22 ♛ GÜÇ VE SINIR

989 144 121
                                    

Karanlığın Şafağı, Wattys son listesinde yer alıyor. Teşekkür ederim *-

 Teşekkür ederim *-

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

22. Bölüm

GÜÇ VE SINIR

Ak Ülke, Kalsedon

Ak Kraliçe'nin yaptığı her şey bir amaç içindi. Emirleri, hükümleri, mektupları... hatta attığı her adım, söylediği her söz. Hepsinin bir amacı vardı, hepsi önceden planlanmıştı.

Bu kez amacı ne miydi?

Güç.

Kraliçe, güçlenecekti. Kaybettiklerini geri alacaktı, hatta daha fazlasını alacaktı.

Khalrane, onun çalışma odasına elinde birçok mektupla geldi. Ak Ejderha tarafından kabul görmüştü ve artık resmi olarak bir Temsilci'ydi. Beyaz ahşap masanın üzerine mektupları bıraktı. Gülümsüyordu.

Ak Kraliçe, incelemekte olduğu kağıdı bıraktı. Khalrane'e oturmasını işaret etti. Khalrane bir sandalye alıp masanın önüne oturdu. "Hepsi iyi haber, Nmery."

Nmerysa yanıt vermedi. Kadehinden bir yudum alırken yeşil mühürlü mektubu açtı. İlk cümleleri okuduğunda kaşları çatıldı. "Veilhr bir süre daha gelemeyeceğini söylüyor." Onu özlemişti, hem de tahmin ettiğinden daha çok. Gözleri diğer cümlelerin üzerinde gezindi. "Bana bir harita ver."

Khalrane yakınındaki kitaplıktan önüne gelen ilk rulo halindeki haritayı aldı. Masanın üzerine yerleştirdi. Gece Dağları ve Güneş Dağları, Batı Denizi ve Doğu Gölü'nün içindeki her alanı kapsıyordu harita. Nmerysa bir sonraki mektubu açarken haritaya bir göz atmıştı. Bu mektubun mührü beyazdı. Yüz ifadesi değişirken bir mektubu daha okudu, sarı mühürlü olanı. Kırmızı ve mor mühürlü olan diğerlerinden daha gösterişliydi. Mektupları bir kez daha gözden geçirirken Khalrane onu bekledi ve elindeki diğer mektubu da masanın üzerine koydu. Buz rengi mührü Buz Diyarı'ndan geldiğini haber ediyordu ve bu mühür kırılmış, mektup çoktan açılmıştı.

"Zanen'den." dedi Khalrane.

"Onunla hala konuşuyor musun?" dedi Nmerysa şaşkınlıkla. Mektuba göz atınca gülümsedi. "Konuşmaya devam et, Khalrane."

"Yani onu onaylıyor musun?" dedi Khalrane, Kraliçe'nin ona uzattığı kadehi eline alırken.

Nmerysa elini çenesine götürdü. "Ona hiç güvenmedim ve hiç güvenmeyeceğim. Ancak sen ona güveniyorsun, o da sana güveniyor." Karşısındaki dostunun düşüncelerini anladığını biliyordu, bu yüzden açıklamaya gerek duymadı.

Nmerysa, ikisinin ilişkini kendi çıkarına kullanacaktı.

"Bir mektubu daha var elbette, bu sana göstermemi istediği mektubu." dedi Khalrane. "Buz Diyarı'ndaki isyanın sürdüğünden bahsediyor. Kızıl Kraliçe'ye olan isyanın. Konsey üyelerine de haber geldi. Diğer mektuplarda yazanlardan haberim var. Ailemden de ayrı bir mektup geldi, sana gelen mektuba benziyor. Biraz daha ailevi şeyler var, her neyse. Ne diyorsun, kraliçem? İstediğimizi aldık mı?"

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now