13.bölüm

42K 1.2K 77
                                    

Düzenlendi...

Berat ağa'nın yüzü bu iki kelimeyle gülmüştü. Neden böyle hissettiğini de bilmiyordu. Başını kaldırarak Mustafa'ya doğru baktı oda duymuş olmalıydı ki göz göze geldiler. Mustafa berat ağa'nın yanına gelip elini omzuna  koydu.

" ben gitsem iyi olacak berat "dedi Mustafa berat ağa mustafa'nın sözüyle  ayağa kalkarak sarıldı.

" bundan sonra arkadaşız "dediler aynı anda Mustafa  odadan çıkmadan önce şilan'a bakarak

" geçmiş olsun şilan hanım"dedi ve arkasını dönerek kapıyı cıkmak için açtı tam kapıdan çıkıyordu ki şilan'ın cümlesiyle odada ki herkes gibi oda şaşkınca şilan'a baktı.

"Mustafa dur"  dedi berat ağa şilan'ın mustafa'nın ismini söylemesiyle şaşırmıştı cünkü odaya girdiklerinden beri mustafa'ya adıyla hiç seslenmemişti.  içinde oluşan duygu ile daha çok şaşırdı içindeki duygu  kıskanmaktı
"ne yani şilan'ı  kıskandım mı ben hemde arkadaşım dediğim Mustafadan yok canım ne kıskanması" dedi kendi kendine Mustafa ise şilandan ismini duymasıyla çoktan geri donmuş şaşkınca şilana bakıyordu bu kızı ilk defa görmüştü ama ismini nereden biliyordu ki bu kız.

"Adımı nereden biliyorsun?" diye sordu mustafa'nın sorusuyla herkes'in merakla  şilan'a bakıyordu özellikle berat ağa Şilan ise sadece  mustafa'ya bakıyordu.

"Adını biliyorum seni rüyamda gördüm"  dedi Mustafa nasıl şaşkınca şilan' a bakıyorsa diğerleri de aynı şekilde bakıyorlardı. Mustafa sesini ne kadar toparlamak calışsada başaramayıp şaşkın sesiyle konuşmaya devam etti.

"Rüyanda mı gördün?" diye sordu Şilan konuşmakta zorlansada mustafa'yı yanıtsız bırakmamak icin yutkunarak konuştu.

"Evet rüyamda gördüm" berat ağa  daha fazla sessiz kalamayarak  şilan'a  merakla bakarak

"Nasıl gördün" diye sordu herkesin aklında bu soru vardı.

"Yemyeşil bir yerdeydim yürüyordum sonra karşıma Mustafa çıktı bana kalbini vereceğini söyledi ben ona neden kalbini bana vereceğini sorduğumda sizleri gösterdi. Beni bekliyordunuz seni bekleyenler var dedi. Bende seni bekleyenler de vardır dedim. O anda arkasında ki kızı gösterdi ona bakarak gülümsüyordu."dediğinde berat ağa gibi Mustafa da şaşkındı berat ağa içindeki bu duygulara engel olamıyordu.

"Na....nasıl bir kızdı?." diye sordu  Mustafa zor çıkan sesiyle berat ağa ve diğerleri bu kızın kim olduğunu düşünüyorlardı.

"Güzel bir kızdı karamel saçları kahverengi gözleri vardı. " dediğinde Mustafa zor ayakta duruyordu.azat mustafa'nın ayakta zor durduğunu görünce kolundan tutarak koltuğa oturttu. Şilan'in gördüğü kız onun ölen sevdiği kızdı. Şilan yutkunarak devam etti anlatmaya

" sonra yanımıza başka biri geldi ikiniz sarıldınız o kalbi kendisinin vereceğini söyledi ve gitti sende tam giderken adını sordum adım Mustafa uzun dedin" berat ağa azat zümra ve Mustafa duydukları karşısında cevapsızdı. Burada olan her şeyi şilan da rüyasında görmüştü. Mustafa zorda olsa oturduğu yerden kalktı.

"Ben gideyim artık cenaze işleriyle ilgilenmem gerekiyor ferit'in ailesi o küçükken öldü. Onun bütün işleriyle ilgilenmem gerekiyor" dedi. Ve tekrardan geçmiş olsun diyerek odadan çıktı. Mustafa odadan çıkmasıyla berat ağa şilan'a baktı içindeki bu duygularda neydi...

2 gün sonra

Mustafa cenaze işlemlerini halletmişti.ferit son yolculuğuna uğurlanırken Mustafa yine yalnız değildi. Azat zumra berat ağa ve berat ağa'nın ilk karısı diclede gelmişti. Berat ağa ne kadar gelme dese de zeyno hanım yollamıştı. Şilan hastane de olduğu için  gelememişti. Ama aklı buradaydı. Hoca duasını ettikten sonra herkes bas sağlığı dileyerek mezarlıktan çıkmışlardı. Mustafa hariç

"Mekanın cennet olur inşallah kardeşim. Şerifeme onu sevdiğimi söyle olur mu? yanına benimde geleceğimi orada mutlu olacağımızı söyle" diyordu mezarda ki arkadaşına  berat ağa onu duymuştu  ne güzel seviyor dedi kendisini seven şilan'ı görmeden mustafa'nın omzuna ellerini koydu Mustafa başını kaldırarak omzundaki elin sahibine  bakınca Berat aga buruk bir şekilde mustafa'ya

"Hadi kardeşim gidelim oda yeni evinde rahat etsin"dedi
Mustafa başıyla onu onaylayıp ayağa kalkarak  mezarlıktan cıktılar berat ağa Mustafa ya baktı.

"Hemen dönüyor musun istanbul'a" dedi dönmeyeceğini biliyordu aslında ama sessiz kalmak yerine konuşmayı seçmişti.

"Bilmiyorum ferit'in işleriyle ilgileneceğim ne kadar sürerse buradayım" diye mustafa ona cevap verince

"Her zaman konağa beklerim kardeşim" dedi içtenlikle Mustafa gülümseyerek berat ağa'ya sarıldı.

"Gelirim kardeşim gelirim"dedi Mustafa berat ağa'ya içtenlikle

"Beklerim kardeşim" dedi berat ağa bekliyordu onu konakta misafir etmek isterdi. Mustafa dicle'ye doğru bakınca berat ağa da onun baktığı yere dicle'ye baktı.

"Sende artık gözlerini aç ve kalbi'nin sesini dinle yoksa yanlış kişiyle hayat sürmez" dedi ve arabasına bindi. Berat  ağa hiç bir şey anlamamıştı onun cümlesinden  gözünü aç demişti Mustafa ne demek istemişti ki....

Nasıl bir bölüm olmuş yıldıza basmayı unutmayın yorumlarınızı beklerim...

mardin güzeli Kuma(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin