13.

71 1 0
                                    

Když jsem vcházela do divadla, potkala jsem se ve vchodu s Alešem. ,,Spokojená, ty mrcho?" štěkl po mně. Jen jsem ho obešla a zamířila za ředitelem. ,,Co jste mu řekl? A jo.. dobrý den." vtrhla jsem do kanceláře. ,,Taky přeju hezký den, Mery." usmál se. ,,Co jste mu řekl?" řekla jsem už trochu podrážděným hlasem. ,,O tobě jsem se ani nezmínil." odpověděl narovinu. ,,Děkuju, promiňte." zmizela jsem ze dveří. / Ach, ty hormony /

O tři týdny později..

,,Mery, nechci vás strašit, ale radši si v nejbližší době připravte tašku do porodnice." obrátil se na mě doktor. ,,Děje se něco? Je něco špatně?" vyděsila jsem se. ,,Nene, všechno je v pořádku, ale máte větší pravděpodobnost předčasného porodu, tak ať jste kdyžtak připravená." ,,Jo, tak děkuju." zvedla jsem se z lůžka. ,,Už jste nahlášená v porodnici?" ,,Chystám se to obvolat tento týden." ,,A jaké?" ,,Apolinář, nebo Motol." ,,Ředitel porodnice v Motole je můj dobrý kamarád, můžu vám tam místo domluvit." ,,To byste byl moc hodnej." ,,Tak domluveno, ozvu se." ,,Děkuju moc a nashledanou." ,,Nashle."

,,Ahoj mamii." zakřičela jsem z chodby. ,,Ahoj, Maruško, tak co?" vykoukla z kuchyně. ,,Všechno v pohodě, ale mám pravděpodobnost předčasnýho porodu, tak si mám sbalit do porodnice." sedla jsem si na židli. ,,Ve 28. týdnu?" Na to jsem jen pokrčila rameny. ,,Chceš pomoct, viď?" usmála se na mě. Já se začala culit jak slunce na hnoji a kývat hlavou. ,,Počítej se mnou." ušklíbla se. Vyskočila jsem ze židle a běžela ji obejmout. || ,,A co jinak, už máte jméno?" zeptala se, když jsme jedly. ,,Máme 3, Natálka, Eliška a Amálka." ,,Ty jsou pěkný, měla ses jmenovat Eliška." nabrala si další porci těstovin. ,,Fakt?" ,,Jo, pak ale tvůj tatínek začal protestovat." ,,.. takže jsem Marie." ,,Přesně tak." smála se.

teen. Where stories live. Discover now