40. Bölüm

28K 764 51
                                    

Düzenlendi...

Şilan duyduğu haberle mutluluktan ağlıyordu. İkizleri olacaktı Berat ağa'ya baktığında donmus bir şekilde ekran'a baktığını gördü. Ağlamasından dolayı boğuk çıkan sesiyle konuştu şilan

"Berat iyimisin? " Diye sordu berat ağa kendine gelerek karısına baktı

"Iyiyim şilan hadi çıkalım " dedi şilan onun bu hâline anlam verememişti. Doktordan gerekli bilgileri alarak odadan çıkmışlardı. Şilan tekrar berat ağa'ya baktı.

"Berat  birşey demeyecek misin? " diye sordu  berat ağa şilan'ın sesiyle ona baktı.

"Ben gelecekte üç prensesle ne yapacağım " dedi ve gülümsedi. Şilan berat ağa'nın gülümsemesiyle rahatlayarak onun gibi gülümsedi berat ağa bir anda şilan'ı kucaklayarak etrafında döndürmeye başladı.

"Ikizlerim oluyoooor"diye bağırdı. Şilan bir  gülüyor bir karnını tutuyordu. Berat ağa onu indirerek hızlıca arabaya bindirdi. Konağa gelene kadar kahkaha atmış araba'nın içini inletmişti. Konağa gelince hemen arabadan inerek şilan'ı kucağına aldı. Şilan küçük bir çığlık atarak ellerini boynuna doladı berat ağa'nın konaktan içeriye girince bütün  gözler onlara döndü. Zümra abisi ve yengesini sevinçli görünce hızlıca ayağa kalktı.

"Cinsiyeti neymiş?" Dedi merakla berat ağa gülümseyerek bütün ev halkına baktı.

"Cinsiyetleri demek istedin değil mi zümra çünkü ikizlerim oluyor " dedi ve kahkaha atarak kız kardesine sarıldı zümra küçük bir şok geçirerek bağırdı.

"İkizler geliyo " bütün aile sevinmiş kahkahalarla kutlamışlardı. Zeyno hanım merakla berat ağaya bakıp

"Peki cinsiyetleri ne oğul " dedi berat ağa bir anda annesinin gözleri' nin içine bakarak

"İkisi de kız " dedi ve ortalığı büyük bir sessizlik kapladı. Herkes zeyno hanımdan gelecek büyük bir tepkiyi bekliyorlardı. Zeyno hanım ilk oğlu berat ağa'ya sonra şilan'a baktı Berat ağa tedirgin bir şekilde şilan'a baktı şilan'ın gözlerinde de aynı ifade vardi. Zeyno hanım bir anda gülümseyerek konuşmaya devam etti.

"Her çocuk nasibiyle gelirmiş çocuklar " dedi Ve Şilan'a sarıldı. Allah duasını kabul etmişti. O küçük selda'yı görünce kız torun istemişti. Ve iki kız torunu olacaktı. Aile git gide büyüyordu. azat abisine bakarak konuşmaya başladı.

"Abi biz yarın nişan yapmaya karar verdik biliyorsun yengemin hamilelik haberini öğrenince ertelemiştik" dedi. Berat ağa gülümseyerek kardesine baktı

"Hazırlıklar tamamsa yarın yaparız " dedi azat gülümseyerek abisine sarıldı.

"Hazırlıklar tamam abi " dedi. Berat ağa kardeşi'nin   sırtını sıfasladıktan sonra selçuk ve zümra'ya baktı.

"Sizin nişan ne zaman? " Diye sordu Zümra selcuk'a bakarak abisine döndü.

"Biz nisan düşünmüyoruz abi direk düğün yapacağız " dedi berat ağa olumlu anlamda başını sallayarak sevdiği kızı kendine çekerek sarıldı.

"Bizde bebekler doğduktan sonra evleneceğiz " dedi. Şilan da aynı şekilde gülümsemişti. Sevdiği adamlaydı sevdiği adamdan çocukları olacaktı mutluydu....

Bu sabah büyük bir telaş sardı soykan konağını bugün azat ve leyla'nın nişan günüydü. Bir taraftan yemekler yapılırken bir taraftan ise konak süsleniyordu.   Kızlar ise büyük bir hızla bir oraya bir bu yana koşturuyorlardı. Şilan ise sadece uzaktan izlemekle yetiniyordu. Ne berat ağa ne zeyno hanım tek bir iş yapmasına izin vermiyorlardı. Hele zeyno hanım

mardin güzeli Kuma(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin