Fyrtiosex

347 6 0
                                    

Dagen till ära hade jag träningsbyxor och en hoodie, det kändes som evigheter sedan jag hade på mig något annat än mjukiskläder.
Jag och Oscar hade bestämt att han skulle lära mig självförsvar. Han hade sagt att jag skulle känna mig säkrare om jag visste hur jag kunde försvara mig och det var förmodligen sant för även om min rädsla för mestadels var borta, vilket jag tackade Linnea för, så fanns ändå en oro som låg och gnagde.

Vi var nere i gymmet. Det var några som tränade här nere, medan andra övade på att skjuta m.m. Vi begav oss mot de lilla utrymmet i hörnet av rummet, där tre boxningssäckar hängde samt annat material för att öva att slåss på.
"Jag tänkte att vi börjar med några enkla basic övningar", sa Oscar och slog med handflatorna hårt mot säcken. Den rasslade till och började gunga vilt. Han stoppade säcken och vände sig mot mig.
"I början kör vi alltid med handflatorna, mestadels för att inte skada sig, skulle du ända få för dig att slå med knogarna kom ihåg att hålla tummen utanför, annars bryter du den", sa han och jag nickade.
"Försök du", sa han och nickade mot säcken. Jag ställde mig i position och slog på säcken. Den gungade inte alls lika mycket som när Oscar hade slagit på den. Han skrattade svagt.
"Bra början, men försök slå så att du tar kraft från hela kroppen", sa han och jag tog upp vad han sa och gjorde ett nytt försök. Den här gången gick det mycket bättre och Oscar nickade.
"Bra"

Några slag senare var min kropp slut. Eftersom att jag legat i sängen hela tiden förutom när jag gått på toa eller till Linnéa, hade jag tappat alla muskler.
Hela jag darrade när vi var klara, men det var på något sätt en skön känsla. Det kändes skönt att ha gjort någonting.
"Bra jobbat", log Oscar och slängde en vattenflaska åt mig som jag fångade med ett andfått leende.

Babygirl Där berättelser lever. Upptäck nu