80 ♛ KUZEY HÜKÜMDARI (Son)

1.1K 104 327
                                    

Dış Bağlantıda finali yazarken dinlediğim müziklerin olduğu oynatma listesi var. İsterseniz siz de okurken dinleyebilirsiniz.

Karanlığın Şafağı'nın finali, bu satırların altında. Yazar notum ise uzun bir süredir finali beklettiğim için sonda. Her şeyden önce buraya dek benimle geldiğiniz için teşekkür ederim *-*

İyi okumalar!


80. Bölüm

KUZEY HÜKÜMDARI


Üçüncü Karanlık Savaş

Yıldızların Savaşı

Gece Dağları, Yakut Vadisi

Üç kuzey ülkesinin sınırındaki, karanlığın en kudretli olduğu bölgelerden biri olan Yakut Vadisi o gece tüm kuzeyin geleceğini belirleyecek savaşın yapılacağı yerdi. Siyah, gri ve mavi ejderler vadiyi çevreleyen Gece Dağları'nın üzerindeydi. Dağların üzerindeki gökyüzünde ay görünmüyordu, yıldızlar ise tüm parlaklığıyla savaşı izliyordu. Kuzey insanlarının zaman mefhumlarını yitirmelerini engelleyecek yegane yol gösterici yıldızlardı, gece güne dönmeyecekti. Belki ilk kez şafağın gelmesini bu kadar arzulayacaklardı. Karanlık ve gölge, hep var olan gece ile birlikte kuzeyin hakimiyeti için mücadele edecekti.

İki kuzey ordusu karşı karşıya geldi. Batıdan gelen orduda gri ve kırmızı yoğunluktaydı. İnsanların zırhları, arkalarındaki bayrakları bu renklerdeydi. Onlara ve silahlarına gölgeler hakimdi. Yüzlerce yaratık onların arkasındaydı, eğitmenleri hemen yanlarındaydı. Bayraklarında bu yaratıklardan biri vardı. Savaştıkları toprakların en güçlüsü olan Gölge Ejderha üç parçadan -üç kılıçtan- oluşan bir kılıcı sarmalamıştı. Gölge Diyar'ın hükümdarı, Gölge Ordu'nun komutanlarından biri olan Zinaida ordunun önündeydi.

Mavinin ve siyahın hakim olduğu ordunun gücü ve insanlarının sayısı karşısındaki orduya eşitti. İki büyük ve farklı güçten oluşan bu ordu artık tamamen birleşmişti. Onları birleştiren hükümdarlarının söylediği kelimelerdi. Kara Kraliçe Dymentsia ve Gece Kralı Zerath'ın ittifakı kuzey için Gölge Kral Korint ve Gece Kraliçesi Lysandra'nın ardından geliyordu, ötesine geçip geçmeyeceği henüz bilinmiyordu. Karanlık Diyar'ın bayrağında siyah gülün sarmaladığı bir kılıç ve taç, Gece Diyarı'nın bayrağında ise üzerinde ayın evreleri ve yıldızlar olan bir taç vardı. Ordunun önünde Gece Kralı Zerath Lysandros vardı.

Orduların hükümdarları ve komutanları büyük savaşa dakikalar kala birbirlerine son kez bakmak için öne çıktılar. Zinaida birkaç adım ilerledi ve yeğenine bakmak için başını kaldırdı. Bordo gözlerinde onlarca duygu fark ediliyordu Kin en güçlüsüydü. Üzerinde siyah, gri ve kırmızı renklerinden oluşan zırhı vardı. Konuşması kısa ve özdü. "Yakut Vadisi bu gece ismini aldığı taşın rengine dönecek!" diye bağırdı orduların da duymasını sağlayarak. "Gölgelerin hükmünün önünde duran hükümdarların kırmızı kanı vadinin nehirlerine dökülecek!"

Zerath'ın sahip oldukları Zinaida'nın kininden çok fazlasıydı. Siyah ve lacivert zırhı üzerindeydi. İki renkli kanatlarını açmıştı. "Ben de bir gölge hükümdarım, Zinaida. Senin kinin benimse arzum var. Gece halkını kurtardığım gibi gölge halkı da kurtarmak istiyorum. Kuzeyin birlik olmasını, artık kendi içinde savaşmamasını istiyorum. İntikam için değil ülkelerim için buradayım. Hakkım olanı almak için, hüküm için, kuzeyin tek hükümdarı olmak için savaşacağım."

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin