, pas a rozkrok chránila členitá ocelová suknice z kovových destiček Kusazuri. Jeho hrůzostrašný zjev doplňovala strašidelná maska Mampó, s podobou humanoidní stříbrné lebky, usazené pod rudou přilbicí Kabutó.
Byl to sám Bludgeon, mistr meče a Metallikato, vyzbrojen dvojicí mečů, dlouhé katany a kratší Wakizaši, čemuž se říkalo Daišó.

To vše mladý Mech pochytil za tu dobu, co byl nucen doprovázet tohoto Cona a jeho žáka.
Bludgeonův student cvičil kousek od svého mistra výpady krátkým mečem.
Byl oranžovo-černý, menší než jeho učitel a jeho brnění bylo podobné Bludgeonovu, avšak narozdíl od něj mu zlatě zbarvený obličej nekryla maska.
V jeho obličeji bylo znát odhodlání, nechtěl zklamat svého učitele.
"Výborně, Deadlocku!" pochválil mohutný samuraj studenta po úspěšné kombinaci útoků.

"K čemu Vám tohle vlastně je?" přerušil výcvik hlas dalšího člena podivné skupinky v bunkru. Rudý kyklop ve stejném věku jako mladý bot.
Swindle.
Vypočítavý a egoistický mladík, jež byl svým vlastním otcem zbaven veškerých znaků obyčejného cybertroniana. Tvář mu nahradila obří optika, speciálně uzpůsobena pro přesnou střelbu. Tělo přestavěno na nebezpečnou zbraň. Pod hrudními pláty měl ukryt nebezpečný protonový kanón. Kdysi byli s mladým Autobotem přátelé, ale časy se mění.
"K čemu je dobré znát nějaké předpotopní umění s mečem v moderní době blasterů a raket? Přijde mi to zbytečné. Hloupé."

"Sklapni, Swindle!" zavrčel Deadlock, pevně sevřel rukojeť svého meče a vyrazil k němu. "Meč je mnohdy rychlejší než blaster a já ti to dokážu!"
V pohybu ho však zastavilo pevné servo jeho mistra.
"Uklidni se, Deadlocku! Pamatuj na kodex! Bojovník se nikdy nesmí nechat unést emocemi. Nesmí se jimi nechat ovládat." pustil rameno svého žáka. "Hněv je jako závoj z nejčernější mlhy. Dokáže zatemnit mysl a zastřít úsudek. Nesmíš se nechat svést na scestí. Musíš se povznést nad své pocity a touhy. Tvé servo musí vést čistá mysl, nezkažena temnem hněvu. Musíš umět zachovat neutralitu své energie jiskry."
"Já vím Mistře. Omlouvám se." Deadlock odložil meč do pochvy u pasu, "Válečník se musí oprostit od veškerých emocí, statků a radostí, fyzických i duševních. Jedině tak dojde ke stavu vyrovnání a po smrti i k očištění své duše." odcitoval část Kodexu, jež se jako malý učil.

"Vzhledem ke straně, za kterou bojujete, není hloupé nazývat to neutralitou? Co je neutrální na boji za ideály tyrana?" ozval se modrooký mech doteď vše jen tiše pozorující.
"Autobotí spratek se ozval," zavrčel Swindle.

"Dokud bude u vlády Rada Primů, bude rovnováha a neutralita vychýlena. A dokud to tak bude, budeme i my, poslední z řádu Metallikato, bojovat za jejich svržení." promlouval klidně Bludgeon. "Až bude neutralita opět obnovena, opustíme řady Decepticonů..."

"Každý šílenec si své jednání dokáže odůvodnit." skočil mu do řeči Autobot. "To nemění nic na tom, jaká zvěrstva ve jménu Megatrona pácháte!"

TRANSFORMERS: Temnota z hlubinWhere stories live. Discover now