Hitobashira

358 95 8
                                    

Hitobashira, cunoscută și sub numele de stâlpul uman, este o formă de sacrificiu ritualic practicat în trecut în Japonia

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hitobashira, cunoscută și sub numele de stâlpul uman, este o formă de sacrificiu ritualic practicat în trecut în Japonia. Oamenii aleși pentru a fi sacrificați erau îngropați de vii sub baraje, poduri sau sub fundațiile clădirilor. Sacrificiul urma să îmbuneze zeii, care urmau să protejeze construcțiile împotriva dezastrelor naturale sau atacurilor inamice.
Se crede că spiritele din Hitobashira s-au transformat în paznicii construcțiilor și alungă spiritele malefice.
Cel mai cunoscut caz este legat de Castelul Matsue din prefectura Shimanae. Castelul a fost construit în secolul al XVII-lea, însă ridicarea lui a fost dificilă, acesta prăbușindu-se de câteva ori.
S-a ajuns la concluzia că era necesară sacrificarea unui om.
În acea perioadă, în Shimanae avea loc un festival. Constructorii au capturat cea mai frumoasă fată, au dus-o în subsolul clădiri, au ucis-o și au îngropat-o în pereți.
Castelul a fost ridicat fără probleme, însă legendele spun că ori de câte ori o fată frumoasă dansează lângă Matsue, castelul se clatină. Din acest motiv, dansul a fost interzis în zonă.

Utopic TopicWhere stories live. Discover now