7

3.6K 305 55
                                    

"Gazetede haberler tam bir faciaydı. Bay Democles edebiyat dersini kesip bütün ders boyunca ülkenin battığını anlattı" Bucky bir haftadır -Howard ve Tony Stark'sız bir haftaydı bu- kötü haberlerle dolu gazeteleri sayarken Steve lafını böldü.

"Buck"

"Evet?"

"Iron Man'i o yayında veya yayından sonra hiç gördün mü? Herhangi bir haber? Blog? Video?"

Bucky havaya bakıp düşündü. "Hayır, gördüğüm yazılarda sadece nerede olduğunu sorguluyorlar"

"Howard Stark Iron Man'di. Çok mantıklı değil mi?" Steve elini masaya vurup taşları yerine oturttuğunu düşünüyordu. "Şirketi bunu yapabileceği bir yer"

"Dostum, Tony Iron Man hakkında tek bir iyi söz söyledi mi?" Bucky'nin sorusuna karşı Steve başını iki yana sallamıştı. Bucky bundan bahsettiğini belirtiyor gibi işaret parmağını kaldırdı. "Tony babasını seviyor. Arkasından yas tuttu ve kötü hiçbir laf etmedi."

"Belki de Tony babasının tehlikeye atılması yüzünden kızgındı ve Iron Man'le ilgili o yüzden kötü konuştu"

Bucky haklılık payı olduğunu düşününce tekrar durumu kafasında tarttı.

"Değil" Bucky elini masaya vurdu. "Bundan bir hafta kadar önce Çin'deki bir lansmandan canlı yayını vardı. Beraber izliyorduk hatırlasana. Kulüp evinde" Steve başıyla onaylayıp konuşmasının devamını bekledi. "Ama yangında yanımızdaydı. İki yerde aynı anda olamaz. Howard değil. Ayrıca mekanik olarak da çok onun tarzı değil, anlarsın ya"

"Doğru ya... Iron Man... Benim adımı biliyor olabilir Bucky. Hastanede bilgilerimi veren kişi oydu, tanıdık birisiydi"

"Ben verdim" Natasha yemek tepsisini masaya koyup Steve'in yanına oturdu. "Bilgilerini yani. Senin içeride olduğunu kim söyledi sanıyorsun?"

"Sabahkinden daha fazla soru işareti var artık kafamda" Steve iç çekti.

"Buna neden takıldın? Iron Man öyle görünmese de insan, belki ara vermiştir" Natasha tepsisindeki meyve salatasını açtı.

"Tony nasıl?" Önüne dönmüştü Steve.

"Loki'nin dediğine göre seninle son konuşmasından beri laboratuvarından çıkmıyor..." Natasha ikisinin endişeli bakışları üzerine devam etti. "Ki bu iyi bir şey. Her zaman böyleydi. Altı gün laboratuvarda yaşamak onun için sıradan"

"Belki onu seninle boks dersi almaya ikna edebiliriz Steve, bir şeyleri yumruklamak ona iyi gelebilir, stres atmasına yani" Bucky önerisini sunarken omuz silkti.

"Ona denk geldiğim zaman bunu öneririm"

"Ah bu iyiye işaret olmalı. Tam da lafın üzerine" Bucky aniden konuşmadan kopup Steve'in arkasındaki televizyona odaklanmıştı. Steve ve Natasha televizyona aynı anda dönüp Iron Man temalı haberi ve benzer mekanı gördüler. Howard burada öldürülmüştü.

"Nihayet döndü" Steve yamuk bir gülüş sundu. "Tony bence bu haberi severdi"

"Bu kontrolden çıkıyor" Natasha yerinden kalkıp telefonuyla kenara geçerken masadakilerin dikkatini çekmemişti. Fury'e ait numaraya tereddütle bakarken televizyondan gelen silah seslerini düşündü. Arkadaşı için doğru olanı yapmalıydı.

×

Tony yer yer çizilip çökmüş zırhıyla eve gitmiş olmalıydı. Neden okul yurdunda, Steve'in kapısında beklediğine dair hiçbir fikri yoktu. Saat üçe yaklaşmıştı, ve o bir sapık gibi kapıda durmayı sürdürüyordu. Gitmeliydi.

Stolen Memories | Stony AuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin