12. Bram

60 1 0
                                    

De dagen daarna ging ik dag in dag uit trainen met Aghron. Hij leerde me alles wat ik moest weten over aarde en hoe ik het kon sturen. We zaten dan elke ochtend midden in het bos, waar een hele grote rots stond. Eerst moest ik dan van die rots een persoon kerven en vervolgens moest ik hem met alle kennis die ik had verslaan. Aghron, die, omdat hij mij rechterhand is, ook een beetje aarde kon sturen, zorgde ervoor dat het moeilijker werd door de rots te verplaatsen en hem te laten aanvallen.

De laatste dag voordat Kroën en Glong terug kwamen, nam Aghron me apart.

"Gefeliciteerd! Je bent nu een volleerde thjimwklaps, een aardestuurder. Er is alleen nog een ding dat je moet kunnen om de kinderen van Kapost en Xintho, De Vijf S, te verslaan. Iets wat zij niet hebben, niet kunnen, kortom... Iets waar jullie je voordeel in hebben."

"Ons voordeel?" Vroeg ik me hardop af.

"Ja, Bram, De Vijf G hebben alle vijf een speciale kracht, boven op hun normale krachten. Jammer genoeg hadden de generaties voor jou ze niet kunnen voltooien."

"Hoezo niet dan?"

"Bram, wij, als trainers, trainen alleen het begin van de extra. Simpelweg omdat wij niet meer kunnen, wij zijn namelijk niet volleerd in de extra en kunnen dat ook nooit worden omdat wij niet de heer zijn van het element."

"Maar wat is dan de extra van aarde."

"Er zijn sowieso vijf extra's. Sommigen zeggen dat er een zesde is, maar die is nooit gevonden. Voor water is er de extra om water in levende wezens te besturen, bloedstuurders, zpiawklaps. Voor aarde is er de extra om aarde in metalen te besturen, metaalstuurders, nageepklaps. Voor vuur is er de extra om lava te sturen, lavastuurders, pefeklaps. Voor lucht is er de extra om tijd te besturen, tijdstuurders, gorwklaps. En als laatste is er voor geest de extra om in anderen te kruipen en hun krachten te sturen, krachtstuurders, qjexsgklaps. Sommigen zeggen dat er nog een zesde is. Als dat waar zou zijn, dan zou dat hylaj zijn, een element dat telekinesie bevat. Er zou dan maar één reden zijn waardoor zij nog niet gevonden is, als zij haar extra zonder hulp of beginnetje voltooid heeft. Haar extra is dan namelijk teleportatie."

In het begin dacht ik dat het normaal was, maar aan het gezicht van Aghron af te lezen was het toch een beetje raar.

"Hoezo is dat zo raar dan?" Vroeg ik vol onwetendheid.

"Niemand kan teleporteren. Zelfs Sanap en Eejwa konden dat niet." Toen hij dat zei was ik verbaasd, maar die verbaasdheid werd snel verbroken door de bel die ging.

"Beste Bram, zou u zo vriendelijk willen zijn om zich naar Het Grote Huis te begeven. Er staan daar aura's op u te wachten."

Toen ik dat hoorde galoppeerde ik zo snel als ik kon naar Het Grote Huis. Er was namelijk maar een ding waar ik aan kon denken: pap en mam waren thuis.

Elemental Powers: The departureWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu