#12✔️

5.4K 180 1
                                    

Alyson

„Ahoj!" Přiskočila ke mě Ella, když jsem zavřela svoji skříňku a hodila si batoh na záda.

„Čau." Otočím se k ní.

„Jdeš na literaturu?"

„Jo. Ty taky?" Přikývla. Společně jsme se vydaly do učebny literatury a Ella mi vyprávěla, že včera polila kafe jednoho kluka, když prošla kolem jednoho stolu a ten kluk zrovna vstal. Oba se srazili a kávu schytal on na svém tričku. Jako omluvu ho pozvala na kafe. Jak jinak.

Sotva jsem otevřela dveře, někdo hodil vlaštovku a přistálo mi to ve vlasech. Celá třída vybuchla smíchy a zvlášť Ella, která se snažila skrýt smích mračení. Vytáhla jsem vlaštovku z vlasů a nechala, ať se proletí po třídě. Udělal ve vzduchu dokonalý kruh a přistál někomu na stole. Kluk s černými vlasy odlepil oči od knihy a zadíval se na mě kamenným výrazem. Od kdy máme společnou literaturu? A proč zrovna můj oblíbeny předmět?!

Zack se podíval na vlaštovku, shodil ho na zem a vrátil se ke knížce. Pff, ten je tak tichý a divný. Jediné volné místo bylo před něho nebo vedle. Než jsem si stihla zabrat ten sousední, Ella si rychle sedla a zářivě se na mě usmála. „Ty..." Snažila jsem udržet na tváři úsměv, ale zároveň ji propalovat očima. Ještě víc se usmála a pokrčila rameny.

Povzdechla jsem si a sedla si před něho. Po chvíli dorazil učitel. „Sedněte." Všichni jsme ho poslechli a sedli si na zadek. Začal nám vykládat Shakespearovi hry, zatímco jsem si dělala poznámky a pozorně poslouchala. Ella vedle mě si lakovala nehty a jako štít použila obřího Freda, který chodí na lakros. Spíš by měl jít na rugby, i když by po těch ostatních hráčů nic nezbylo.

Uběhly teprve dvacet minut a já mám pocit, že tu sedím snad dvacet hodin. Už mě to pomalu začalo unavovat a položila jsem hlavu na stůl. Chvíli jsem tak ležela a sledovala Ellu, jak si upravuje nehty a odstraňuje nepovedené laky pomoci papírky. Zavřela jsem oči a najednou slyšela známou hudbu. Got It In You od BANNERS. Ta hudba mě tak překvapila, že jsem se musela otočit za hlasem zpěváka a naše pohledy se setkali. Měl v uši sluchátka, ale i přes to jsem slyšela hudbu moc dobře.

Ležel na bradě s kříženími paži. Chvíli jsme si vyměňovali naše pohledy, jeho oči zamířili jinam, než si otraveně odfrkl a zabořil obličej do rukávu od saka. „Alysson?" Průdce jsem se zvedla a všimla si, že se na mě celá třída dívá.

„Ano?" Špitla jsem.

„Můžete mi přečíst ukázku Romeo a Julie od Shakespeara? Strana 121?" Zeptá se učitel a jeho kulaté brýle mu visí na špičku nosu. Prstem si ho posunul výš a stejně ji jeho obočí.

„Jistě." Přitáhla jsem knihu k sobě a přečetla balkónovou scénu.

Maybe I love you [CZ] ✅ [Korekce]Where stories live. Discover now