~Η Αδηφαγία του Λαδιού~

155 12 0
                                    

Ως Σαούλ, ο Matthew MacFadyen!

Ανέκαθεν σκεφτόμουν πως ο θεσμός των Βασιλέων δε συγκινούσε τον Πατέρα

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ανέκαθεν σκεφτόμουν πως ο θεσμός των Βασιλέων δε συγκινούσε τον Πατέρα. Όλα τα κράτη διέθεταν κι από έναν εκτός από το αγαπημένο Του. Σε εκείνο, έστελνε για τέσσερις αιώνες τους Κριτές, κάτι απόκληρα ζιζάνια που ανελίσσονταν από μηδενικά σε ηγέτες. Όταν τους έζωναν οι εχθροί, θυμούνταν τον Θεό που τους απελευθέρωσε από την Αίγυπτο, έπεφταν στα γόνατα κλαίγοντας σε λιτανείες κι εκείνος φύτευε Κριτές στις μήτρες Ισραηλιτισσών, παράγοντας διαφορά ενοχλητικά πλάσματα με ύστατο τον Σαμουήλ. Αυτός διέφερε, όχι μόνο επειδή ήταν ιδιαίτερα πνευματικός και Προφήτης μα και γιατί του ζητήθηκε ευθαρσώς να δώσει στο Ισραήλ έναν Βασιλιά. Παραδόξως, ένιωθαν υποδεέστεροι, εφόσον δεν είχαν έναν καθολικό δυνάστη πάνω από τα κεφάλια τους. Είμαι σίγουρος πως αν είχαν επιλογή οι Δαίμονες μου, θα με είχαν πετάξει από την Κόλαση και κάψει τον θρόνο μου. Κι όμως, αυτοί αποζητούσαν το Στέμμα, μια σταθερή δυναστεία να κυριαρχεί και φυσικά να τυραννεί.

Η εκλογή του Σαμουήλ δε θα μπορούσε να ήταν πιο παράλογη, μέχρι την επόμενη, βέβαια. Για αυτό, έστειλα τον Βελζεβούλ να επιτηρεί τα γεγονότα, τον Άρχοντα των Μυγών, των αξιοθαύμαστων εντόμων της ερήμου, με την άφταστη ενοχλητικότητα μα σπουδαία υπηρεσία κι αφοσίωση. Εκείνες οι Μύγες σκόπευα να ρημάξουν το πτώμα του χρισμένου Βασιλέως, καθώς ο Δαίμων της Βουλιμίας τον οδηγούσε στην Κόλαση. Ανέκαθεν ο Βελζεβούλ είχε τον τρόπο του με τους γαλαζοαίματους κι εν γένει με τους πολιτικούς.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Σαούλ.

Γιος του Κις, πλούσιου κι ισχυρού, από τη φυλή Βενιαμίν, του νεότερου γιου του Ιακώβ και της Ραχήλ. Το όνομα του σήμαινε επιθυμητός. Είχε γεννηθεί και μεγάλωνε στη Γαβαά, σε μια απλή οικία, μια απλή οικογένεια, μια απλή παιδεία. Είχε ανατραφεί ως γεωργός και κτηνοτρόφος, δε θα φανταζόταν τη Βασίλεια ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, δε θα γέμιζε με ματαιοδοξία, οίηση ή λαχτάρα για περισσότερα από όσα του έδινε η γη κι η οικογένεια του. Ήταν πανύψηλος, ψηλότερος από κάθε άλλον Ισραηλίτη και πανέμορφος, ο ωραιότερος της γενιάς του κι όλων των προηγούμενων.

Seven Deadly Sins {Cover By weebnextdoor}  #starterliste21Where stories live. Discover now