Luna

312 95 1
                                    

Se spune că în nopţile cu lună plină rănile sângerează mai puţin, sălile de naşteri sunt mai aglomerate, ierburile medicinale sunt mai eficiente şi, mai mult decât atât, se pare că ar creşte autostima şi ne considerăm mai arătoşi

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

Se spune că în nopţile cu lună plină rănile sângerează mai puţin, sălile de naşteri sunt mai aglomerate, ierburile medicinale sunt mai eficiente şi, mai mult decât atât, se pare că ar creşte autostima şi ne considerăm mai arătoşi.
De asemenea, se spune că atunci când este lună plină devenim toţi mai răutăcioşi şi mai agresivi. Ciudat este că acest fapt este confirmat chiar de către oamenii legii. În Statele Unite, mai mulţi poliţişti intervievaţi de BBC au declarat că în nopţile cu lună plină creşte numărul persoanelor cu comportament ciudat şi a nevrozelor. De asemenea, în 2007, Andy Parr, un agent de poliţie din Sussex, Marea Britanie, a cerut întăriri pentru echipele care patrulează pe străzi în nopţile cu lună plină, când, spune el, creşte numărul agresiunilor şi al crimelor.
„— Din experienţa mea de aproape 20 de ani în poliţie pot să vă spun că în nopţile cu lună plină ne confruntăm cu oameni cu un comportament care de care mai ciudat, toţi fiind nervoşi şi irascibili“.
Poliţiştii nu sunt singurii care împărtăşesc acest punct de vedere. În urmă cu 30 de ani, la aceeaşi concluzie a ajuns şi psihologul american Arnold Lieber, după ce a analizat peste 11.000 de agresiuni înregistrate în Florida pe parcursul a cinci ani. Cele mai multe dintre acestea au fost comise, din câte se pare, în nopţile cu lună plină.  Însă, toate aceste studii sunt considerate de comunitatea ştiinţifică, de cele mai multe ori, ca fiind incoerente şi nefondate. În urma unor noi studii, mult mai amănunţite decât primele, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că nu există  nici o legătură între cazurile de agresiune şi luna plină.

Tu ce crezi? Luna are efect asupra ta?

Utopic TopicUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum