#18✔️

5K 171 0
                                    

Alyson

Nechápu, jak se to mohlo stát. Všichni tři skončili mokrý. „Ten prcek mě strčil do jezera!" Bránila se Lynn.

„Ona mi vyhrožovala, že mě rozsekné na kousky a nakrmí je rybám!" Ukázal Robin na Lynn.

„Chtěla jsem jim pomoc, když byly v jezeře. Nějak mi poklouzla nohy a spadla jsem do vody." Pokrčila rameny Ella. Promnula jsem kořen nosu a namítla.

„Nechápu, jak jste mohli dobrovolně skočit do vody." Otevřela jsem oči a probodla každého očima. Všichni tři ztuhli. Vyměňovali si mezi sebou pohledy, najednou se ke mně otočili zády a něco si šeptaní mezi sebou. Zmateně jsem si je prohlížela.

Když se otočili, měli na tváři děsivé úsměvy a mě hned došlo, co si mezi sebou řekli. „Ne!" Vstala jsem a obešla lavičku. „Ať vás to ani nenápadné!" A dala jsem se na útěku. Všichni tři se rozběhli ke mně a řvali, ať to vzdám. „Ani náhodou!" Všichni kolemjdoucí se nám museli vyhýbat. Ale někteří nestihli a dopadli na zem, když jsme je srazili.

Když mi došly síly, Lynn na mě skočila a obě jsme se svalily v trávě. Ella se zastavila vedle nás a lapala po vzdechu. Lynn blokovala moje útoky a obě jsme se smály z plných plic. A nečekávané bylo, když na nás skočil Robin. Jeho váha nám vyrazil dech.

Ella se konečně vzpamatovala a skočila Lynn na pomoc. Obě mě odnesly na kraj jezera a hodily do vody. Držela jsem se jich pevně, takže místo toho, abych do vody spadla sama, tak jsem je stáhla sebou. Všichni jsme hlasitě vykřikly.

Jezero bylo křišťálově čisté. Dobře se dalo vidět na dně jezera. Vynořila jsem se z vody, když holky vylezly na břeh a smály se mezi sebou. Lynn s černými vlasy vypadala jako samara. Ella, jako mořská obluda. Holky mi pomohly nahoru. Voda z nás kapala, ale nepřestaly jsme se smát.

***

„...A tak jsme skončili ve vodě." Vyprávěla jsem ten příběh Brunovi a Danovi, kteří se šokovaně ptali, když jsme vešly dovnitř. Bruno šel kolem a Daniel na nás čekal u schodů. Přišel nás zkontrolovat. Oba na nás šokovaně zírali. Jako první promluvil Bruno po dlouhém tichu.

„Děti, běžte se převléct ať nenastydnete." Řekl nám něžně.

„Jasně, v létě." Odfrkla si Lynn. Ale všichni jsme Bruna poslechli a šli se nahoru převléct.

„Ten Daniel se mi líbí." Ozvala se Ella, když jsem za sebou zavřela dveře. Dámy se začaly ve svých taškách hrabat a hledat oblečení. Stáhla jsem ze sebe mokré oblečení a oblékla si vzdušné šaty a vlasy stáhla do drdolu. Lynn si vzala mužské tričko a kraťasy, které se schovaly pod tričkem, takže to vypadalo, jako by nosila šaty. Ella si vzala krátké růžový overal a vlasy si dala do francouzského copu. A kvůli tomu jsme na ní musely dlouho čekat.

Robin zaklepal na dveře a vstoupil dovnitř, když jsme byly nachystané jít dolu. Lynn ho vzala na záda a všichni jsme zamířili ke schodům. Zastavila jsem kousek před jeho dveří. Holky se zastavily a podívaly se na mě. „Běžte napřed." Mávla jsem na ně. Neprotestovaly.

Přišla jsem blíž ke dveřím a kloubem ruky zaklepala. Jednou, dvakrát, třikrát. Nic. Buď spí nebo není doma. Vzdala jsem to a odešla, když se dveře otevřely a ven vykukl jeho hlava s rozcuchanými vlasy.

„Co je?" Zamumlal. Vypadal, že se teprve probudil.

„Jenom jsem tě chtěla zkontrolovat." Pokrčil rameny a zavřel dveře. Vážně divný kluk. Prý je to nejvíc aktivní kluk. Jsem slyšela. Ještě nikdy jsem ho neviděla na nějaké pařbě, nebo by dělal nějaké problémy, kromě hlasité hudby.

Povzdechla jsem si a šla dolu za ostatním. Všichni byli v obýváku a cpali se vanilkový pudinkem u televizi, kde běžel nějaký animovaný film.

Maybe I love you [CZ] ✅ [Korekce]Kde žijí příběhy. Začni objevovat