#55

3.7K 95 1
                                    

Aly

Po tom incidentu mě Taylor odveze domu, k nám domu. Rychle si sbalím své věci do tašky. Ze skříni vytáhnu svoje oblečení, z koupelny šampiony a krémy... vrátím se zpátky do pokoje a všechno si sbalím. Lance s Tay hlídají dveře pro případ a oba dva se něčemu hádají. Přestala jsem to poslouchat před dvěma hodinami, když jsme uklízeli par věci v domě, aby to tu nevypadalo jako na smetišti.

Vezmu si par svoje šperky a par si tu nechám a na stole si všimnu něco jako mobil. Nějaký přehrávač. „Tay..." vezmu přehrávač do ruky a otočím se k Taylor. Oba dva se přestanou hádat a otočí se ke mě. Zamávam přehrávači nad hlavou. „Co je to?"

„To nevím." Pokrčí rameny a dojde ke mě. „Našla jsem to na stole, když jsem přišla nahoru. Však víš, prozkoumat to." Vezme přehrávač ode mě. „Pustila jsem si to, ale moc tomu nechapu."

„Protože ty rozumíš, jenom debilštině." Utáhuje si z ní Lance a vezme od ní přehrávač.

„A ty mluvíš zase plně, co?" Založí si ruce má hrudi a zamračí se na něho.

„To si piš a líp než ty." Tay protočí oči a otočí se ke mě. Jenom pokrčím rameny. Když Lance konečně najde tlačítko, přehrávač se spustí.

1,2,3..." podíváme se všichni na sebe. Z přehrávači hraje hudba. Spíš melodie. Melodie z kytary. To je to, co jsem slyšela, než se ty dveře otevřeli a u něho stála Tay. Jenom vzpomínat na to, že jsem malém Tay zastřelila, se mi děla zle. „Tyler je v piči." Zamračím se. Co to jako je? „Dělám si srandu." Melodie přestane hrát a slyším, jak odkládá kytaru zpátky na místo. „Jestli tohle poslouchate, jasně, že jo, protože všichni jsme zvědaví, jak tahle pičovina funguje, tak víte, že Aly hrozí nebezpečí." Oba dva se podívají na mě výrazem že-to-není-ona! „Ano, hádate správně. Je to Alyson Collins." No, co už. „Děvče, zápletka ses do špatně skupin a hrozí ti teď nebezpečí. Nebudu ti říkat žádné detaily, protože by tě to ještě víc znervóznilo." Nervózní jsem už jenom z toho, že mi hrozí nebezpečí. „No, co už. Stejně jsi nervózní i teď." Wow, ta nahrávka mi čte myšlenky! „Problém je, že ti hrozí nebezpečí, protože ses zápletla do skupin, kde vládne Tyler. Chudák kluk, viděla jsi, jak skončil v nemocnici." Byla to nehoda! „Zlatíčko, nebyla to nehoda. Byl to plánovaný atentát. Vím to, protože jsem byl u toho. Byl jsem i u nemocnici, když ho odvezli do pokoje. Zkrátka mám oči všude. Nicméně, dochází mi čas. Jestli nechceš skončit mrtvá jako ona, tak se radši sbal a vypadni z této zemi. Klidně do Francie! Konec monologu! Nemusíte mi tleskat." Konec.

Všichni tři nevěřícně zírame na přehrávač a mám z toho husinu. Taylor má pravdu. WTF? Co to mělo být? A kdo byl ten chlapek? A jak nás vůbec sledoval? Těžce odechuji. Ucouvnu o krok a do něčeho vrázím. Přitom si vyvrtnu kotník. Taylor ke mě přiskočí dřív než upadnu na zem. „Musíme ji dostat odsud!" Vykřikne Taylor na Lance. Lance si rychle klekne vedle mě a vezme mě do náruče. Taylor zase popadne tašku z postele.

„Co to... co to doprdele bylo?" Houkne přes rameno Lance.

„Nevím, ale musíme vypadnout odsud, než to tu vybuchne!" Zařve.

„Co že?" Teď řvu já.

Konec monologu je něco jako kód, heslo. To označení jako nechám-to-tu-celé-vybuchnout! Nebo přesněji, poslední slova?" Dojdeme ke dveří, když se v nich objeví Zacka a všichni se zastavíme. Drží v ruce papírovou taškou a v druhé mobil. Zírame jeden na druhého a něco nahoře vybuchne. „Kurva!" Vyhrknou všichni, včetně mě, a řítíme se ven. První patro už olízuje plamen, které rychleji stoupá, než jsem čekala. Ještě 10x to tam uvnitř vybuchne. Zack zavolá 911 a už jsou tu za deset min.

Maybe I love you [CZ] ✅ [Korekce]Kde žijí příběhy. Začni objevovat