Weer terug

187 20 9
                                    

"Elsa! Je bent weer terug!" Riep Rapunzel terwijl ze op me af kwam rennen. Het was de eerste dag dat ik weer naar school ging sinds het ongeluk. En het ging beter met mij dan met Anna. Haar gebroken elleboog genas langzaam, terwijl het steeds beter ging met mij.

"Hey, Rap." Zei ik terwijl ik Rapunzel omhelsde.

"We hebben je echt gemist, een paar leraren gaven zelfs toe dat ze je misten."

"Echt?" Mij leek dat verhaal erg sterk en ik dacht dat Rapunzel me gewoon blij wilde maken. Of ze had het zichzelf wijs gemaakt omdat niemand om me leek te geven, en daar kon ze niet tegen. Ach ja, het maakt ook niet uit.

"Hey, Els." Zei Merida die langzaam aan kwam lopen. Achter haar liep Lilly met haar gezicht naar de grond.

"Hey Mer en Lil." Zei ik terwijl ik Rapunzel van me los trok. Rapunzel wilde me eigenlijk niet loslaten, maar ik won toch. En ik knuffelde Lilly en Merida, dat duurde veel korter dan mijn knuffel met Rapunzel. Opeens ging de bel en we gingen naar de les. De lessen waren niet heel interesant, veel uitleg, leraren die zeggen dat het fijn is dat ik weer terug was en wat opdrachten maken. Niet heel anders dan normaal. Het ging dan ook bijna compleet aan me voorbij. Wat me wel opviel dat Mitch nog steeds op school was en iedereen leek er normaal over te doen. In de pauze besloot ik dan ook om het aan mijn vriendinnen te vragen.

"Waarom is Mitch nog op school?"

"Wie?" Vroeg Merida.

"Je weet wel, de nieuwe jongen met zijn zwarte kleding." Zei ik.

"Oh hij, gewoon. Waarom?"

"Hij begon toch dat gevecht met mij en Anna."

"Waar heb je het over? Dat was compleet iemand anders. Hij heette. Ja hoe heette hij ook al weer?" Zei Merida. Ik vond dit heel raar. Het was duidelijk Mitch geweest. Duidelijk. Flynn kwam naar me toe en hij zei Anna en toen zag ik Mitch vervelend tegen Anna doen. Ik moest ook nog even Flynn bedanken voor de waarschuwing.

"Hey Rap, wie viel Elsa en Anna nou aan? Ik weet zijn naam niet meer." Zei Merida tegen Rapunzel. Rapunzel dacht even na en wist het antwoord ook niet meer. Merida en Rapunzel keken allebei Lilly aan om te kijken of zij het antwoord wist. Lilly keek Merida en Rapunzel vreemd aan, ze had het hele gesprek zeker gemist.

"Wie heeft mij en Anna aangevallen?" Vroeg ik aan haar. Haar gezicht keek weer normaal en het leek alsof zij het antwoord wel wist.

"Adam." Zei ze.

"Wie is Adam?" Vroeg ik.

"Maak je een grapje? Dit moet je bij de dokter zeggen hoor. Hij is die grote gemene jongen die de bijnaam Het Beest had. Daarom wist ik zijn naam even niet." Zei Merida. Ik keek haar vragend aan. Ik had nog nooit van een Adam gehoord. Het was zeker weten Mitch geweest. Ik besloot om het aan Flynn te vragen.

"Ik zal het wel aan mijn dokter vertellen." Zei ik om mijn vriendinnen gerust te stellen. Even leek het alsof ik een gemene glimlach op Lilly gezicht zag. Maar ja, ik verbeeld me wel vaker dingen. De rest van de dag ging normaal en ik had het niet meer over Mitch. Aan het einde van de dag zag ik eindelijk de kans om met Flynn te praten.

"Flynn! Wacht even!" Riep ik. Flynn draaide zich om en keek me vragend aan.

"Ik heb een vraag voor je." Zei ik.

"Ik ga niet uit met Rapunzel." Zei Flynn en hij wilde zich weer omdraaien.

"Daar gaat het niet over, ook al zouden jullie een leuk koppel zijn." Dat laatste zei ik zo zacht dat hij het waarschijnlijk niet kon horen.

"Wat is er dan?" Vroeg Flynn geërgerd. Wat was zijn probleem?

"Even over de dag dat Anna werd aangevallen en al dat gedoe gebeurde. Eerst dank je voor me waarschuwen. Maar wie viel me aan?"

Next Frozen (gestopt) Where stories live. Discover now