Bushyasta

147 87 3
                                    

Bushyasta este un demon din mitologia zoroastriană, care îi slujește lui Ahriman

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

Bushyasta este un demon din mitologia zoroastriană, care îi slujește lui Ahriman. Se spune că demonul are un corp emaciat, mâini lungi și piele galbenă. El este adeseori descris ca fiind un „geniu malefic”.
Bushyasta este demonul letargiei, al trândăviei și procrastinării. De fapt, în fiecare zi înainte de răsărit, Bushyasta părăsește nordul și se afundă în întuneric, murmurând o incantație ciudată: „Continuați să dormiți, o, oameni! Continuați să dormiți, o, păcătoși! Continuați să dormiți și trăiți în păcat.”
Prin recitarea acestei incantații, Bushyasta speră să facă oamenii să doarmă, în loc să-și practice obligațiile lor religioase. Totuși, la răsărit, demonul trebuie să-și abandoneze planurile și să se întoarcă înapoi în întunericul său.
Deci, oricând dormi, în loc să te ocupi de o obligație importantă sau te surprinzi nefăcând nimic util, știi pe cine să dai vina!

Utopic TopicOnde histórias criam vida. Descubra agora