Časť 56.

1.6K 114 19
                                    

Kate :

Vo chvíli, keď začala hrať známa svadobná hudba a vo dverách sa objavila Jess, všetci sa postavili. Ona sa usmievala a vôbec už nebola nervózna. Vyžarovala z nej radosť a láska. Veľa ľudí ochkalo, fotilo si ju a započula som aj plač. Viedol ju jej otec, ktorý tiež ledva udržiaval emócie. Jej mama sedela v prednej rade a neukryla slzy. Všetci sme boli šťastní. Pomaly k nám obaja prišli, otec pobozkal Jess na obe líca a posledný krát sa na ňu zadíval. Usmial sa a sadol si ku svojej manželke, ktorej nával emócií sa trochu zmiernil. Jess sa na Toma pozerala ako na stelesnenie krásy, lásky, pokory, priateľstva, túžby a nehy. Milovala ho celým srdcom a aj on ju.

„...život je komplikovaný. Sme vedení mnohými cestami, ktoré bývajú ťažké a náročné a občas nevieme, či sú tie správne. Veľmi dlho som nimi chodila bez teba, hľadala zmysel života  a chcela pochopiť, čo je láska. Akonáhle si mi vkročil do môjho života, úplne si ho zmenil. Ukázal si mi dôvody tešiť sa každú sekundu a ako milovať celým srdcom. Dávaš si mi lásku a  si mi oporou aj v tých najťažších časoch a  si mi nielen partnerom ale aj najlepším priateľom. Nikdy som nemusela pochybovať, či pri mne budeš stáť. Svoju lásku si mi dokazuješ  či maličkosťami, ale aj tými najstatočnejšími vecami ako je táto, že si sa rozhodol zobrať si ma," v kostole sa ozval smiech a Jess si utrela slzy, ktoré jej stekali po tvári.

„Milujem ťa celým svojím srdcom a chcem, aby to tak už bolo navždy. Každá chvíľa s tebou je pre mňa darom a  že som ťa na jednej z mojich ciest spoznala, potvrdzuje, že to  bola tá prvá cesta, ktorou som mala ísť, aj keď bola spočiatku tmavá a neznáma. Ale keď si sa na nej objavil ty, už som nevidela temnotu. Videla som svetlo, cítila teplo , lásku a radosť. Naplnil si môj život niečím takým skvelým, že to neviem ani popísať. Milujem ťa, Tom."

Neubránila som sa slzám a jeden pohľad venovala aj Maxovi. Ten sa na mňa celý čas pozeral, akoby som bola poklad ukrytý hlboko pod hladinou mora.

Max:

Kate bola taká krásna, že iba občas som sa od nej dokázal odtrhnúť a sledovať, čo sa okolo nás deje. Hostia boli dojatí, všetci plakali na čele s Jess. Niečo som z jej sľubu zachytil, rozprávala o nejakých cestách, ale kým som sa dozvedel, o akých, zase som sa zapozeral na ňu. Pred očami som mal všetky spomienky na naše spoločné časy. Nemohol som opísať, ako veľmi som ju chcel pobozkať. Ako v tom lese. Nešlo vôbec o túžbu, ale o lásku. Dlho hľadanú a predsa bola tak blízko. Jess dokončila som vyznanie a bol na rade Tom. Jess strašne chcela ísť prvá aj keď pôvodný plán bol, že mal ísť najprv Tom. On jej však vyhovel vo všetkom, jemu na tej svadbe záležalo iným spôsobom. Nešlo mu o tortu, kostol a hostinu. Išlo mu iba o Jess.

Tom si odkašľal  a spustil : „V živote stretneme veľmi veľa ľudí. Každý je výnimočný svojim spôsobom. Ale ty Jess, ty si medzi nimi vynikla. Tvoj smiech by prehlučil aj ohňostroj na nový rok, tvoj úsmev by roztopil ľadovec a aká si láskavá k ľudom, to sa nedá opísať. Je veľmi veľa vecí, ktoré na tebe milujem. Ako mi každé ráno dáš pusu a potom ma poprosíš, že chceš ešte päť minút ležať, ako sa vieš nadchnúť pre rôzne nápady  a aké veľké srdce máš. Si schopná ľudom odpúšťať aj tie najhoršie veci a ísť ďalej. Nikdy pri tebe nemám pocit neistoty, vždy ma povzbudíš a si pri mne. Si cieľavedomá a neviem, ako si celý šatník napratala do našej spálne s mojim súhlasom. Ale to najhlavnejšie.  Nosíš pod srdcom naše dieťa a ja viem už teraz, že budeš najlepšia matka na svete. Urobila si môj život krásnym. Milujem ťa."

No neviem, že by sme to napísali aj s tým šatníkom, ale budiš. Hádam kvôli tomu neodriekne svadbu. Je pravda, že je veľký, ale ona rada nakupuje. Zase som sa na dlhšie zamyslel, lebo už si práve nasadili prstene a povedali si svoje áno. Musím povedať, že aj mne vybehla jedna slzička. Dali si prvý bozk ako manželia a prešli uličkou až ku autu. Nasledovali sme ich a hostia tiež. Presúvali sme sa na hostinu do rezortu , ktorý nebol ďaleko. Ženích a nevesta mali vlastné auto a svedkovia a družičky tiež vlastné. Obe boli vyzdobené kvetmi a stuhami. Nastúpili sme a ja som sedel vzadu s Kate. Mali sme tiež limuzínu a niekto navrhol, či si nedáme šampanské. Všetci sme si pripili a keď som si štrngol s Kate, venovala mi blažený úsmev. Jej žiara oslnila celé auto.

