Poltergeist

116 84 0
                                    

Poltergeist este un fenomen paranormal care constă în evenimente care fac aluzie la manifestarea unei entități imperceptibile. De obicei, o astfel de manifestare include obiecte neînsuflețite în mișcare, în levitaţie, ce par a fi aruncate sau care se autoincendiază, cu prezența zgomotelor simțitoare (cum ar fi ciocănit, bătăi, lovituri) și în anumite cazuri, atacuri fizice asupra martorilor acelor evenimente.
Întrucât până în această zi nu există nicio explicație științifică concludentă a acestor evenimente, poltergeist a fost descris în folclor ca fiind un spirit supărat sau o fantomă, care bântuie o anumită persoană, de unde și numele.
Cuvântul Poltergeist provine din cuvintele germane Poltern (a face zgomot) și Geist(spirit), termenul în sine înseamnă, literal, fantomă zgomotoasă.
Cele mai multe rapoarte de manifestări poltergeist implică zgomote de distrugere, care nu au nici o cauză imediată sau verificabilă. Există situații când obiecte neînsuflețite să fie ridicate și aruncate;se aud zgomote, cum ar fi lovirea, sau chiar voci umane, precum și atacuri fizice asupra ființelor umane, cum ar fi ciupirea, mușcătura, și lovituri. Cazuri singulare de poltergeist adesea variază în durată de la câteva ore până la câteva luni.

 Cazuri singulare de poltergeist adesea variază în durată de la câteva ore până la câteva luni

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Utopic TopicWhere stories live. Discover now