11.KAPITOLA

596 30 4
                                    

(Na fotke Elisha)
Večer ma Patrik odprevadil domov.
"Ďalej už radšej nepôjdem,nechcem provokovať tvojho bráška."povedal s úsmevom na perách. 
Prikývla som. "Dnes to bolo fajn."povedala som. "Ale asi si to zatiaľ necháme pre seba,že?"
"To áno,radšej,nech neurobíme rozruch okolo toho."súhlasil. Prehrabol si vlasy a potmehúdsky sa na mňa usmial. Po tele mi prešli zimomriavky. 
"Tak ja už asi pôjdem,nejako sa ochladilo."povedala som,samozrejme,že mi zima nebola.
"Dobre,tak sa vidíme v škole."odpovedal. Roztvoril ruky a objal ma okolo bokov a ja okolo krku. Nádherne voňal. Cítila som každý jeho sval na tele,nechcela som sa od neho odlepiť,ale keď som to išla spraviť tak si ma ešte viac pritiahol. Potom sme sa od seba odtiahli,usmiali a ja som odišla domov,kde som skoro vyskočila z kože ako som sa tešila. Mám tajomstvo,ktoré pozná len Adam. Ešte pred rokom som sa prvýkrát zamilovala do Patrika,moc som ho chcela a občas sa ku mne choval ako keby aj on mňa,ale napokon si našiel frajerku a ja som bola sklamaná. Nikdy som sa za to naňho nehnevala,predsa len za to nemohol a ani nevedel,že som ho chcela. No a dnes som s ním bola vonku! Ešte pred rokom by som niekoho vysmiala keby mi povie,že jedného dňa s ním pôjdem von. Veď on je tak pekný chalan a aj som čo? Obyčajné dievča,aké nájdete všade.
"Počúvaj ma ty opica."pribehla mi do izby Elisha. "Zajtra v škole idem za Paťom a poviem mu,nech ideme von."povedala provokačne. Keby vedela,že som s ním dnes bola tak ma v spánku zadusí.
"No a čo ja s tým?"spýtala som sa jej.
Vystrela sa. "Aby si vedela,že bude môj!"
"No a?"
"Viem,že ho balíš...aj Andreja. Každého. Ale pokiaľ som tu ja tak máš smolu. A keď chceš tak si nechaj Andreja,ale ja chcem Paťka."povedala sebavedomo. Najradšej by som ju zabila! 
"Nikoho nebalím!"zakričala som. "To ty sa tu pred nimi premávaš len v spodnom prádle."
"Žiarliš? Mala som pozornosť a ty nie! Nauč sa zaujať ako ja."
"Ty ničím nevieš zaujať len postavou,to je dosť úbohé,nemyslíš? Rozum si napríklad kde nechala?"
Rozbehla sa po mne a sotila ma na posteľ,kde mi dala facku. Má smolu,že mám viac sily. Prehodila som ju na chrbát a vrazila jej dvakrát facku. Ona ma chmatla za vlasy a ťahala ich. Bolelo to. Naštvala som sa ešte viac,chmatla jej ruku a vykrútila. Potom som jej vrazila ešte jednu facku,ale to už z celej sily. Vyzerala najprv ako keby je úplne mimo z toho,ale potom sa uvedomila. Začala sa mykať a kričať. Znova ma začala ťahať za vlasy a fackať,ale ja som bola hore,takže som jej chytil ruky a držala jej ich nad hlavou. 
"Adam!"zakričala som. "Adam!!!"znova. Hneď k nám pribehol. "Chyť ju,prosím ťa."povedala som mu. Urobil to. Chytil ju a ja som si šla sadnúť. Ona chcela ísť za mnou,ale on ju nepustil. Mala červené líca od mojej ruky a strapaté vlasy. 
"Ukľudni sa doprdele!"zakričal. Odvliekol ju do izby,kde ju zavrel a držal dvere. Keď sa tam nejako ukľudnila tak išiel za mnou. "Čo sa tu stalo?"nechápal. Všetko som mu vyrozprávala. "Ona je čistý blázon."zhodnotil. "A s Paťom nepôjde nikam,nato nech zabudne."povedal prísne a odišiel z mojej izby. Ups. Tak ja som s ním dnes bola. 

Ďalší deň v škole pokračoval asi tak,že som sa niekoľko krát stretla na chodbe s Patrikom,ktorý sa na mňa nenápadne usmieval. Videla som ako Elisha šla za ním a on nevedel čo povedať. No napokon jej nejako odpovedal a ona sa usmiala. Trošku som žiarlila,ale nedala som to na sebe poznať. Cez veľkú prestávku keď som sa s ním stretla tak som si ho zastavila.
"Pýtala sa ťa Elisha či pôjdete von?"začala som.
Prikývol. "Povedal som jej,že ešte neviem,že si to rozmyslím."odpovedal. "Mám ísť?"spýtal sa. 
Mykla som plecom. "Čo ja viem? Keď chceš."
"Tak pôjdem nech mám pokoj,veď o nič nejde predsa."
"To máš pravdu."odpovedala som,aj keď som žiarlila tak moc,že som skoro vybuchla. Potom som odišla od neho preč,ale zastavil ma Andrej.
"Nešla by si dnes po škole na takú hodinku von?"spýtal sa ma. V akej situácii som sa to ocitla?
------
Myslíte,že pôjde s ním Kora von?

Pod holým nebom [DOKONČENÉ]Where stories live. Discover now