7

3K 91 1
                                    

Het is nog vroeg wanneer ik wakker schrik door mijn wekker. Ik duw mezelf overeind en kijk om me heen. Al snel herriner ik me weer dat ik op het internaat zit. Ik stap uit bed en trek een simpel setje kleding aan.

Vandaag is het vrijdag. Wat betekend dat het bijna weekend is. En dat vanavond het feest is.

Ik loop naar de keuken en maak een snel ontbijtje voor mezelf. Wanneer ik de woonkamer inloop zit Jake al op de bank.

"Heb je in je bed geplast?" Vraag ik terwijl ik plaats neem aan de tafel. Jake kijkt op en schud grijnzend zijn hoofd.

"We hebben het eerste uur een toets." Zegt hij waardoor ik even grinnik. Sinds wanneer maakt hij zich zorgen om een toets.

Sinds ik drie dagen geleden het sms'je van Luke kreeg heb ik daarna niets meer gehoord van hem. Gelukkig maar, hij wou me vast gewoon bang maken.

Ik eet langzaam mijn broodje op en schroll ondertussen door mijn Instagram tijdlijn.

"Schiet op, je komt te laat." Klinkt Jake zijn stem ineens. Hij staat al klaar met zijn jas aan.

Snel spring ik van de stoel en trek snel mijn jas en schoenen aan. Jake rijkt me mijn tas aan. Sinds wanneer is hij behulpzaam? Lang tijd om erover na te denken heb ik niet want Jake pakt mijn arm vast en sleurt me mee de kamer uit.

Samen rennen we door de al bijna lege gangen naar het lokaal waar we onze eerste les zullen hem. De docent wilt net de deur sluiten wanneer we komen aanrennen. Jake glipt onder de man's arm door naam binnen en snel doe ik hetzelfde. Precies op dat moment gaat de bel. Grijnzend gaan we op onze plek zitten. Dat was op het nippertje.

Save MeDonde viven las historias. Descúbrelo ahora