Easter Special

83 6 22
                                    

*Hikari szemszöge*

      Április. Egy hónap három különleges esemény között. Március és május közt áll. Március közepén van a gyerekek születésnapja. Május végén pedig Sousuke születésnapja és a házassági évfordulónk. Általában nem számít egy fontos hónapnak. Nem történik semmi különleges ebben a hónapban. Legalábbis számunkra. A hétköznapi embereknek ez két ünnep egybe-foglalója. A Bolondok Napjának és a Húsvétnak. Nem szoktunk egyikkel sem foglalkozni, de a gyerekek elkezdtek vele minket nyaggatni. Mondják, hogy szinte semmilyen ünnepet nem ünneplünk a születésnapokon kívül. Tévednek, mivel a karácsonyt és az új évet meg ünnepeljük. Bár az új évvel vannak kétségeink Sousuke-vel. Mivel ha az ember halhatatlan, akkor minek számolja az éveket? Egyszerűen nem találunk benne értelmet. 

      A gyerekek azt is mondják ránk, hogy mennyire nem vagyunk szociálisak. Hát ebben totálisan igazuk van. Nem is csoda, hiszen az anyjuk, mióta csak eszét tudta, el volt zárva a világtól majdnem húsz évre és még csak harmincöt éves. A házat is csak azért hagyom el, mert szükséges. Munkába menni, bevásárolni, időnként akarva-akaratlanul találkozni pár emberrel, stb. Az apjuk pedig... Hogyan is mondjam?... Ő sem nevezhető egy nagyon szociális személynek. Elvégre nem nagyon bízik meg senkiben, elárulta Soul Society-t, stb. Ő is csak a munka miatt hagyja el a házat és ő sem szeret nagyon ismeretlen emberek között lenni. Csoda ha elviseli azokat az embereket, akiket ismer.

      De vissza a fő gondra. A gyerekek ránk erőltették, hogy legalább a Húsvétot ünnepeljük meg, ha már a Bolondok Napja egy nagy tabu nekünk. Sajnos nem lehetett ellenkezni, mivel megfenyegettek a saját gyerekeink. Elég kínos, nem igaz? Azzal fenyegettek, hogy mivel már 16 évesek, eldönthetik, hogy hol lakjanak, és megmondták, hogy el mennek ha nem ünnepeljük meg a Húsvétot. Szerencsétlen, naív édesanyjuk, aki érzékeny típus és amikor ilyen szituáció van, nem képes  gondolkodni, csak aggódni és elérzékenyülni, rögtön belement abba, hogy ünnepeljünk. Sousuke utólag elmondta, hogy egyébként simán vissza tudnánk őket rángatni, bárhova is mennek, mert meg van hozzá a hatalmunk. Én akkor olyan egy szerencsétlen ökörnek éreztem magam, hogy csak na. Kihasználják anyjuk naivitását és szeretetét feléjük. De végül belementünk.

      Ma van Húsvét Vasárnap. Ayumi-val festegetjük a tojásokat, amiket nemrég főztem. Sok félét készítettünk már. Vannak sima egyszínűek, és mindenféle mintázatúak és színűek. Jelenleg egy fekete tojást festek, amire fehér, négyágú csillagokat fogok mintázni. El is neveztem az Uralkodó Tojásának. Ayumi jelenleg egy világoskék tojást fest, amire piros kis szíveket mintáz. Van egy tippem, hogy kinek festi, bár jól rejtegeti a dolgot. Legalábbis Sousuke elől. Furcsállom is, hogy eddig még nem tűnt fel neki semmi. Lehet, hogy már rég tudja, csak ügyesen leplezi. Biztosan nem lép, amíg úgy nem érzi. De szerintem jó pár lenne a hercegnő és a nagymacska. Ayumi mindig is akart magának egy macskát és mióta megismerte Grimmjow-t, egyre jobban akart egyet. Csak sajnos nem engedhetjük meg neki, így édesanyjához hasonlóan ő is bezárkózott a szobájába kilenc évesen. Jól emlékszem arra a napra. Végül Sousuke-nek sikerült vele beszélni, mire kijött a szobából. Sajnos azóta sem kaphatott egy macskát. De mondhatni Grimmjow olyan, mint egy macska, szóval a gond meg van oldva.

...

      Már este van. Itt fekszek az ágyban és a plafont bámulva gondolkozok. Mellettem Sousuke békésen alszik. 'A holnapi napon át jönnek hozzánk Ichigo-ék, de még Kisuke-ék is. Sokan leszünk, ami azt jelenti, hogy sok lesz a locsolkodás... Már előre félek, hogy ki akar majd egy vödör vízzel le önteni, mert kinézem az emberekből... Nem akarom a holnapot! Legszívesebben bezárkóznék a fürdőszobába és ki nem jönnék másnapig!... De a gyerekek szeretnék ha megtartanánk... Hah... Holnap jó korán kell kelnem... Csoki tojásokat és nyuszikat kell elrejtenem a kertben mindenhova! Ez annyira gyerekes! De a gyerekek akarják, mivel eddig soha nem ünnepeltük meg a Húsvétot!... Jó szülőnek kell lennem és meg kell tennem ezt a kedvükért!' Gondoltam magamban. Meglehet, hogy túl hangosan gondolkodtam, mivel mellettem Sousuke el kezdett mocorogni, majd lassan kinyitotta álmos csokoládé barna szemeit.

Fény és sötétség: örökösök. [Bleach fanfiction] (BEFEJEZETT)Where stories live. Discover now