73 ♛ SAVAŞIN GÖLGESİ II

748 107 150
                                    

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


- Bölümün sonlarına yaklaşık 700 kelime ekleme olmuştur -

Lütfen desteğinizi belli edin.

73. Bölüm

SAVAŞIN GÖLGESİ

Gölge Diyar

O gün, Savaş Konseyi'nin ne ilk ne de son tartışması gerçekleşiyordu.

Hava soğumuş, yağmur yağmaya başlamıştı. Yerler çamur olmuş, etraf sisten görünemez hale gelmişti. Diyarlıların gerekmedikçe bu şartlarda savaşmayı düşünmez, kuzeyliler ise diğer birçok unsur gibi bunu da önemsemezdi.

Dymentsia cam sürahiye uzandı ve bardağına biraz şarap doldurdu. Ordu düzenini, kara büyünün sınırlarını, hangi yaratıkların savaşa hazır olduklarını uzunca bir süre tartışmışlardı. Bir ara vermişlerdi. Akşam yemeğinin ardından komutanların ve büyücü liderlerinin bir kısmı Dymentsia'nın çadırına gelmişlerdi. Hala karar veremedikleri bir mesele vardı.

Komutan Xanthos, Kraliçe'ye bakıyordu. "Ne düşünüyorsun?"

Dymentsia şarabından büyük bir yudum aldı. Tadıyla yüzünü ekşitti. "Nasıl hepinize birden karşı çıkabilirim?"

Dymentsia, orduyu düşünerek erken yola çıkmayı öneriyordu. Ordu birkaç haftadır kamptaydı ve düşman topraklarında bu süre olduğundan daha uzundu. Birçok kez saldırıya uğraşmışlardı. Sadece bedensel olarak değil, rüyalarına etki eden büyülerle zihinsel olarak da yıpranmışlardı. Akşam Yıldızı'na ne kadar çabuk varırlarsa o kadar iyiydi.

Gece Ordusu'nun Komutanlarından Andreas, Kara Büyücülerin Lideri Lierra ve Gece Rahibesi Duanna onunla benzer fikirlere sahiplerdi.

Zerath ve Rhadenis ise kampta bir süre daha kalmaları gerektiğini söylüyorlardı. Ordu sıkıntıda değildi, kaynaklar yeterliydi. Bir süredir onları koruyan kalkanın izleri de onları korumaya yeterdi. Yolda yeni tehlikelerle karşılaşabilirlerdi. Savaşa dinlenerek ve kendilerini toparlayarak girmeleri en iyisiydi. Dymentsia'nın dediği gibi yorgundular, bu yüzden beklemelilerdi.

Karanlık Ordu'nun Komutanları Xanthos ve Artemisia, Gece Büyücüsü Thalia, Kara Büyücü Pulcheria bu fikre katılıyorlardı.

Temsilci Lorenna ise aradaydı. "Gece Diyarı'nın yönetimi ve Lilaia'nın isyan meselesini de düşünmeliyiz."

Zerath bu konuları uzun zaman önce düşünmüştü. "Şehir yönetimlerini aylar önce düzenledim. Asayiş ve muhafızlar konusunda sorun yok. Lilaia ve Lazuli Sarayı'nın lanet insanları şu an savaşın seyrini izliyor olmalılar. Lilaia isyan etmediği sürece dilediğini yapabilir, saray halkı ise Safir'de kendilerine destek verecek insan topluyordur. Savaş bittiğinde suçlanacaklarını biliyorlardır."

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin