0.5

18.3K 758 19
                                    

İlk gördüğüm banka oturup, Melike'yi beklemeye başladım. Bugün hava güzeldi. Soğuk değildi pek. Sahil kenarına gelmeyi severdim.

"Geldim."

Kafamı kaldırıp, ona baktım. "Nasılsın?"

"İyi gibi."

Yanıma oturdu. "Anlat bakalım." dedi. Kaşlarımı çattım. "Neyi?" diye sordum. Göz devirdi. "Hadi ama beni saf mı sandın? Neyi olacak, Arden'e olan sevgini ve bu işe neden başladığını." dedi gülerek. Gözlerimi kocaman açtım. "N-ne?" diye sordum. Boğazımı temizledim.

"Yani yaklaşık bir senedir. Bu işi aklıma Azra soktu. Ben de neden olmasın dedim. Mesaj attım ve konuşmaya başladık. Şu an her şey güzel gidiyor. "

Elini uzatıp, kapatıp açtı. Bu hareketinden telefonumu istediğini anladım. Kilidini açıp ona uzattım. Yaklaşık altı yedi dakikadan sonra geri verdi. "Oldukça arkadaşça. Sana yardım edeceğim."

"Nasıl?"

Derin bir nefes alıp, bana baktı. "Hem gerçek hayatta hem de sanalda." dedi. "İyi de gerçek hayatta kim olduğumu bilmiyor." dedim gözlerimi kısarak. "Bilmeyecek. İki yönden de yürümen lazım. Hep yazışacak haliniz yok ya! Gerçek hayatta yardım edeceğim sana. Sanalda sen yazacaksın. Elimden geldiğince birlikte vakit geçireceksiniz. Utangaç değilsiniz, açık sözlüsünüz, zekisiniz, popülersiniz, aynı şeyleri seviyorsunuz, daha ne?"

"Bimiyorum ki?"

Tamamen bana döndü. "O Güneş diye biri var ya, o onun eski sevgilisi. Birbirlerini çok seviyorlardı. Kız Bir gün yurt dışına gitmek zorunda kaldı. Şimdi geri dönüyor. Sence ne olur?" diye sordu. Gözlerimi kaçırdım. "Mutlu son." diye fısıldadım. "Bak kızım. Seni çok seviyorum. Arden'i de. Arden benim kuzenim. Ona her konuda yardım ederim. O kızı da hiç sevmiyorum. Ya birlikte hareket ederiz, Arden seninle olur, ya da sen vazgeçersin Güneş golü bulur. Senin kararın."

"Amerikan dizisi gibi senaryo yazdın. Atma ziya diyesim geldi ama kabul."

"Kes." güldü ve ayağa kalktı.

Güzel şeyler olacaktı seziyordum. Melike'ye güveniyordum çünkü Arden'le ilgili her şeyi biliyor, kararlarını değiştirebiliyordu. Kardeş gibilerdi. Bu fırsatı değerlendirmeliydim. Fırsatçı değilim diyemezdim ama yine de böyle bir şeye kalkışmak aklımın ucundan geçmemişti. Aslında çok fırsatım vardı. Önceden Melike'ye söyleseydim, yine yardım edebilirdi. Neyse ki benim söylememe gerek kalmamıştı. Eyvallah şans.

Güneş hanımın geleceği varsa göreceği de vardı.

Without me|Texting|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin