56 ♛ GÜN KRALİÇESİ*

876 128 206
                                    


56

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

56. Bölüm

GÜN KRALİÇESİ

Ak Ülke, Kalsedon

Gece Kraliçesi.

Kehanette bahsi geçen kuzey hükümdarının unvanlarından biriydi. Kara Kraliçe, Ak Kraliçe'nin ikiz kardeşi, kuzey hükümdarıydı. Bu unvanı ne zaman ya da nasıl kazanacağı belli değildi. Karanlık Ay'da yükselebileceği için halkının ona vereceği takma adlardan biri olabilirdi. Ama değildi. Ak Kraliçe onun bu ada ne zaman sahip olacağını artık biliyordu.

Sadece birkaç saat önce kuzeyden bir kuzgun gelmişti. Ak Kraliçe'nin kardeşiyle gitmesi ve Gece Diyarı'nda kalması için görevlendirdiği biriydi kuzgunu gönderen. Kara Kraliçe elbette bu casusun kim olduğunu biliyordu. Diyar'dan gelen tek casus o değildi. Auramos ve Rhdenya da Kızıl Kraliçe'ye haber gönderiyorlardı. Kara Kraliçe hepsinin farkındaydı ve giden haberler hoşuna gidiyor olmalıydı.

Kraliçe Nmerysa, Dymentsia ve Zerath'tan bu şekilde haberdar olmuştu. Gelen haber yine onlarla ilgiliydi. Gece Diyarı'nın Kralı Auris ölmüştü. Dymentsia ve Zerath suçlanıyordu. Zerath, Nmerysa'nın beklemediğini yapmış ve onu tutuklamalarına adeta izin vermişti. Haberci bunu yazıyordu. Söylenenlere göre Zerath saraya geldiğinde olanlardan haberdardı ve kuzeni Lilaia'ya olan sevgisi sayesinde Kral Lyktos'un gücüne karşı kendini savunmamıştı. Nmerysa'nın casusu olanlar sırasında oradaydı. Zerath, Lyktos ona zarar verdiğinde ona saldırabilirdi, onu öldürebilirdi. Bunu neden yapmamıştı? Nmerysa bunun nedenini sadece tahmin edebiliyordu. Zerath kuzenini denemişti. Onu öldürmemiş olması başkalarını öldürmeyeceği anlamına gelmezdi. Zindandan böyle çıkmış olmalıydı. Hatta saraydan, şehirden, ülkeden bu şekilde çıkabilirdi. Anlatıldığı gibi biriyse kendini kurtarmanın bir yolunu bulurdu. Sonra geri döner, kuzenini tahttan indirir ve başa geçerdi.

Nmerysa bir neden daha tahmin ediyordu. Bu onun için diğerinden önemliydi. Kardeşi için de öyle olmalıydı.

Zerath, Dymentsia'yı denemişti.

Onun sözlerini, gücünü, duygularını yerinde öğrenmek istemişti. Seçiminde ne denli kararlı olduğunu görmek, onun için neler yapabileceğini bilmek istemişti. Bu Nmerysa'nın ve Diyar'daki çoğu insanın katlanamayacağı bir şeydi. Dymentsia içinse eğlenceli olmalıydı. Haberi aldığında bunu aklından bile geçirmemişti, Gece Diyarı'na gitmenin bir yolunu bulmuştu. Daha önce de birbirlerini denemiş olmalılardı. Belki tam o anda, Nmerysa balkonundan şehrini izlerken, o Zerath'la ülkesine dönüyordu. Onların yakınlığı, Nmerysa'yı en az Zinaida'nın varlığı kadar endişelendiriyordu.

Dymentsia duygularıyla, Nmerysa mantığıyla düşünürdü. Nmerysa ülkesini seviyordu ama ülkesini korumasının nedeni sevgi değildi. Ülkesinin geleceği, ülkesini nasıl yöneteceğiydi. Hükmetmeyi seviyordu ama Dymentsia'nın hükmetmeye olan duyguları bambaşkaydı. Sürekli fazlasını isteyecekti, hırsı ona yön verecekti. Tek duygusu hırsı değildi. Halkına ve yakınındakilere verdiği değer ülkesine verdiği değere benziyordu. Onlar için yapmayacağı şey yoktu.

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin