20 ♛ SİYAH VE ALMANDİN

1.2K 143 131
                                    

20

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

20. Bölüm

SİYAH VE ALMANDİN

Gece Diyarı, Safir

Kara Kraliçe, siyaha boyanan yayın kirişini bıraktı. Zümrüt gözleri hedefe doğru ilerleyen oktaydı. Sadağındaki bir başka oka uzanırken duyduğu sesle dikkati dağıldı. "Thalia?"

"Kara Kraliçe." dedi genç kadın hedefe çarpan oka bakarken. 

Dymentsia okun nereye çarptığını göremeden Thalia'ya dönmüştü.

"Konsey toplantısının bugün güneş battıktan sonra olacağını söylemek için geldim." diye açıkladı Thalia buraya geliş nedenini. "Gölge Diyar'dan haber gelmiş."

Kraliçe, az önce geri koyduğu oku sadağından çekti. "Gölge Kraliçe'den mi?" diye sorarken aynı anda oku yayına yerleştirdi.

"Hayır. Sınırda yer alan muhafızlarımızdan haber geldi." Kara Kraliçe'nin yayın kirişini çekmesini izlerken konuşmaya devam etti. "Toplantı sırasında söylemeyi düşünüyordum."

Tek gözünü kapatarak hedef alan Kraliçe bu kez kirişi hemen bırakmadı. "O zamana kadar bekleyemem, açıkla lütfen."

Thalia'nın bakışları hedefe doğru giden oka yöneldi. "Sınırın yakınlarına yerleşen bir birlik görmüşler."

"Zinaida ben buradayken savaşı başlatmaz."

"Biz de seninle aynı fikirdeyiz."

Dymentsia sadağında başka ok kalmadığını fark etti. "Bir çeşit tuzak mı?" Hedefteki oklarını almalıydı, yayını kenara bırakırken onlara doğru yaklaşan Savaşçı'yı fark etti.

Kaldığı yapının yakınlarında bir talim alanı olduğunu fark etmesiyle vaktinin bir kısmını burada geçirmeye başlamıştı. Xanthos da onun talimlerine bazen eşlik ediyordu. Bu kez de belindeki kında kılıcının gümüş kabzası parıldıyordu.

Kraliçe yayın yanındaki kılıcı eline aldı. Thalia, onun gözlerindeki kırmızı parıltıları fark etti.

"Lyktos ve Lilaia daha fazlasını biliyorlar." dedi Thalia. Ardından Xanthos'a baktı. "Toplantıdan önce onlarla konuşmalıyım. Konseyde görüşürüz, kraliçem."

Xanthos'un yanına gelmesini beklerken kılıcını çevirdi. Savaşçı'yla aralarında birkaç adım varken ilk hamlesini yaptı ve hamlesi Xanthos tarafından ustalıkla karşılandı. Xanthos onu yıllardır tanıyordu, hamlelerini nasıl yapacağını ve onları nasıl daha önceden tanıyacağını biliyordu. Bir sonraki hamlesini ise kılıcını sağa savurarak karşılık verdi. Kılıçları bir kez daha çarpıştı ve bu kez Kara Kraliçe geriye doğru iki adım attı. Xanthos onun ne yapacağını anlamamışken hazırda bekledi. Kraliçe'nin yukarı doğru savurduğu kılıca karşılık eğildi. Kraliçe'nin sonraki kılıcını savurması Xanthos için yetersiz kaldı ve ayağa kalktığı anda Kraliçe'nin kılıcı yere düştü.

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now