Femtiotvå

328 4 0
                                    

Jag vaknade med en stor gäspning och bestämde mig för att ligga kvar i sängen ett tag då jag hörde regnet smattra mot rutan. Fanns det något bättre än att ligga inne och kolla på film när det regnade utanför? Förmodligen inte.
Min mobil vibrerade på nattygsbordet bredvid mig och jag tog upp den. Ogges namn lyste på displayen och jag suckade svagt. Jag visste att jag inte kunde ignorera honom för evigt och att han förr eller senare ändå skulle få reda på allt som hänt, så jag svarade.
"Hej", sa jag nervöst och bet på tumnageln.
"Nikita?", frågade han och att han använde mitt riktiga namn gjorde mig ännu mera nervös. Jag menar vem ignorerar sin bästa vän i över en månad utan större anledning?
"Vart fan har du varit och varför har du inte svarat?", frågade han irriterat.
"Förlåt, jag ska förklara allt jag lovar. Kom hit?", frågade jag och jag hörde honom sucka.
"Kommer", muttrade han och la på. Jag kände ändå en lättnad då han inte verkade sur. Hade det varit tvärtom hade jag varit vansinnig.
Jag gick upp ur sängen och tog en snabb dusch innan jag satte på mig mjukiskläder och satte upp håret i en bulle. Mjukisar hade blivit standardkläder för mig nu, men jag klagade inte, det var mysigt. Jag tog fram min dator och gick in på Netflix för att hitta någon bra film jag och Ogge skulle kunna se.
Dörren till mitt rum öppnades och Ogge klev in. Jag sprack upp i ett leende och kastade mig i hans famn
"Jag har saknat dig", mumlade jag mot hans hals när han kramade om mig.
"Jag har saknat dig också", sa han och strök ena handen längst min rygg. Jag släppte efter på kramen och kollade på honom. Han såg glad ut, antagligen för att jag var glad men han såg även fundersam ut.
"Så? Varför har du inte hört av dig?", frågade han och jag gick tillbaka till sängen. Jag klappade på platsen bredvid mig och han kom dit. Sedan mötte jag hans blick och tog ett djupt andetag innan jag berättade allt. Jag började med hela Tyra situationen, sedan om kidnappningen och om min pappa.
När jag var klar kollade han på mig med tårfyllda ögon.
"Men herregud", sa han sedan och drog in mig i en kram. Jag skrattade svagt.
"Fyfan för Tyra och fyfan för William", sa han med hat i rösten och jag höll med.
"Träffar jag någon av dom så kommet jag döda dom med bara mina händer", sa han och jag skrattade svagt. Sedan kollade jag mot honom och log.
"Tack Ogge", sa jag och kramade om honom.
"Ska vi kolla på film?", frågade han sedan och nickade mot dataskärmen. Jag nickade med ett leende och satte på första high school musical filmen då det alltid var dem vi kollade på. När filmen var igång kröp vi ner under täcket och jag la huvudet på hans bröst medans hans arm var slingrad runt om mig.
Vi hade kommit halvvägs in i filmen när Oscar ryckte upp dörren till mitt rum.
"Jag tänkte bara fråga om du vi-", han avbröt sig själv när han såg Ogge. Han kollade på oss ett tag och fick något annorlunda i blicken. Sedan vände han sig om och gick därifrån. Förvirrat rynkade jag på pannan, vad var det med honom?
"Okej?", sa Ogge och skrattade lätt. Jag skakade på huvudet innan jag återgick till filmen. Jag fick fråga honom vad han ville senare, just nu ville jag bara kolla film och umgås med Ogge.

Babygirl Där berättelser lever. Upptäck nu