Inugami

199 89 3
                                    

Inugami ( 犬 神 , “dog god / spirit”) , ca și kitsunetsuki , este o posesie spirituală prin spiritul unui câine, cunoscută în vestul Japoniei

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

Inugami ( 犬 神 , “dog god / spirit”) , ca și kitsunetsuki , este o posesie spirituală prin spiritul unui câine, cunoscută în vestul Japoniei.
Fenomenul de posesie spirituală inugami a fost un kojutsu (numit și
“kodō” sau “kodoku”) , un ritual extrem de temut pentru folosirea spiritelor anumitor animale, care a fost deja interzis în perioada Heian, despre care s-a crezut că s-a răspândit în întreaga populație. Se știa că implică tăierea capului unui câine înfometat și îngroparea câinelui la o răscruce de drum, pentru a-și crește volumul zgomotelor sale pe măsură ce oamenii îi trec peste cap, astfel încât spiritul său să se transforme într-un blestem care ar putea fi folosit mai târziu în favoarea lor.
O altă metodă de practicare a ritualului a fost de a îngropa câinele în viață, lăsându-i doar capul înțepenit sau atașând câinele pe un stâlp de susținere, așezând niște mâncare în fața câinelui, tăindu-i gâtul câinelui doar când acesta urma să moară de foame, astfel încât capul să zboare către mâncare și abia atunci să muște din ea. Ardeau câinele până la oase și îi puneau rămășiţele într-un vas. Făcând acest lucru, se credea că spiritul animalului ucis va poseda trupul persoanei care a săvârșit ritualul, pentru totdeauna.
O altă metodă era cea de a obliga câţiva câini să se lupte între ei pentru pește, singurul rămas în viaţă era răsplătit cu peștele rămas, după care i se tăia și lui capul.
Altă întâmplare, puţin mai obijnuită decât celelalte, spune că în Yamaga , districtul Hayami , prefectura Ōita (acum Kitsuki ), au existat cazuri în care un miko (un fel de șaman) a tăiat capul unui câine, a uscat viermii care s-au adunat la capetele pline de sânge și i-a vândut, procedeul fiind numit “Inugami”.

Utopic TopicUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum