0.18

11.9K 624 67
                                    

Masalar ayrı oturuyorduk. İnat etmiştim işte. Bu durum daha önce yaşanmadığı için herkesin dikkatini çekmişti tabii. Kuzey, ben, Melike ve Azra oturuyorduk.

"Sana bakıyor."

Göz devirdim. "Sinirli. Ondan bakıyordur. Bu iş olmaz. Bence Başak'la gayet mutlular." dedim içim burkulsa da.

"Başak da sebebini bilmediği için çok üzgün ve bir şey anlamamış vaziyette."

"Üzgün olma sebebi nedir?" dedi Kuzey. Dudağımı ısırdım. "O bilmiyor." dedim Azra'ya. Gözlerini kocaman açtı. "Hadi. Pot kırdım ya ben şimdi." dedi ilk kelimesini uzatarak.

"Ne potu ya?"

Ofladım. "Başak seni seviyor." diye açıklama. Yaptım. "Vallaha mı lan? Ben de seviyorum. Neyse ben evlenme teklifi yapmaya gidiyorum." masadan kalkmaya çalışınca elini tutup, "Biz sevgiliyiz ya hani Kuzey. Unuttun mu kankacım?" bize dönen gözlere baktım. Sert çekmişti sandalyeyi mal.

"Lan kanka diyorsun ama sevgili de diyorsun. Kanka ayağı göt ayağı yaptın iyice sen de." derken Miraç'ların masasından bir ses geldi. Oraya baktığımda, Arden'in sinirle bize baktığını gördüm. Kaşlarımı çattım. Neler oluyordu? Bana karşı bir şeyler mi hissediyordu?

Miraç'a baktım. Kırgındı. Donuktu bugün. Birkaç defa laf atsam da cevap vermemişti. Haklıydı da ama ben de haklıydım. 

Başak'a baktım. Arden'le konuşmamıştı bugün hiç. Gözü hep bizdeydi. Yaptığımın doğru olmadığının gayet de farkındaydım fakat mecburdum. Yani şu anlık öyle düşünüyordum.

Giray'a baktım. Miraç'ın bu hali onu üzmüştü. O da bana kurgındı. "Bana abi de. Ben her zaman seni yargılamadan dinlerim." demişti. Ben ona hiçbir şey söylememiştim.

Derin bir nefes alıp, Melike'ye baktım. "Giray buraya gelse, konuşsak?" dedim. O da bunu bekliyormuş gibi gülümseyip, Giray'a mesaj attı.

Giray yanımıza geldiğinde, "Bir şey mi oldu?" diye sordu. Gülümsedim. "Çok da önemli değil."

"Mesele nedir?"

Melike'ye baktım. Durumu anlayıp, Giray'a döndü. "Lavin, Arden'i seviyor." dedi. Giray donup kaldı. "Ne?" dedi. "Öyle işte. Bilinmeyen de o. Sorun, yanlış anlaşılma yüzünden Arden bilinmeyeni Başak sanıyor."

"Yani şimdi..." ben ve Kuzey'e baktı. "Siz yalancıktan mı?" dedi ve sustu. "Aynen yalancıktan." deyip güldüm. "Yardım edelim?" dedi. Başımı iki yana salladım. "Yardım istemiyorum. Sadece artık o hariç herkes bilsin istiyorum." diyerek açıkladım. Yüzünü sıvazladı. "Bu iş... Çok da zor değil." dedi. Kaşlarımı çattım. "Nasıl yani?" diye sordum. Dudak büktü. "Bilmem."

Arden
Senin Başak olmadığını biliyorum. İstediğin kadar benden kaç. Zaten artık kim olduğunu düşünmüyorum.

Without me|Texting|Where stories live. Discover now