Kate:

Hostina bola štýlová presne tak, ako sme naplánovali. Rezort bol obrovský so záhonmi kvetov, zeleným čerstvo posekaným trávnikom a jazierkom, pri ktorom bola skromná lavička. Na jazierku plávali farebné lekná. Stany boli maslovej farby a na ich bokoch boli zariadenia s ohňom, aby to trochu vykúrili. Na stoloch boli menovky, príbory a taniere a v strede kytica pivónií. Bol tú aj pult spolu s Dj-jom, ktorý už púšťal hudbu. Na konci každého stanu bol dlhý stôl s jedlom všetkých chutí. V ďalšom stane boli koláče a alkohol a samozrejme svadobná torta. Bola nádherná, presne, akú Jess chcela. Pri vstupe sa už týčila kopa svadobných darov od hostí spolu s mojimi letenkami do Španielska. Jamesa som tu tiež videla, ale za mnou ani len neprišiel. Nie že by som to chcela. Nevedela som, s kým tu je, ale už to viac nebola moja starosť. Bola som taká šťastná a mala som na duši oslobodzujúci pocit. Moje srdce patrilo Maxovi. Zatiaľ sa ľudia medzi sebou zhovárali, spomínali na svoje svadby a na staré časy. Ja som sa išla privítať s mojimi rodičmi a Alice.

„Tu ste!" zvolala som a zrýchlila krok.

Obaja sa otočili a usmiali sa. Vyzerali spolu krásne. Alice mala tiež ružové šatičky a podobala sa na princeznú, chýbala jej už iba korunka. Vystískala som ju a dala pusu rodičom.

„Som rada, že ste tu," povedala som im.

„Aj my. Bola to nádherná svadba. A aj ty si krásna, ba žiariš."

Poďakovala som sa. Alice sa naklonila k mamine a ona zdvihla zrak a poobzerala sa. Ukázala nejakým smerom, kam sa Alice rozbehla. Netušila som, kam ide, kým som neuvidela jeho siluetu. Rozbehla sa priamo k Maxovi. On ju zdvihol do náručia a poriadne vystískal. Bola som sebecká, keď  som jej povedala, že sa už neuvidia. Nechcela som ale, aby trpela aj moja sestrička. Šantili spolu, smiali sa a ja som nevedela, či ísť za nimi. Bola som však zvedavá, čo mu Alice hovorí.

„Aj ty si mi chýbala," započula som Maxov hlas z diaľky.

„Už neodídeš, že?" uprela na neho svoje detské očká, ale on ma zbadal a neodpovedal.

„Ideme sa hrať?" prerušila som ich a všetci traja sme sa vybrali ku jazierku.

Alice si zaumienila, že chce chytiť nejakú žabu. Po kom ona je mi vysvetlite.

„Ak to na mňa vyskočí, budem kričať tak, že obaja ohluchnete," vyhrážala som sa jej.

„Neboj," nahýnala sa až nebezpečne ku vode. Max ju však chytil za pás, aby nespadla. Toto milé gesto ma zahrialo pri srdci.

„Ak skončíš v tej vode, kto ťa zachráni?" provokovala som ju.

„Max," vyhlásila hrdo a ďalej  skúmala obsah jazierka.

„Samozrejme," zasmial sa a potom ju zrazu vyhodil do vzduchu a keď ju chytil do náručia, zatočil ňou.

„Hurá. Kate, už Maxa neopúšťajme."

Stuhla som. Množné číslo. Iba som sa usmiala a ospravedlnila som sa, že idem za nevestou. Bola to na mňa silná káva. Alice pôsobila silno na moje emócie.

Max:

Na rad prišlo krájanie torty. Bola naozaj dosť veľká a celá podľa predstavy Jess. Bola potiahnutá bielym fondánom, na bokoch kvety a navrchu postavičky Jess a Toma. Spoločne zobrali nôž a rozkrojili ju. Mňaaam. Ja si veru rád dám. Ľudia už jedli aj pili, prednášali sa prípitky, ktoré boli príliš hlboké na moje emočné rozpoloženie. Stačili mi tie manželské sľuby. Ja som sa už tiež dosť najedol, ale hneď som si prišiel po kúsok torty. Bola naozaj skvelá. Najradšej by som do nej vopchal celú hlavu a tak jedol. Ale to by ma Jess asi nemala veľmi rada. Dali si spolu prvé manželské sústo, spokojne skonštatovali, že to bol skvelý výber a z torty rýchlo odbúdalo. Prechádzal čas, mohli sme tu byť aj cez tri hodiny. Prišla moja obľúbenejšia časť ako jedlo a to tekutá. Na bare som si nalial whiskey a pokrúžil hnedastou tekutinou v pohári.

„Naleješ aj mne?" ozval sa za mnou známy hlas.

Zdravíčko :) Máme tu novú časť, všetko sa nám krásne odohráva na svadbe. No čo , ako si to užívate? svadba bola podľa mňa nádherná, dojemná a konečne našla Jess šťastie. Veľa tu máme situácií aj s Kate a Maxom, ale na to si urobte sami názor :) Ak správne rátam zostáva už posledná časť, tak budem rada, keď podporíte túto komentárom.

Ešte vám želám peknú Veľkú noc, ja to nemusím, ale budeme pekné :) Dobre sa najedzte, napite a užívajte si prázdninky :)

Pripájam aj takú moju jednu obľúbenú starú pesničku, ktorá sa mi presne hodí k tejto kapitolke :)

Zachráň ma✅Where stories live. Discover now