#19✔️

5.2K 179 6
                                    

Alyson

Holky a Robin se dívali na televizi a u toho jedli pudink. Nechala jsem je tam spolu a šla do kuchyně připravit oběd. Rozhodla jsem pro velkou hostinu, když se k nám přidal Daniel. Moc dobře vím, že ji hodně. Přece ty svaly na rukach nejsou jenom tak.

Pustila jsem hudbu a dala se do práce. S mým talentem na vaření bych mohla jít do nějaké soutěže. Byla jsem taaaak zabrána do vaření a  vůbec si nevšimla, že vedle mě stojí Daniel. Leknutí jsem upustí vařečku. „Promiň, nechtěl jsem tě vylekat." Usmál se na mě a zvedl ruce před sebou.

„To nic." Natáhla jsem se dolu a sebrala vařečku. „Co tě tady přivádí?" Hodila jsem vařečku do dřezu.

„Přinesl jsem ti zeleniny ze zahrady." Ukázal za sebou. Na kuchyňským stole je bedna plných čerstvých zelenin.

„To vypadá chutně." Přistoupila jsem ke stolu a vzala rajče do ruky. Vypadá opravdu dobře. „Danieli?"

„Hm?"

„Jaké je tvoje oblíbené jídlo?"

„Lasagne." Usmál se na mě.

„Vážně? Moje taky." Oplatila jsem mu úsměvem. „A věř nebo ne, dělám ty nejlepší ve městě!" Hrdě jsem se narovnala a šla ke dřezu umýt ty zeleniny.

„Vypadá to na velkou hostinu." Prohlížel si ingrediencí.

„No protože ses k nám přidal. A vím, jak moc jíš." Spustila jsem vodu a dala se do umytí.

„Asi mě znáš víc než moje přítelkyně."

„Přítelkyně?" Zopakovala jsem to slovo. Nejsem nijak šokovaná. Jako tak hezký kluk a plný svalu jako Daniel, nemůže nemít holku.

„Jo. Je z New Yorku a je hodně tvrdohlavá." Usmál se nad tvou představou. Myslím. Podala jsem mu okurku a dal se do krájení. „A jsme taky hodně rozdílný. Například, miluju lasagne, ona to nesnáší. Miluje sushi, já to zase nejím. Prostě nic nás nespojuje a i tak jsme spolu šťastný."

Sledovala jsem ho, jak kraji okurku s úsměvem. Zastavila jsem vodu a položila mokré zeleniny vedle něho. „Musí mít fakt velké štěstí, že tě má." Usmála jsem se na něho a vzala nůž. Začala jsem krájet rajčata.

„A nenávidí vaření." Zamračil se, ale v jeho oči jsem viděla pobavení. „Jednou mi spalila zastěru, díky bohu, že ne byt." Zahihňala jsem.

„Chudáčku." Ušklíbla jsem na něho a oba jsme vybuchly smíchy. Daniel celou dobu vyprávěl o Zary, jeho holka, a já poslouchal. Opravdu poslouchala. A taky sledovala, když se Daniel usmál pomyšlení o ní.

***

„Hm! To vypadá úžasně!" Vytáhla jsem z trouby lasagne a otočila se na přicházející.

„Díky! Holky, pomůžete mi prostřit stůl?" Obě přikývly a připravily stůl.

„Co to tady voní?"

„Bruno!" Vykřikl Robin a hnal se k němu.

Bruno a Daniel mi pomohly přinést do jídelny jídla. Ještě že ten stůl je dost dlouhý, aby se tam vlezlo. Možná jsem toho připravila až moc.

Všichni se posadili, i já jsem zamířila k volnému místu, když se otevřely dveře a všichni se otočili. Byl to Zack. „Sorry, už jdu." Otočil se.

„Ne ne! Pojď! Posaď se! Máme pro tebe stále volné místo!" Lákal ho Daniel.

„Má pravdu, kámo. Sedni si!" Přidala se Lynn a pozvedla sklenici piva. Ale dělala to jenom ze slušnosti. Moc dobře jsem věděla, že to skřípaní zubu pochází od ní.

„Ne to je dobrý. Já už stejně odcházím." Chystal se jít. Než jsem stihla zareagovat, moje tělo se začalo samo ovládat a chytil Zacka za paži. Zastavil se u prahu a podíval se na mě. Asi překvapený. Přitáhla jsem si ho blíž.

„Hele, připravila jsem toho hodně, takže chci aby to všechno zmizelo a nemusela to vyhodit. Takže si sedni k nám ke stolu." Pustila jsem ho a šla si sednou. Slyšela jsem za sebou pobavené odfrknutí, ale sedl si. Vedle mě, protože to místo bylo jediné prostřené a volné.

Všichni jsme se bavili. Lynn někde našla balík piva a sama to celé vypila. Divím se, že je stále při vědomí. Daniel sám snědl polovinu lasagne a ještě si přidával. Smála jsem se a žertovala, ať něco zbyde i pro Zacka. I když on seděl zticha a my mu pořád strkali něco do talíře, hlavně Lynn, vypadal aspoň k životu. Bavil se. Ale ze všechno jsme to dělali ze srandy. Je jasné, že to všechno nesní.

Maybe I love you [CZ] ✅ [Korekce]Where stories live. Discover now