6. Fotografia

366 31 13
                                    

Autor: Missy285

Žánr: Psycho thriller

Stav: Nedokončené. V době recenze publikováno 6 částí.

Jazyk: Slovenský

Autorovo okénko: Zbloudilá dušička, která si potřebuje vylít své šílené nápady na papír.

Tak přesně tohle nedělám. Kdybych měla na papír dát všechny mé šílené nápady, brzy by nebyl na planetě Zemi ani jeden jediný strom. Všichni si dokážeme představit kolik šílených nápadů musí mít ještě šílenější osoba.

Hlásí, že bude velmi potěšená, když se najdou oči, které by byly ochotné se dívat na ty výplody.

Věřím, že nějaké oči jednou najdeš, a taky doufám, že toho člověka to nebude příliš bolet.

Obálka knihy: Obálka knihy je pro mě povedeným kouskem a dostačujícím ekvivalentem k tomuto dílu.

Velmi povedený nápad bylo propojení písmena O a G, které vypadá jako pouta nebo řetěz. Nazvala bych to jako: Nepřímá nápověda, o co v příběhu půjde, a co máme očekávat.

Možná mě na obálce trošičku vadí ten stav baterie v levém horním okraji.

Žádné jiné výtky k obalu knihy nemám, a tak mohu říci, že to vypadá více než slibně.

Anotace: Anotace je krátká, ale výstižná.

Prozradila jsi pouze tolik, aby si čtenář mohl něco představit, ale zároveň málo k tomu, abychom zjistili, o co skutečně půjde.

U takových témat je anotace jedna z nejdůležitějších věcí. Alespoň pro mě. To, co pocítím při přečtení úvodních slovíček, mi jasně prozradí, jak se mám potom nadále stavět k dílu.

Za mě bych nic neměnila.

Postavy: Klaudia je křehká dívka, stejně jako ta panenka, kterou se stala pro potěchu může s vážnými psychickými problémy.

Umíš si skvěle pohrát s jejími pocity, ale i tělem a duší. Je snadné napsat, že se cítila podivně, ale mnohem těžší je, když musíš popsat reakci těla.

Barbora, odvážná dívka, která se nezalekne ani pavouka. To mě přivádí k jedné věci, a tou je, že můj sen se stát Spiderwomen se právě rozplynul, protože s mou arachnofobií by to asi nešlo moc dohromady.

Pokud jsem správně pochopila, tak Barbořin život nebude mít dlouhého trvání, kvůli hlavní hrdince Klaudii a její snaze ji zachránit od toho, aby se stala jednou z panenek. Překvapivě se jí to povedlo, akorát jiným způsobem, než si představovala.

Postava samotného únosce a člověka, který se snaží stát Kenem, co jsem tak pochopila podle popisu, je velmi záhadná a nelze úplně určit, jak se bude chovat nadále.

Myslím si, že ani není potřeba zmiňovat jeho skvělou schopnost manipulace s lidmi.

Co se týče dalších panenek v domečku, tak si myslím, že budou hrát taktéž důležitou roli, ale zatím jsem neměla šanci je poznat zcela do detailů.

Děj: Fascinuje mě forma psaní, kterou dílo píšeš.

Není to typické: „Oh, bože, dal mi pytel na hlavu, něco mi píchnul, a pak jsem se probudila na židli a přede mnou stal můj únosce, zamilovala jsem se do něj a žili jsme šťastně až do smrti s našimi třemi dětmi a psem."

RECENZE aneb Žádná procházka růžovou zahradou [ŽÁDOSTI UZAVŘENY] Kde žijí příběhy. Začni objevovat