31. Living Art

227 28 19
                                    

Autor: Lady_Fake

Žánr: Fanfikce

Stav: Nedokončeno. V době recenze bylo publikováno 19 částí.

Autorovo okénko: Na profilu nalezneme krátký úvodní odstavec, kde nám autorka prozrazuje pár věcí, jako že je to alternativní lidská duše, metalistka nebo fanynka Johnnyho Deppa. V tomhle jsem i já zběhlá, akorát nechápu, proč se každý směje, když řeknu, že miluji Johnnyho Deppa v čokoládě.

Jako koníčky má psaní, focení, čtení, cestování a je amatérkou v kreslení.

A co u této zajímavé duše nemáme hledat? Tradiční romantiku. Za to se ovšem můžeme těšit na tajemné, děsivé, paranormální příběhy, kde prvotním místem je fyzická přitažlivost až určitý druh posedlosti. A jaké žánry vlastně píše? Jak sama tvrdí, v konceptech má téměř vše. Snaží se do každého žánru vnést něco originálního a nevšedního.

Obálka knihy: Velmi povedená a je vidět, že je tvořena dle přesného popisu Dayany. Líbí se mi i ten kreslený dojem, jako by to byl obraz. Barvy k sobě ladí a já tak nemám k obálce žádné výtky.

Anotace: Upoutá pozornost a zaujme už jen tou myšlenkou, ale. Jedna věc mi přeci jen nesedí a to je popisování dokonalosti, jenže v příběhu se tomu vlastně až tak do hloubky nevěnuješ. Sice zmiňuješ dokonalost postav, ale má to trochu odlišné propozice od anotace.

Něco mi na ní vadí, i když je poutavě napsaná.

Postavy: Začneme pro nás nejdůležitější postavou a tou je Dayana. Její charakter jsi ze začátku vytvořila jako ustrašený, nevinný a tichý. Což dává, alespoň mně, mírnou spojitost se submisivitou. Ovšem jakmile se probudí v novém těle, stává se z ní nebojácná, arogantní mrcha, co bude bojovat do posledního dechu. A v tu chvíli ukazuje i svou dominanci vůči ostatním. Přijde mi to jako maska, stejně tak i její vzhled. Snaží se být něčím víc, ale přes to uvnitř bude vždy tou stejnou malou holčičkou, co se musí držet máminy sukně.

Postava loutkáře, jinak řečeno únosce, je jako vosa. Může ti ublížit kolikrát chce a ty ji nikdy nezabiješ, protože zmizí. Abych řekla pravdu, tak se mi tato masochistická, temná duše líbí nejvíce, protože příběhu dodává pořádné grády a onu mysl trýznící stránku. Nedostaneme ho z hlavy, budeme ho nenávidět a proklínat, ale stejně by to bez něj bylo o ničem.

Benjamin nebo Benny je typickým sladkým klukem k zulíbání a prototypem osoby, co bychom si nejraději odnesli domů, zabalili do deky a už nikdy nepustili z naší blízkosti. Ovšem cítím z něj negativní vlny, takže jsem zvědavá, co se bude dít dál, protože i ten nejmilejší člověk má svá tajemství.

Remington s temnotou vyzařující z celého těla, slov i činů. Každý příběh potřebuje svého zlého kluka, co tomu zažehne jiskru. Remington tuto roli zvládá skvěle.

Hanna je prostě alkoholická mrcha, co si myslí, že je královnou. Tak ji tedy vykresluješ ty, ale já mám jiné tušení.

Další postavy jako Melanie, Ashley, Juliet a mnoho dalších není potřeba popisovat. Ať si čtenáři příběh otevřou a zjistí, kdo se jim líbí nejvíce.

Děj: Pár nesrovnalostí by se našlo, ale tentokrát začneme těmi plusy, kterých tento příběh má poměrně dost.

Děl o únosu a následném trýznění oné oběti v domě únosce je na české Wattpad scéně valná hromada a většina z toho není příliš kvalitní. Příkladem je předchozí recenze, jež nedopadla nejlépe a konceptem byla podobná.

RECENZE aneb Žádná procházka růžovou zahradou [ŽÁDOSTI UZAVŘENY] Kde žijí příběhy. Začni objevovat