70 ♛ KRALİÇE'NİN YILDIZI

998 98 295
                                    

Medyadaki güzel kolaj için Elizabethstark1 'e çok teşekkür ederim.

Bölümdeki yardımların içinse ayrı teşekkür ederim *-*

Bölümler şu sıralar eskisi kadar erken ve sık gelmiyor. Biliyorum. Tam da bu yüzden sizden oy ve yorum istiyorum. Çünkü yorumlarınız bana ilham veriyor, oylarınızla da desteğinizi görüyorum. Bu yıl üniversitede dördüncü sınıfım, zorlanacağım ve hızlı yazamayacağım.

Lütfen, kurgumun ve benim yanımda olduğunuzu belli edin.

70. Bölüm

KRALİÇE'NİN YILDIZI

Gece Diyarı, Şafak Yıldızı'nın Kuzeyi

Dymentsia etrafı komutanlarla çevriliyken ve savaşı düşünürken bile Zerelia ve onun sonunu aklından çıkaramıyordu. İki düşman ülkeyi birleştiren kraliçe hakkında fazlasını öğrenmek istiyordu.

"Ben planını yeniden düşün derim." dedi Xanthos masanın yanına tekrar gelerek. Birkaç dakikadır çadırda yürüyor ve düşünüyordu. Masanın üzerindeki haritaya baktı ve eliyle o an bulundukları bölgeyi işaret etti. Büyük savaşın olduğu şehrin kuzeyini, Gece Dağları'nın yakınlarını gösterdi. "Ama acele etmemiz gerektiği konusunda haklısın. Tehlikeli bir bölgedeyiz. Doğuda ve batıda düşmanlar var. Gece Diyarı'nda bir isyan çıkabileceği söyleniyor."

Savaş sırasında kimse bir isyan istemezdi. Masanın çevresindeki herkesin hemfikir olduğu nadir konulardan biri buydu. Dymentsia, Zerath, Rhadenis, Artemisia, Duanna, Xanthos ve Lorenna.

"Söylentiler önemsiz." dedi Rhadenis kendinden emin bir şekilde. "İsyanları bastırabiliriz."

Xanthos onu onaylaması için Dymentsia'ya baktı. Dymentsia onun kuzey insanlarının sert hatlarına sahip yüzünü ve yüzündeki yeni yaraları inceledi. Xanthos'un eğitiminde onunla birlikteydi, iyi bir komutan olduğunu biliyordu. "Salirhenia da küçük bir isyan çıkarmıştı. Üstelik sadece güneydoğuda, diğer bölgelerden bağımsız kalan bir bölgenin hükümdarıydı. İsyanı büyüdü ve ileride tarih kitaplarında hükümdarlardan biri olarak yazılacak."

"Bunu biliyorum." dedi Dymentsia. "O kardeşimi öldürdü."

"Ve kardeşinin savaşı kazanması için beni gönderdin. Tüm ordunu, Şafak Yıldızı'nda bizimle savaşan insanları, benim komutamda bu isyanı sonlandırmak için gönderdin. İsyanları hiçbir zaman hafife almadık. Yine öyle yapmalıyız."

"Haklısın, Xanthos." Dymentsia sözlerinin ardından yanında duran Zerath'a baktı. "Ama Lilaia güvenilir biridir."

"Evet ama Zerath onun kardeşini öldürerek tahta geçti. Halk ve muhafızlar bunu kabul edecek mi?"

Ülkesini en iyi tanıyanlardan biri olan Zerath tam da bu nedenle kesin konuşmadı. "Bekleyip göreceğiz."

"Lilaia ve isyandan önce savaş planını konuşmalıyız." dedi Komutan Artemisia. "Büyücüler berbat halde. Lierra yeni liderleri olarak onları savaş için hazırlamaya çalışıyor. Yaratıklar, kalanını savaşa sokmak istemeyeceğimiz kadar azaldı. Şafak Yıldızı bize çok fazla kayıp getirdi. İki seçeneğimiz var. İlerlemek ya da geri çekilmek. Geri çekilirsek her türlü kaybederiz. Orduyu toparlayamayız ve ülkemiz istilaya uğrar."

"İlerleyeceğiz." Duanna bunu oradaki herkes kadar iyi biliyordu. Dymentsia'ya döndüğünde saç örgülerindeki boncukların sesleri duyuldu. "Mesele nasıl ilerleyeceğimiz."

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin