Důvěra

97 10 0
                                    

Důvěra.

Potkala ho, věřila mu. Bylo tak snadné mu věřit, protože to byl kluk, který ji přeci místo nevěry a lží může kdykoli opustit. Proč by ji to teda dělal?
Byla s ním dlouho, a stále mu věřila. Možná byla naivní, možná nechtěla vědět, že je jako všichni ostatní kluci.
Když její důvěru zklamal poprvé, ještě stále věřila, že mu dokáže věřit. Věřila, že se ten kluk dokáže napravit. Chtěla věřit, že její láska bude stačit k tomu, aby mu zase mohla věřit.
Bylo to těžké, ale ona mu opět začala věřit. Důvěra je jak malý, křehký, porcelánový hrníček. Stačí málo, a je na kousky. Jenže ta její důvěra byla pevnější. Držela ji její víra, že lidé dokážou být lepšími, než jakými doopravdy jsou.
Zklamal její důvěru i po druhé, po třetí, po čtvrté. Hrneček se rozbil. Na kousky. Rozbil se na hodně moc kousků. Bolelo ji to za ten hrneček. Tak krásný hrneček to byl, a teď je rozbitý. Už nikdy ho nikdo nedokáže spravit. Už ho nikdy neuvidí v celku. Přitom by tak strašně moc chtěla, aby byl zase celý a dalo se z něj pít.
On ji tvrdil, že ho spraví. Nevěřila mu. Už mu nedokázala věřit ani to, že se o to alespoň pokusí.
Bylo ji smutno po křehkém, zároveň silném hrnečku. Potřebovala ho, aby mohla být s ním a nezbláznila se z toho. Bez toho hrnečku bylo čím dál těžší a těžší s ním být.
Jenže i po tom všem on přišel a dal ji do ruky spravený hrneček. Vypadal jako dřív, byl to ten hrneček, který znala. A byl to on, kdo ho spravil. Kdo se snažil, aby mu zase věřila a ona mu zase uvěřila.
Neví jak to dokázal, ale on ten hrneček slepil, a i když je slepovaný, dá se z něj dále pít.
Když drží ten hrneček s čajem v ruce, občas cítí dotykem místo, kde byl slepený, ale je to jen vteřinový pocit, na kterém nezáleží, protože hrneček je zase celý a pije z něj svůj oblíbený čaj.
Má stále strach, že on ho znovu rozbije - teď je ten hrneček mnohem více křehký, protože je již slepovaný. Ale je šťastná, že ho spravil. Že ho spravil a ona mu zase dokáže věřit. Možná je to její naivita, možná její zaslepenost kdo mu věří. Ale věří.
Protože slepil hrneček, který představoval důvěru mezi nimi.

Dvě tvářeWhere stories live. Discover now