Terina balkónova akcia

9 0 0
                                    

Odviezli sme sa autobusom ku areálu a nasledovali Sama smerom k ich budove. Pred budovou sedelo na schodoch menšie, útle dievča s bujným három. Prisahal by som, že od nervozity by si zjedla aj ruky. Sam sa potichu zasmial. "Nemôže to byť až také zlé." Prehovoril na úvod. Dievča, predpokladám, že to bola už spomínaná Gigi, zdvihlo hlavu. "Bol si pod balkónom? Nie. Tak buď ticho." Vstala a vykročila vpred. "Fúha. Čím si ju naštval?" Llis obdivné zapísala. "Ani sám neviem." Sam pokročil plecami. "Kamoš, vieš, že u mňa máš vždy dvere otvorené." James ho objal okolo pliec a potľapkal po pleci. Sam na neho škaredo zagánil.

Gigi sa snažila upútať Terinu pozornosť, ale Teri bola príliš zaujatá vyhodzovaným oblečenie von balkónom. So zaujatým pohľadom som zo zeme zdvihol jeden červený kúsok. "Myslím, že už viem prečo to robí." Chlapci a Llis sa na mňa otočili. Na prste sa mi hojdačka červená podprsenka. Sam ju nastane schmatol. "Tá je Terina." "A to som mal ako vedieť?" Zasmial som sa. Sam pokrútil hlavou. "TERI!" Zrúkol na celý kampus a Teri vykukla z balkóna. "Ale si si dal na čas, Reiter." Odfrkla si. "Si opitá?" "Nie." "Tak prestaň a zalez dovnútra!" "Nie." "Na čo je to dobré? Nemusíš tu teraz z toho robiť takú drámu." Rozhodol rukami. My štyria sme v tichosti stali opodiaľ a pobavene ich pozorovali.

"Čo to robíš? Ja mám tie veci rád." "Ja tiež." Odvetila a vyhodila von ďalšiu kopu. Samovy na hlave pristáli biele jeansy. Vyprskli sme do smiechu. Llis prišla k Samovy a vzala jeansy. "Hmm, schválne, ako by si v nich vyzeral. Stavim sa, že by si v nich dobrý zadok." "Môj zadok neuvidíš." Uškrnul sa. "Práve sa pozerám." "Tak sa nepozeraj, lebo sa Teri naserie." Vzal som Llis okolo pása a odniesol ju preč. Teri stála opretá o zábradlie. "To sú tvoje nohavice." Ozval sa Sam. "Ja viem. Čakám kedy tie veci začneš zbierať." "Tak prečo si ich vyhodila von?" "Lebo sa mi to zdalo efektívnejšie než ich prosto nahádzať do kufra." Mykla plecami. "Tak už sa vymáčkneš o čo ide!" Zahučal frustrovane. "Sťahujeme sa." Odvetila proste. "Kam?" "Zober tie biele jeansy. Tam to je." Kývla hlavou. Sam zahundral a schmatol jeansy. Začal sa hrabať vo vreckách. Z jedného z nich vylovil pokrčený papierik. Keď si ho prečítal, pozrel sa hore na Teri. "Robíš si srandu?" "Nie. Myslím to vážne." Myslíš to vážne?" Na jeho tvári sa rozlial úsmev. "Vážne." Pritakala Teri s úsmevom. Potom zmizla z balkóna. "Čo, čo, čo?" Dožadoval sa James. Sam sa rozbehol smerom k dverám, z ktorých práve vyletela Teri. Sam ju pevne stískal v objatí. Teraz by ma už vážne zaujímalo, o čo ide. "Na mňa sa nepozeraj. Ja tiež nič neviem." Začul som Gigin hlas. "Určite ti niečo povedala." Naliehal James. "Nepovedala. Preto som volala Samovi."
"No tak!" Zaskuvíňal James. "Reiter, dočerta!" "Sklapni, Anderson. Máme dôležitú chvíľku!" Zahučal Sám naspäť. "Ešte mi povedzte, že sa idú aj brať alebo tak." Pretočil som očami a postavil sa vedľa Jamesa. "Neviem."

Ukázalo sa, že Teri a Sam dostali štipko kdesi preč a idú tam na rok (spolu ešte s nejakými ľuďmi). Takže Teri už začala s veľkým balením a všetkým okolo toho. Sláva. Čakal som to horšie. Lenže! To by to nebolu James a Sam, keby to neoslávili, že? Takže párty na kampuse, časť... Už ani neviem koľká.

Na druhú stranu som im bol vďačný. Spravili nám v kaviarni peknú tržbu. "Niečo iné ako koláč, by sa tu na jedenie nenašlo?" Zaskučala Llis. Doslova ležala na bare a v jednej ruke držala mobil. Len som sa zasmial. "Oproti je obchod. Choď si niečo kúpiť." Kývol som hlavou smerom k dverám. "Ja ti zatiaľ spravím kávu." "Už som myslela, že ju máš hotovú. Nemôžeš ma takto nechávať čakať. Ty nevďačník. Zabudol si vďaka komu si zmaturoval?" Rozhorčila sa. Len som na ňu pobavene pozeral. "Koho to tu zase máš?" Ozvalo sa odo dverí. S úsmevom som sa otočil na to najkrajšie stvorenie, aké som kedy stretol. "Ahoj."
S úsmevom pokývkala výhražným prstom a prišla bližšie. "Konečne!" Zvolala Llis. Nikky sa na ňu otočila s prekvapene zdvihnutým obočím. "Som Allison. Chodila som s Mikeom na strednú." So širokým úsmevom natiahla k Nikky ruku a potriasla ňou. Nikky na mňa neurčito pozrela, ale tvárila sa pobavene. "Som Nikky." Odvetila, keď vrátila pohľad na Llis. "Tu máš a prestaň ju zastrašovať." Položil som pred Llis jej kávu. "Ale prosím ťa. Teba by žiadna nenechala." Mavla rukou. "Ja si dám..." Začala Nikky. "To čo vždy?" "Nie. Dve veľké latte a to, čo vždy. So sebou." Opravila ma. "Hmm. Vidím, že aj tvoje kamošky chcú kávu odo mňa." Uškrnul som sa. "Kto by nechcel kávu od teba?" Preniesla Nikky pobavene. "Vieš, že byť baristom je ten najlepší Job, pri ktorom môžeš baliť ľudí? A funguje to obojstranne." Povedala zrazu Llis. "Dúfam, že ty to neskúšaš." "Samozrejme, že hej. Každý deň mi tu tucet dievčat nechá ich telefónne číslo a keď sa nudím, tak s nimi niečo podnikám." Odvetil som pohotovo. Nikky ale namiesto toho, aby sa začala smiať a podprýpla, len odvrátila pohľad.

"Žartujem. Veď vieš, že si robím len srandu." Chytil som ju cez pult za ruku. "Ja viem. Len mi tak napadlo..." "Ah-ah-ah nie." Preliezol som pult, aj keď by som nemal, a postavil sa priamo pred ňu. "O tom sa nebudeme baviť. Milujem len teba. Nemáš sa vôbec čoho báť." Pohladil som ju po líci. Pozrela sa na mňa a usmiala. Potom prikývla. Vtiahol som ju do objatia.

"Mike, potrebuješ s niečím pomôcť? Jess má vyhodila zozadu." Zasmiala sa Freddie, keď sa objavila za pultom.

Jazvy 3: Po rokochWhere stories live. Discover now